Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:36

Rosťa s tatínkem si dali podvečerní projížďku na kole, jedenáct kilometrů. Tak Rosťa teď dojedl večeři - dvě namazané obložené housky a jeden krajíc chleba, k tomu velkou papriku a skoro celou okurku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:39

dzizisketa s r máš naprostou pravdu, taky jsem tak uvažovala. Ale neprošel mi Robert ani Robin. Alberta měly dvě! moje kolegyně, ale nějak se nemůžeme přenést přes ten obchodJeště popřemýšlím nad tím Radimem, jestli do toho muž zase nehodí vidle. Ještě že kluci žádné představy nemají

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:41

dzizisketa Rosťa je teda dobrý, my zatím cyklovýlet neměli odvahu vyzkoušet. Mladší je trochu lenoch a asi by to nedopadlo. A já teď samozřejmě ani nemůžu a přecejen jeden dospělý na dvě děti moc nejde.

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:43

bublifuk No já nevím, co bylo tím důvodem. Holky si jich za celý den nevšímaly, neprudily, i si myslím, že nekoukaly, když se něco vedle nich jedlo. Ale dal jim bonbóny, ne ve stejném počtu (?!?!), takže to pak musel různe dorovnávat. Asi jsme fakt vypadali jako socky, co těm dětem nic nedaj:D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:44

Malenge je zajímavé, že tři děti tě posunou do kategorie "bude mít doma školku" a už se mně dost lidí ptalo na čtvrté Na třetí se neptal nikdo, mimo mých rodičů. Abych předešla diskuzi mně ty dotazy vůbec nevadí, klidně o tom pohovořím s kdejakou známou, ale přijde mi to vtipné. (Naštěstí se zatím nikdo neptal muže, ten by asi nebyl rád)

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:45

Evaeva Jo,to tak říkalo hodně žen, že po druhém se nikdo neptá a po třetím se ptají na čtvrté;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:45

Karja a jakém byl věku? Někdo má prostě rád děti a tvoje holky jsou roztomilé (co si pamatuju z těch pár fotek).

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:46

EvaevaDůchodce, byl tam s manželkou a vnučkou, ale ta byla starší a vůbec si sebe s holkami nevšímaly. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:51

Karja já bych to klidně brala tak, že se jim holky prostě líbili 

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 20:55

Evaeva jak malému už skoro táhne na 5, tak už se taky nikdo neptá  a o Albertovi jsem taky uvažovala, jen když jsem to nadnesla, muž se na mě nevěřícně zadíval a prohlásil: a když to bude holka, tak Billa? Čímž chudáka Alberta vyřadil navždy...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:06

Malenge u nás v okolí jsou samé Alberty, jít do Alberta je pro nás synonymem k jít nakoupit. Škoda no, dokud to byl Meindl, tak to ničemu nevadilo

Naši se ptali fakt párkrát, naposledy spíš ve stylu další už asi nebude, co? Ale s tím těhotenstvím a když vyšlo najevo, že to bude kluk, se mně na další ptalo tolik lidí.

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:08

Malenge

to už pripomína našeho Netflixa a Migrénu (rodinný vtip). Začlo to dotazem starší, jestli, když dítě pojmenuje netlix, bude mít předplatné zdarma.

.

Offline Makara
3672 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:13

Malenge Ja měla Alberta jako pracovní označení v 2000, kdy jsem  hodila nakupovat do Many. Pak jsem na týden odjela a po návratu bylo jasno. Ale babičku jsem napínala až do konce. Teď mě to mrzí, ze jsem vyměkla.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:17
Reakce na Evaeva:

mnum zatím nemám toho kojence, ale asi bych tvé nabídky využila. 

​napisu zpravu

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:21
Reakce na notna:

​Určitě to byla velký výhoda, že jsem měla možnost posunout nástup do školky, až to dcera zvládla. Zkoušeli jsme to od jejího 1,5 roku, protože jsem celou dobu mateřské pracovala, tak by se to hodilo. I když jsme se střídali s péčí o dceru s manželem, který si po narození dcery upravil práci tak, abychom mohli pracovat oba a oba být s dcerou. Pravidelně začala chodit 2x týdně dopoledne, když jí byly necelé 3, každý den pak od 3,5 a spávat začala od 4. 

Babičky by sice hlídaly rády, ale to nebylo možné, obě ještě pracovaly. A ta víc ochotná babička k hlídání měla ještě na starost svoje nemocné rodiče.

​Mnoho rodičů tuhle výhodu nemá, takže možná proto nechápeš, že tam plačící dítě musíš nechat a prostě jít pryč. Syn plakal ve školce první týden ještě v šesti letech.

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:23

A teda, už to začalo, platba za družinu, obědy, třídní fond, výtvarné potřeby, oba jsem přihlásila na lyžák, to je skoro osm tisíc.

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:29

tv prosimte já se včera dozvěděla částky za krouzky a skoro mě to položilo. Šachy za 1600 a lego robotika za 4100. Na jedno pololetí

Na vedlejší škole o 500 m dál jsou kroužky o půlku levnější. Drsný. 

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:30

žluťásek na jedno pololetí?? No ty kráso... Kroužky jsem ještě neřešila, bojím.

Offline Zuzuli
3880 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:36

žluťásek zrovna na krouzky ve skolce koukam. Joga za 3000 na pololeti a krouzek vareni za 3750. Tanecky a keramika jsou teda levnejsi

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 07. zaří 2023 21:36

tv radnice tu vyhlasila nějaký prispevek az 800 na volnočasový aktivity pro děti, rozpočet necelý 4 mil. Nez jsem stihla podat žádost, už je vyčerpáno.

Dneska jsem to rikala večer muži a syn se rozplakal, že nemůže na kroužek. Chudák nepochopil, že je vyčerpaný příspěvek, ale že to můžeme normálně zaplatit celý