U housatka ve tride jsou mezi 25 dětmi dva Mikulasove, dva Tobiášové, Jonáš a Lukáš, asi nejsem sama, komu se líbí jména na -áš
Vše o těhotenství a dětech
Ráda bych si udělala s malou výlet vláčkem do Kbel - nějak si matně pamatuju že je tam nějaká hezká zeleň, hřiště, procházka, neporadila by místní @Pinot případně někdo další?
MuslikJestli jdete do te "naši" školky, tak tam ani adaptaci za přítomnosti rodiče nevedou. Reditelka je propagatorka "čistého řezu", což se třeba u nás osvědčilo. Jinak volají, když je fakt zle.
Jj, jdeme tam. No uvidíme, jsem teď taková vykolejená jak to dá. Teď byla na pár dnů u našich a večer ji nečekaně museli dovést k nám, protože jim předchozí večer stejskanim po mě zoufale probrecela. To se stalo poprvé, asi se v tom mozečku něco odehrává, ale dost mě to vykolejilo, nějak mě nenapadlo, že takové období taky přijde
Muslik když vystoupíš z vlaku, počkej až odjede a přejdi koleje, je tam pěšinka v křoví rovnou do lesoparku. Jsou tam různé herní prvky, modely hmyzu, zajímavé stromy... Když půjdeš od vlakové stanice pořád dál, dojdeš do ekocentra Prales, jsou tam nějaká zvířátka, naučné lesní prvky...
Nebo můžeš oficiální cestou, vyjít na chodník před nádraží, dat se doleva z kopce parkem, po levé straně je hned lanové hřiště, na rozcestí se dát tunelem a pak pořád rovně lesíkem s potůčkem po pravici až k Pralesu. Cestou ještě jedno malé hřiště.
Muslik nebo nemusíte do Pralesa za tunel, ale zůstat v tom parku před nádražím, kromě lanového jsou tam další dvě hřiště, rybníčky, u restaurace Srub veřejné toalety. Za silnicí potom další rybník a hřiště a bistro s výborným sushi, zmrzlinou, kávou... odtud jedou i autobusy k metru Letňany nebo Černý Most.
Potrefenáhusa v Praze už to podle mě polevilo, jednu dobu byl každý druhý kluk -áš. Ale těch Mikulášů začíná být hodně. (To je jméno, u kterého můj táta tvrdil, že se v dospělosti nechá stropro přejmenovat. O žádném jiném nebyl tak přesvědčený, že to nemůže nikdo myslet vážně
)
žluťásek jo, je. To je hezké, kluci jsou spolužáci mých dětí a Vávra je momentálně nejlepší kamarád olíka.
To je hrozně vtipný, protože můj Vavřineček má nejlepšího kamaráda Oliverka, akorát je to o cca 40 km jinde.
Protoze nase prichody do skolky uz nejsou drama, precetla jsem si dneska seznam jmen na nastence. A musim rict, ze jsem fakt prekvapena, ze se tam zadny exoticky mix nekona. Spis me sokovalo, ze i v roce 2023 jsou v jedne tride ctyri Matejove. A dvakrat Alexandr a Krystof. Pak jmena jako Mikulas, Tobias, David... Snad jen Mojmír a Ferdinand nejsou moc bezna.
Zuzuli Matějů je teď hodně, aspoň v mé bublině. Jednu dobu se tu rodili samí Antonínové, pak Jindřichové (skoro jsme ho taky měli) a teď je to samý Matěj.
Jinak debatu o jménech jsem dočítala po týdnu zpětně, těch asi 50 stran, a pobavilo mě, že jméno našeho syna bylo zmiňované jak mezi těmi neobvyklými, tak mezi běžnými ![]()
Muslik Neboj, ke mne byli vždycky upřímný. Pokud to nebude zvládat, řeknou ti to na rovinu. A závidím vám podzimni karneval, to měli vždycky moc hezky ![]()
Tak bohužiaľ sa pridávame do klubu usoplencov ![]()
Muslik Pinot ti to všechno napsala úplně dopodrobna, takže já jen potvrzuju, že je to moc hezkej výlet! I moje dítě, který nezaujme žádná dětská zábava bylo nadšený. Moc hezký prostředí, vlaky jezdí často a bylo málo lidí přes hodně pěkný počasí. Navštívili jsme i tu zmíněnou restauraci, seděli venku a taky doporučuju. Jídlo mi moc chutnalo a vyšli vstříc požadavkům kvůli alergii.
Jak je to v těch Kbelích s lidmi o víkendu? Mají vlastně v Pralesu vůbec otevřeno?
Evaeva jen v sobotu, do 17. V neděli zavřeno. A horší je to s vlaky, jezdí jen vlaky, které pokračují na Mělník a dál, ale kyvadlovka Masarykovo nádraží - Čakovice bohužel ne, takže mám dojem, že jen jednou za hodinu v obou směrech.
Pinot Noir to by asi nevadilo, holt bysme se přizpůsobili. Díky. Budeme v sobotu bez tatínka, tak by se nějaký program hodil. Škoda, že mně to nenapadlo na dnešek, obě děti jsou doma
A do konce týdne už program máme.
Evaeva byli jsme tam o víkendu o prázdninách a přišlo mi to úplně v pohodě. Je to moc milý výlet, ekocentrum je příjemně komorní. Svačinu s sebou, uvnitř nic není (nebo jsme to nenašli, jestli je :)
žluťásek se tu psalo o restauraci, že bych nemusela vařit ![]()
Evaeva restaurace je poblíž vlaku, o víkendu i před ní stánek s pitím a zmrzlinou. Ale v Pralese pak opravdu nic není. Ale něco by to tam chtělo, členové komunitní zahrady si stěžují, že jim návštěvníci žerou úrodu. ![]()
Pinot Noir no, nějaké nanuky, kafe a mini občerstvení by byly úplně super. Je to moc hezké místo, určitě by se jim to zaplatilo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY