Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 09:31

dzizisketa úkol zatím u nás nepadl, ani žádná omalovánka nebo tak. A jsem moc ráda. Ti prvňáci toho mají na zpracování hodně i tak - všechno je nové, veliké, spousta velkých dětí okolo (první školní den každého prvňáčka doprovázel do třídy deváťák a dcera mi pak nechtěla věřit, že to byly taky děti ), má šatní skříňku se zámečkem a klíčkem, čip na oběd, třída je ve druhém patře a musí to zvládnout od pondělí sama, protože rodiče nesmějí do budovy školy vstoupit. Dokonce mě tam paní vrátná nepustila už včera odpoledne, dnes ráno naštěstí rodiče prvňáků ještě pouštěli.

Manžel je teď pár dní pryč, takže ty začátky byly celé na mně, plus batole, no sama jsem úplně hotová

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 09:33

Pinot Noir tak to je horor

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 09:36

Mohučanka No přesně, kdyby se ty náročné předměty rozhodily, mezi ně narvaly ty odlehčené, případně se celkově uvolnila atmosféra ve třídě, děti tak unavené nebudou. Za stávající situace s ní pochopitelně souhlasím. A družina je super, já ji jako dítě milovala a nedám dopustit ani na tu, kam chodily děti!

dzizisketa Třeba moje děti úkoly na prvním stupni prakticky neměly, nebo fakt jen krátké, třeba na deset minut. Ale kamarádka z jiné školy se mořila s úkoly víc než hodinu. Na celkovém výsledku a schopnosti dětí se to pochopitelně nepodepsalo, maximálně na vztahu ke škole! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 09:38

Pinot Noir neteř dostává hodně úkolů i třeba na prodloužené víkendy. To je velká paráda přijet v neděli z nějaké dovolené a dělat dvě hodiny úkoly

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 10:23
Reakce na letfenixa:

notna myslím si, že si svoj pohľad na vec písala citlivo, opakovane. 

A na toto diskusia je. Rôzne pohľady. Určite si si mohla dovoliť posúvať dcerin nastup do škôlky tak, aby vám obom vyhovoval.

Ja som začala chodiť do práce od synovho roka, na 2 až 3 hodiny, bol u našich obvykle, a plán bol, že do škôlky pôjde najskôr v 4 rokoch.  Avšak vážne ochorenia oboch mojich rodičov spôsobili zmeny v celej rodine. A tie zmeny cítime všetci a stále. 

Kolegyňa mi rozprávala, ako tiež sa vracala v synovom roku, s tým, že dieťa jej bude varovať mama. A jej mama dokonca náhle zomrela, takže kolegyňa musela sa nielen vyrovnávať s touto stratou,  ale naviac musela bleskovo vyriešiť jasle pre syna.

​Určitě to byla velký výhoda, že jsem měla možnost posunout nástup do školky, až to dcera zvládla. Zkoušeli jsme to od jejího 1,5 roku, protože jsem celou dobu mateřské pracovala, tak by se to hodilo. I když jsme se střídali s péčí o dceru s manželem, který si po narození dcery upravil práci tak, abychom mohli pracovat oba a oba být s dcerou. Pravidelně začala chodit 2x týdně dopoledne, když jí byly necelé 3, každý den pak od 3,5 a spávat začala od 4. 

Babičky by sice hlídaly rády, ale to nebylo možné, obě ještě pracovaly. A ta víc ochotná babička k hlídání měla ještě na starost svoje nemocné rodiče.

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 10:38

notna nás syn spal v škôlke presne 3-x za 4 roky.  Na obed chodil domov.  Teraz moja mama stále vymýšľa, že poňho pôjde po o ste, ale ja nechcem, aby bol zvyknutý na druzinu. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 10:41

MP Meri Já bych k tomu ještě dodala, že adopťáci mají právě s projevením emocí často problémy, takže když se pak dítě začne vztekat a dovolí si brečet, je to u rodičů často důvod k oslavě.

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 10:43

Pinot Noir je to opravdu různé podle školy i učitele, vnuk má myslím dost rozumnmou a zkušenou paní učitelku. Nevylučuju, že některé dny toho bylo víc, ale nikdy si nestěžovalo ani dítě, ani rodiče, že by je to nějak zatěžovalo. Ale on chlapeček je ten typ, který ve vyšších třídách nahrabe sloh o přestávce a moc se s tím nezalamuje.

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 11:30

Kokoska Teď jsem si vybavila, že synova učitelka nám vlastně vysvětlovala, že ty úkoly nejsou pro ni ani tak důležité, jako spíš mají naučit děti zvyknout si na to, že domácí příprava je normální, že se jim to bude v budoucnu hodit. A je to pravda, já třeba vůbec nebyla zvyklá se doma připravovat (přesně ten typ, co pochytil všechno ve škole a případný úkol nasmolil o přestávce nad svačinou) a nástup na gympl pro mě byl totální náraz. 

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 11:34

Garfie jj, naučit se učit :)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 12:40

Jimik 711990 Mohučanka tenzie Díky za tipy a zkušenosti. Popravdě ta poměrně vysoká cena je důvod, proč jsem si říkala, že se tady na to zeptám, kdyby ten kalendář stál pětistovku, tak o tom tolik nepřemýšlím a koupím ho.

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 12:56

Zina ja som kúpila zo sashe také so suchým zipsom, účel to splnilo. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 13:06

letfenixa prepac ale tie automaticke opravy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 13:28

Potřebuju nosítko na mimino a nechce se mi to studovat, určitě mi dokážete dobře poradit Chci, aby bylo dobře a snadno nastavitelné, použitelné brzy po narození (ale čekám, že dítě bude mít zase ke čtyřem kilům), ne moc drahé a dalo se sehnat z druhé ruky (doufám, že dítě bude opět spíš kočárkový typ a budu ho používat spíš příležitostně).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 13:37

Evaeva kedy mas vlastne termin? Tebe uz sa to tusim blizi, nejak rychlo to ide :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 13:43

Mrakoplas v půlce října. Do teďka se mi to spíš vleklo, ale teď se to nějak rozletělo, jak začalo září Začínám mít pocit, že se ani neotočím a bude to tady. Nemusím ani říkat, že doma není připravené lautr nic, nemáme ani místo na postýlku, musíme odklidit nějaké krámy.

Offline Zuzuli
3880 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 13:48

Evaeva kavka multi-age, zumbucca standart, nebo donkey, s tema mam vlastni zkusenost.  Super jsou i sestrice, ale ty jsou i bazarove drazsi. Celkem levne se daj sehnat treba MartyS nebo Eli

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 14:11

Zuzuli díky, projdu si to 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 14:22

Evaeva a kolektivne vyberanie mena tu uz prebehlo?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 14:27

Mrakoplas asi dvakrát a pak ještě u nás doma. Další věc, co nemáme