Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 23:15

Gatita jak píšeš, ho doteď nenapadlo, že něco dělá špatně , nebo neví

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 23:16

Gatitajá bych si s kamarádkou prostě promluvila. 

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 23:19

Jinak já jsem začla po 3,5 letech zas fyzicky chodit do práce. Brečet zatim nikdo nebrečí, ale myslím, že šok je podobný, jeli větší, jak když šly do školky.

No přiznám se, že je to úleva, nepotřebuji moc uklízet, páč v práci to nevidim. maximálně večer nandám myčku a dej se vůle boží.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 23:20

Zina Ještě nemáme doma, ale objednal jsem Čáromat. kamarádi ho mají a jejich holčičky ho milují a mě se moc líbí, tak snad se osvědčí i v naší praxi.

Offline Gatita
8707 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 23:21

continuity jo, ja si tu chtela jen trochu odlozit. Musim to nejak diplomaticky, aby to nevyznelo jinak, nez bych chtela. 

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 00:35

continuity Já už si asi ani neumím představit chodit fyzicky do práce. Tolik let jsem pracovala v open space, úplně v pohodě, a dnes mi vadí kancl o čtyřech lidech. I když ono je to možná ve výsledku horší, to množství lidí udělá takový jednolitý šum, zatímco ti další tři v kanclu prostě furt plkají a nedá se to nijak odstínit. 

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 02:16

notna myslím si, že si svoj pohľad na vec písala citlivo, opakovane. 

A na toto diskusia je. Rôzne pohľady. Určite si si mohla dovoliť posúvať dcerin nastup do škôlky tak, aby vám obom vyhovoval.

Ja som začala chodiť do práce od synovho roka, na 2 až 3 hodiny, bol u našich obvykle, a plán bol, že do škôlky pôjde najskôr v 4 rokoch.  Avšak vážne ochorenia oboch mojich rodičov spôsobili zmeny v celej rodine. A tie zmeny cítime všetci a stále. 

Kolegyňa mi rozprávala, ako tiež sa vracala v synovom roku, s tým, že dieťa jej bude varovať mama. A jej mama dokonca náhle zomrela, takže kolegyňa musela sa nielen vyrovnávať s touto stratou,  ale naviac musela bleskovo vyriešiť jasle pre syna.

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 05:17

Karja Jednoho takovýho chlapa taky znám a věř mi, že to doma nechceš!

Pinot Noir Ta škola zní super, asi bude hodně podobná té naší, jen to rozvržení je trochu jiné. Ale vlastně teď díky tobě přemýšlím, proč vlastně takhle nejde uspořádat osnovy i v běžných školách. Proč je u nás takový zvyk, že děti na prvním stupni mají čtyři, maximálně pět hodin, když stejně v drtivé většině zůstávají v družině? Klidně by se takhle "volnějším" způsobem mohly učit až do tří! 

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 06:04

Karja v Lukaskovej triede je jeden taký agilný otec, na rodičku mal hlavne slovo.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 06:45

Zina mame kalendar od Lyonis a jsem s nim spokojena, hodne to vloni usnadnilo nastup do skolky, jen teda od ty doby dost podrazil.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 07:00

Zina my máme taky kalendář od lyonis, taky jsem ho kupovala kvůli školce. Synovi bylo teda tři a půl a díky tomu kalendáři pobral, kolikrát půjde v týdnu ještě do školky. Týdenní plány jsem s ním dělala jen chvíli, jak se všechno zaběhlo a sedlo si, tak už to nepotřeboval. Teď to používáme, když je čeká nějaká událost, na kterou se těší... ale levná záležitost to určitě není. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 07:54

Pinot Noir Seš statečná a naprosto chápu, že se na nej občas zlobis. Ja jsem strašně nepružná a takovýhle čáry přes rozpočet by ze mě udělaly trosku.

A mě dneska ráno hned po probuzení jako první věc napadlo ne jak syn zvládne dneska školku (protože ten je naprosto v pohodě ), ale co asi dneska Viktor

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 08:00

Zina

Taky máme lyonis, taky kvůli školce, přijde mi super. Ve vánoční akci jsem dokoupila magnetky "škola" a názvy kroužků, ale pak jsme kalendář museli uklidit, protože jsem se bála, že batole sežere ty malé magnetky. Teď se chystám ho znovu vytáhnout kvůli novému režimu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 08:00

Jitka77 Myslím, že to je důležitý, aby taky zaznělo. V hodně lidech (teď nemyslím tady v diskuzi) je pořad hodně zakořeněno, že pláč znamená fňukání, selhání. Že dítě by mělo ideálně přestat plakat na povel, případně se jít zavřít do pokoje a a vrátit se, až bude normální. Obzvlášť chlapi se mi zdá, že obecně mají tu míru tolerance vůči dětskými pláči fakt hodně nízkou a rychle vypěněj.

Sama mám s projevama problem (ze jsem se naučila v sobě všechno zadupat), tak si toho dost vsimam. Možná by bylo fajn do mezilidských vztahu pustit zpátky trochu emocí (ačkoli je to dost otravny, to Kazdopadne ).

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 08:14

Jitka77 to s tim placem pises uplne dokonale! Plac totiz obtezuje hlavne ostatni...

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 08:15

Pinot Noir diky za info o skole, zni to fakt zajimave a tesim se na dalsi detaily!!! 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 08:48

Garfie já jsem teď mluvila s jednou starou paní učitelkou, která se hrozně divila, že dcera má v první třídě jeden den pět hodin (Ta pátá hodina je hudebka.) Tj. že nekončí každý den v 11:35, ale jeden den ve 12:20. Prý je to na ty děti strašně dlouhé a budou unavené. Takže to asi bude tradice, jako obvykle ve školce měli běžně odpolední angličtinu nebo vědecký kroužek do čtyř a ve škole mají rozvrh typu čj-čj-m-aj, aby se to narvalo do těch čtyř hodin za sebou. Tak se ani nedivím, že jsou unavené. Pak je družina do pěti, ovšem zdá se mi, že u nás to bude "aktivní" družina, dcera tam zatím jen nakoukla a z prvních dojmů je nadšená. Zas skoro nemají školní kroužky - nabídli nám dva fotbaly (letáčky můj muž, bývalý fotbalista, rovnou roztrhl vejpůl a zahodil ) a gymnastiku.

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 09:02

Mohučanka 

Jo unavené, ale narvat jim pak kvanta domácích úkolů problém není. 

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 09:19

dzizisketa nas prvnak ukolu moc nemel, jednou jsem s nim psala asi 3 radky do sesitu a na pracovnim listu mel podtrhat nejaka slova podle vyznamu. Jindy precist kousek ze slabikare a odpovedet slovne na zadane otazky, aby se videlo, jestli rozumi ctenemu textu. Z matiky jsem s nim ukol nedelala, to bylo asi zase v jine dny. A meli vzdycky jeden papir A4 s nejakym zadanim, ktery se odevzdaval v pondeli, mohlo se na tom pracovat prubezne cely tyden, nebylo to slozite. Rekla bych tak denne max na pul hodiny vsechno dohromady.

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 09:25

Kokoska to měl fajn. Ale je to různé, dcery od kolegyně dostávaly tolik úkolů, že to denně zabralo několik hodin, klidně hodina čeština, příkladů několik stran, takže další hodina, plus něco do dalších předmětů. Ukazovala nám, co dostanou ty holky na jedno odpoledne, bylo to úplné šílenství. A samozřejmě to učitelka nějak bodovala a mělo to vliv na známky.