Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline monis
1614 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 15:06

Pinot Noir mne takhle fascinuje místní lesní školka, která je situovaná v zámeckém parku a asi 10 metrů od jurty, kde má ta školka základnu je rybníček o průměru 15 metrů, která má přítok z potoka. Vždy, když jdu kolem a vidím ty děti lítat kolem vody bez dozoru, tak nechápu jak ty učitelky, že si to vezmou na triko a rodiče, že tam ty děti vůbec dají. Je to naše nejbližší školka, co bere děti pod 3 roky, ale v životě bych tam dítě nedala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 15:11

Potrefenáhusa z té sušičky to bude taky hezký. Já toho mám asi milión, dvě ikea tašky Tak možná bych mohla vyžehlit aspoň bodýčka 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 15:40

Evaeva já ani nevlastním žehličku (sušičku jo)

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 15:48

Evaeva vyzehleny zabere min místa :-)

Offline Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 15:59

Evaeva vyžehlila jsem to jen před narozením, aby to bylo hezké. Sušičku jsme tehdy neměli. Žehlila jsem potom pleny, ty poctivě, ale ty pidioblečky ne. Navíc Ríša měl 45 cm, všechno vyžehlené nachystané bylo obří, tak jsme frčeli shánět body pro podměrečné jedince a pak už na žádná hrdinství s žehličkou nebyl čas.

Offline Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 16:00

monis nedivím se, mě to děsí, jen to čtu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 16:03

Potrefenáhusa to nechápu, vyžehlený nebo vysušený sušičkou mi přijde na místo stejné. Pleny vyžehlím, ty nejsou ze sušičky tak rovné, aby bylo moje ocd spokojené. Jinak na to mám přesně jednu polici, co jsem vyklidila synovi, a jeden minišuplíkPotřebuju tam dát nejlépe vše včetně kombinéz. Akorát spací pytle můžou být jinde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 16:07

Pinot Noir no já počítám spíš s dítětem 55cm+ pokud dodrží nastolený trendmenší než 56 mám asi dvě věci, co měla ségra na panenku, a ty teda zůstaly v krabici.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 16:08

Každopádně na žehlení teda kašlu

Offline Pinot Noir
30071 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 16:08

Včera poprvé Ríša nezapomněl zadání úkolu ve škole, takže byl první úkol. Ještě teda v kuchyni, protože psací stůl domontoval muž až před půlnocí. Měli předtištěné číslice 0 - 5, některé víckrát a měli k nim namalovat vždycky odpovídající počet obrázků, jako příklad byly předtištěné hvězdičky. Podle Ríši ale mohly být obrázky jakékoliv, dle fantazie, takže maloval čtyři Among Us postavičky, tři pavouky, pět tornád... A ačkoliv nám ve škole říkali, že u úkolů máme dohlédnout jen na to, aby měl k tomu klid a správně seděl, a úkoly je máme nechat tvořit samostatně, tak jednoho Siren Heada, dvě "ákáčka" a čtyři "týentýčka" jsme mu rozmluvili.  

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 16:10

monis v místní lesní školce rozhodne nemají děti volný pohyb bez dozoru, mají i v lese vyznačeno, kam můžou chodit a mají různá pravidla, nesmi z dohledu, rozhodne nejsou nikdy bez dohledu (míst, kde se dá zrakvit, je tam taky dost, ale když se tam vydalo naše tříletý dite na průzkum, hned se k nemu bez rikani přidaly dvě petilety holcicky a pomohly slézt a upozornily, kam ne 

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 16:13

Evaeva kasli, se dvěma starsima bratrama bude docházet k takovým nechutarnam, ze nějaký zehleni je úplně podružný  naše mimino třeba ve třech měsících pojedlo kocici granule apod....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 16:58

Potrefenáhusa ve třech měsících už je to velký dítě, já myslela maximálně šestinedělí je fakt , že i dudlíky jsem vyvařila jednou a pak třeba jednou za 14 dní polila vodou z konvice, takže exponovat se s nějakým žehlením je blbost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 17:01

Potrefenáhusa to je hezký, evidentně to v té školce dobře vedou. Já čekám, až si mladší začne stěžovat na pravidla na zahradě školky. Protože když mi učitelka říkala, jak je hlídá, tak takhle je nekontroluju tak od dvou let. Ona má odpovědnost za cizí děti a různé děti jsou různě zvyklé, že za ně dávají pozor rodiče, tak to samozřejmě chápu.

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 17:18

Ten rok odkladu Lukaskovi prospel aj v tom, že dokáže byť na vyučovaní, druzine a dnes aj viac ako 2 hodiny na výtvarnej bezo mňa a hlavne, že môže aj učiteľka sa vzdialiť,  bez toho, aby hovoril, že sa mu tam nepáči kvôli tomu. Vlani to bol najväčší problém v škôlke a dôvod, prečo už nechcel chodiť do CVČ,  že učiteľky občas odišli z triedy a nechali deti samé. A to bol celé prázdniny, fakt bez pár hodín celé,  so mnou. 

A dnes ráno sme boli na odber na endokrinologii,  tak teraz budem týždeň veľmi nervózna, že na čo prídu

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 17:19

Potrefenáhusa Housatko to zvládlo super!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 17:26

letfenixa to je velký pokrok! Evidentně dozrál.

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 17:42

Evaeva já už jsem většinu milosrdne zapomněla, ale pokus starší sestry instalovat dudlik a predtim ho poradne ocucat, proběhl několikrát (bohužel stejně neúspěšně jako od nás, takže je bezdudlíková, stejně jako prvni, no, nějaká ucpavka by se hodila často)

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 17:42

letfenixa to jsou skvělý pokroky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 17:48

Potrefenáhusa no já si myslím, že v společném soužití jsou holt všechny bacily společné Kluci dudlík měli oba, ale hlavně na uspávání. A okolo osmého měsíce pochopili, že přes den se je tím snažíme umlčet a jinde než v posteli ho neakceptovali.