Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:06

notna A bacha teď.

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:07

MarcelaN Jako sorry, ale neznám empatictejší vstřícnější a pohodovou matku než zrovna Pinot, ono si to stačí spočítat na hodiny kolik zrovna tomuhle dítěti věnuje a člověk zjistí, že by jinému nevystačilo ani na spaní. O ulehčení práce psal někdo jiný, smolíš to všechno dohromady, ona o učitelkách nepsala nic s negativním významem. 

Offline DruI
5610 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:13

MarcelaN Prosímtě Pinot rovnou psala, že si potřebuje ulevit, tak bych jí teda takhle za slovo nechytala. Každá matka si občas potřebuje nemateřsky ulevit i když má méně náročné dítě, než je Viktor. A pokud si uleví na kecacím fóru na netu, tak to je ještě to nejneškodnější místo.

Offline Jitka77
1960 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:15

Mně připadá hrozně důležité to vědomí, že se může plakat. Pláč je ventil. Jasně, jsou za ním různé vnitřní stavy a naživo to vnímavý člověk dokáže odlišit. Ale obecně, emoce jsou prostě v pořádku, nedělejme z nich bubáky. Pláč je svým způsobem dar. Rozhodně nic špatného. Nemluvím o dětech zanedbávaných, paralyzovaných hrůzou, odevzdaně bezmocných. Mluvím o běžných životních situacích a připadá mi normální, že odloučení není lehké - ani pro jednu stranu. Není smyslem života a není ani možné vyhnout se všemu nepříjemnému, těžkému, náročnému.

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:18

Jitka77 úplne súhlasím.  Keď naposledy brali synovi krv, tak som mu povedala,  že nech kľudne plače, ale nech sa nehybe.  Ono mu to pomáha, keď mu poviem, nech si kľudne poplace. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:20

Karja já si to vůbec neumím představit, že děti někde budou každý den takhle dlouho. Ale určitě si zvykneš, spíš to bude asi honička, to vyzvedávání, nákup, úklid,...  Za pár let už doma skoro nebudou, jak budou mít vlastní aktivity. Už nastupuješ na plný úvazek?

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:21

MarcelaN já jsem to četla, ale nevyčetla jsem z toho nic, co ty zmiňuješ

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:22

Jitka77 to si napsala naprosto přesně

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:23

Kokoska nezapadlo vůbec, chtěla jsem ti odpovědět až později, protože dnes poprvé mi vyšlo, že jsem pro něj mohla já, takže jsem chtěla spojit jeho dojmy se svými vizuálními. No a já žádné nemám, byl tam hrozný frmol, hromada tašek, dětí, bot a mikin a z toho si rodiče vytahovali ty svoje kousky, v tom pobíhal Američan s dotazem, čí je to lahvička (byla naše ), tak vůbec nevím, jak to tam vlastně vypadá. Ríšovi se to líbí, ráno se těší, učitelka prý fajn... Ale už to začíná, dnes odpoledne říkal, že neměl úkol, že měli něco vybarvit. Ale v tašce včera nic nebylo. No a dnes, že má zase úkol něco vybarvit. A v tašce zase nic. Dlouhým výslechem a mezi hromadou úplně nesmyslných odpovědí, kdy jsem fakt nevěděla, kdo z nás teda spadl z Marsu, jsme zjistili, že ty papíry pravděpodobně strká pod lavici. Koukal má nás jak na blázny, zdá se, že vůbec nepochopil, co to znamená mít domácí úkol.

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:30

Pinot Noir Risa si taky potrebuje zvyknout na novy rezim i na nove pojmy, taky mozna na to, ze se musi soustredit na to, co ucitelka rika. To nasemu prvnakovi taky delalo trochu potize. U vas je to asi jeste komplikovane tim, ze se nechavaji veci ve skole, treba mel dojem, ze tam opravdu ma zustat vsechno. Ono se to rozjede, hlavne, ze se mu tam libi. 

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:36

Karja kdyz jsem obcas vyzvedavala vnuky ze skolky, kolikrat ani nechteli po spani a svacine hned jit, chteli si jeste hrat. Zvlast ze zahrady jsem je nemohla dostat a kdyz sel nejlepsi kamarad domu pozdeji nez oni, bylo to jeste horsi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:37

Pinot Noir já vůbec nechápu, jak to ti prvňáčci zvládají Mi to přijde jako milión nových věcí najednou, asi i leckterý dospělý by měl dost. Vaše škola asi nebude z těch, kde by se po dětech hned druhý den vozili, že nemají úkol, tak jen přeju Ríšovi, aby to všechno rychle pobral.

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:43

Jinak koho by zajímala ta jeho škola ( 711990 ), tak už jsem trochu rozklíčovala ten rozvrh: 8:30 - 8:50 hrají šachy (na to je Ríša ten pravej teda ),

do oběda mají klasické předměty stanovené ministerstvem (nebo kým), jen teda uspořádáné do delších, cca dvouhodinových bloků, kdy ty náročnější (čeština, matematika) jsou "rozbity" pohybem, a třikrát týdně angličtina. Jeden den nejsou ty šachy, ale v 8:30 hned začíná celodopolední blok prvouka + všechny ty výchovy. Po obědě mají vždycky dvě hodiny "program PED", což je nějaký jejich vynález a provozují ho i na jiných ZŠ vlastně asi jako kroužky, ale tady je součástí výuky. Ten obsahuje předměty např. ROZČES (rozvoj čtenářských dovedností, porozumění textu, diskuze, argumentace, slohová cvičení,...), ROZOS (rozvoj osobnosti = soft skills), RÉTORIKA, SCIENCE a další, které jsem už zase zapomněla. Končí každý den v 15:00. Pak je družina, ta taky není bezprizorní, ale dítě se hlásí na různé aktivity. V té zaběhlé škole je jejich výběr pestrý, protože se do nich hlásí děti z celého prvního stupně, ale u nás, kde je zatím jen ta jediná první třída, jich moc není, vybírali jsme vždy ze dvou, jedna aktivita vždycky taková intelektuálnější (čtenářský klub, podpora angličtiny),jedna pohybová. Zvolili jsme ty pohybové, takže bude mít v pondělí - čtvrtek Šikovné ručičky, Gymnathlon, Jógu a Aerobic. Už vím, že Šikovné ručičky jsou v angličtině, možná i něco dalšího bude, zatím nevím. Nabídka těchto aktivit se mění každé tři měsíce a časem by měly přibýt i placené kroužky.

Tak to je zatím všechno, co jsem zjistila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:46

Pinot Noir ty odpolední předměty zní skvěle, celkově by se mi taková škola líbila.

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:49

Evaeva Jo, už jo, ale třeba mě fakt vyhodí! On bude teoreticky sambo pracovat trochu méně než dřív, ale teorie je jedna věc a praxe druhá, tak uvidíme....

bublifuk Jé, ,,já jsem to četla, ale tohle jsem nevyčetla,, je úplně boží a přesné pro tuto i řadu jiných situací!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:52

Karja ono si to sedne. Teď si pracovala sice míň, ale zase bez školky.

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 20:57

Gatita s tou družinou a tou druhou mámou soucítím. Hrozně nemám ráda tohle řešení, volání, změny. Já se tu na družinu taky ptala, nakonec jsem se rozhodla ji využít na maximum, tj. pondělí - čtvrtek tam bude bývat do pěti, bude to mít řád. Moc tohle zasahování zvenčí, které má navíc tendenci se tvářit jako pomoc, nedávám. 

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:00

Evaeva Jo uvidím, základ je to pořádně zmanagovat, ale to já neumím. Nerada rozdávam úkoly a jakoby někoho,,buzeruju,, co má dělat, já neumím samba ani poslat na nákup, si to třeba hodinu promýšlím...Teď přišly holkám časy kroužků a já to dva dny nosila v hlavě než jsem se ho zeptala, jestli je tam bude vozit! 

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:00

U nás teda (zatial) platí to, že do škôlky chodil nerád, ale so školou nemá problém určite k tomu prispieva fakt, že je na mojej škole. Ja za ním nechodím, ale dnes sme sa videli, keď išli na obed a ja som mala dozor na chodbe. V triede komunikuje, aj s učiteľkou,  aj s deťmi. Keď som poňho dnes prišla, tak sa akurát zberali na dvor,  takže išiel sa ešte pohrať a ja som mala čas na nejaké papierovacky. 

Akurát už ochorelo od pondelka 5 deti a dnes začal kychat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:02

Karja no to je chyba, to musíš