Evaeva no to je myslím stěžejní. Jedno DDM máme 20 minut autobusem, druhé autobusem a metrem a obě ještě kus pěšky. To je dojíždění, které zvládají děti teď v sedmé třídě, s třeťákem bych to nechtěla absolvovat ani za nic.
Vše o těhotenství a dětech
Jinak jsem byla včera na třídních schůzkách a jsem dost nadšená z prístupu školy k prijímackam. Loni se prý nakonec nedostal nikam jediný žák ze všech devítek. Dokonce máme kariérní poradkyní, která se orientuje v požadavcích škol a umí trochu poradit, kterou školu tam napsat "na jistotu".
Rodiče se samozřejmě hodně ptali na to, jestli se vyplatí ty přípravné kurzy a bylo vidět, že nám ani jedna ze třech učitelek nechce říct, že je to blbost, ale myslí si o tom svoje. Prý děti rozhodně zvládnou připravit stejně dobře, stejně je o hlavně o tom, aby se učily i sami. Z matiky je na tu přípravu dokonce speciální předmět a z češtiny zatím nevím.
continuity my jsme měli autobusem všechno, ve třetí třídě už jsem jezdila sama (ale bylo to pár zastávek jedním spojem). Ale máma byla doma, takže rozdala svačiny, pomohla zabalit batůžek a odeslala nás ve správnou dobu.
Evaeva Já jsem s Filipem i Filípkem úplně v pohodě. Jáchymovi bych taky klidně říkala Jáchym, no![]()
Len chápu. Ale o tom nerozhodují jen rodiče, nejpozději ve školce by to byl jáša (v tom lepším případě)![]()
Jsem strašně zvědavá na synovu novou třídní učitelku. Už nám totiž dopisem poslala seznam věcí, co máme koupit, což mi úplně vyrazilo dech. Škola začíná až v úterý. A jmenuje se (v překladu) Lamželezo. ![]()
Evaeva Tyjo, jestli to nebude třeba místní zvyklost. Já jsem v životě slyšela jen o jediným Jášovi, a to pracovně. Jinak jsem potkávala maximálně Jáchymky. Nikdy předtím ani potom jsem o Jášovi neslyšela. Nebo mám zvláštní bublinu.
Je to věc zajímavá, ty jména.
Len já znám jednoho malýho Jášu a velkyho Jaška, ale jinak taky Jáchymy.
Evaeva Jo, já tam taky klepu kosu, což mi připomíná, že jsme si chtěla na tuhle zimu koupit pořádnou bundu (vloni mi půjčila svojí kamarádka, co má dvě podobný, a bylo to v ní super).
jeste uggy doporucuju
jeste uggy doporucuju
Ja moon booty, sice jsou hnusny, ale podle me v nich nemuze bejt zima nikomu.
Tabeaproč ti seznam věcí vyrazil dech?
711990 docitam, ale jestli možná k vám do třídy teda přišel nejleší kamarád naší malé
A já jí tam možná za rok zkusím nacpat taky.
tv vyrazila mi dech v dobrým. Že ten seznam dětem nedala až první školní den, ale dala si práci a rozeslala dopisy, aby všichni měli víc času na shánění. Ještě jsem ji neviděla a už je mi sympatická.
MPLee fakt?
budeme se tesit!
dzizisketa prosim te, kolik jsi psala, ze jsi platila za judo? Nemuzu to najit a chtela jsem to srovnat s nasi cenou na malomeste. Diky
Já byla včera na infoschuzce v naši školce, vypadá to, ze v pondělí fakt otevřou. Naše dite bude ve tride kocicek, na dveřích maj velkou oranžovou na obrazku, to je dobrý. Akorat hned na rozjezd nějaký pecivo s margarinem, tak na to jsem zvedava
ale tak třeba tam ani do ty svačiny nevydrží ![]()
dorota třeba Nela se v Čechách skoro nedává a Timoteje jsem potkala přesně jednoho napříč všemi generacemi. A líbilo se mi, ale muž byl dost rezolutní
To jsou zajímavé rozdíly.
To mne zaujalo, že se Nela nedává, v kategorii řekněme 10-20 let jich potkáváme spoustu. Asi chudák rychle vyšla z módy?
Tabea jo takhle, já myslela, s ohledem na diskusi, že tam byly nějaké šílené požadavky. Tak super. Já dostala seznam potřebných věcí pro prvňáčka už někdy v červnu - pan ředitel poslal mail, co prvnaci dostanou a co máme dokoupit.
2500,- pololetí.
Tabea Jak je německy lamzelezo, prosím? ;)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“