Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 18:59

continuity syn při rýmě neslyší i bez mandlí, ale před tou operací mi blbě vycházel ten sluchový test i bez rýmy. Já tenkrát litovala, že jsme to neřešili dřív. V roce a půl to měl ještě dobré, ale na další vyšetření jsem se dokopala až ve 4,5, přitom ty problémy měl minimálně rok a půl, úleva byla okamžitá.

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 19:19

Evaeva už aby to bylo, teď jak se mimino vztyčuje, tak ho shazuje dolu, vůbec se to nedá vysvětlit ani uhlídat, naštěstí už je zkušený a zveda u toho kebuli, takže to není rovnou na dlaždice, včera ho píchla v kočáru prstem do oka...furt něco, teď se od nich nedá vůbec odejít a ani to nepomuze, pred chvili ho sejmula při obouvani bot...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 19:23

Potrefenáhusa to neuhlídáš no. Naštěstí jsou ty děti odolnější než se zdá. Ale náročné to musí být dost.

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 19:32

Evaeva jo, zas já ji nechci odhanet, uzijou spolu spoustu legrace, zasahuju jen když už je to divoký moc (hopsa miminu zvejsky na brise napr.), mimino se hlasitě chechta...ale pokazdy to skončí blbě, no

Offline continuity
43664 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 19:34

Evaeva u nás naopak řekli, že dítě nešilhá, jen to tak opticky působí, protože má různě velké zorničky. A měli pravdu, teď nešilhá vůbec. 

Ale teda právě jsem strávila dva dny s klukem, který šilhal tak, že vůbec nevím, na koho se dívá a asi bych to u dítěte radši řešila. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 19:48

Potrefenáhusa 

Tyhle útoky jsou hrozný, bohužel u nás to nevymizelo ani s přibývajícím věkem, teď mají 4 a 6, ani s perfektní schopností se dorozumět. Sice už neřešíme kousance, ale strkání, bouchání, vytlačování a děsně nenápadný ústrky jedou pořád. A přidalo se hádání Když se zrovna nevražděj, dokážou si spolu krásně hrát, i docela dlouho, ale skoro vždycky to končí nějakým sporem. Někdy se teda nehlídaj a ulítne jim něco, z čeho poznáme, že se mají rádi, ale jsou to hodně vzácné okamžiky. Respektive mladší má staršího někdy ráda celkem otevřeně, ale jemu to musí fakt ujet, aby to z něj nějak vypadlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 19:49

continuity jo, hlavně to větší šilhání ovlivňuje vidění a musí se řešit co nejdřív. Syn šilhá jen někdy, já to třeba nevidím skoro nikdy a vidění to neovlivňuje. Ale za celou dobu terapie se to prakticky nezlepšilo s tím, že pokud se to nevyřeší do sedmi (což asi nevyřeší), tak odoperovat se to dá kdykoliv, takže do toho půjdeme akorát kdyby mu to začalo vadit. Při vyšetření u něj to šilhání zachytí pokaždé, akorát na tom plus optixu to vidět není.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 19:51

Potrefenáhusa to je dobrý, to se zlepší jak mimino poroste. Já právě na ségru získala v tom jejím batolecím věku averzi a to dobré nebylo.

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 19:54

dynda ty bydlíš u nás? :D Já úplně miluju, když se nehlidaj a obejmou se, nebo jedna prohlásí že něco necha ségře, aby nebyla smutná,  ale je to vzácnost no:D

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:02

MP Meri ja som tu nosnú mandlu zatiaľ zlepšila homeopatikami,  ale Zatiaľ nebol problém so sluchom. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:05

rasaNori 

Jako to vědomí, že je to celkem běžné, mi to trošičku ulehčuje. Nenaděláš nic.

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:07

dynda jo, to mi rikala kamaradka, ze u nich to sice bylo skvělý, když byly malý, protože už si nekonkurovaly, ale ze teď (11,5 a 8) je to hadani strasny a ze ji je někdy až ouzko, jaký hnusarny si jsou schopny říkat... tak jsem zvědavá

Evaeva ja se moc snazim tu averzi nevybudovat, taky je tam tezky najít balanc jak se starší, abych porad nemlela nestrkej do ni, neslapej ji na ruce, nevalej se po ni....hodně moc, zvlášť teď se skolkou, bych potřebovala ten čas 1:1 (sloníka zatím nikdo nechce )

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:17

EvaevaJO sprostý slova, naše kočky se dneska naučily ukazovat fakáče, což zrovna u ty malý co si předtím musí druhou rukou 5 vteřin srovnat prsty a usilovně přemýšlet poměrně vtipne. Zítra jdu po více než týdnu do školky, snad se tam něco nedozvím, sambovi se nikdo nic neodváží říct, nechají si to pro mě. Plus si s sebou vezmu asi i pytel na špinavý prádlo, podle mě nic domu nenosej, jen tam nechávají ty věci na zahradu:-D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:22

My sme boli vcera u zubarky a ta mi povedala, ze s nimi ani nemusim chodit kazdeho pol roka. Ze je vidiet, ze im zuby umyvam a nikdy im nic nenajde. Hloda vo mne trocha pochybnost, ci len nechce, aby sme jej zaberali cas pre inych, rentabilnejsich pacientov . No a poobede som pre nich isla do skolky a na dvore bol jeden chlapec s uplne ciernymi pahylmi namiesto jednotiek .Dakujem.tunajsej.komunite,ze.ma.naviedla.na.instagramove.zubarske.profily!

A starsi je objednany ku klinickej pychologicke, dostali sme termin na februar. Podozrenie na Aspergera, neviem ci sa mam bat alebo sa mi ulavi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:25

Potrefenáhusa my měli větší rozestup, takže když jí bylo třeba 1,5r, tak já jako školák si chtěla něco dělat u stolu, ona si chtěla hrát se mnou, neuměla nic lepšího než mně provokovat, já jí třeba pak praštila a už to bylo no: nemlať jí do hlavy,... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:27

Karja dobrý holky. Na syna si ve školce nestěžují, ale podle mě spíš protože to dělají až když už je to fakt blbý. Pochybuju, že zrovna tam sprostě nemluví, někde to slyšet musel, že jo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:31

Potrefenáhusa já se starším obrážela divadla a podobně o víkendu, mladší byl s mužem, teda když už jsem tolik nekojila. (On byl teda kovid, takže to: stejně bylo až později). Za to teď takový čas máme akorát, když jeden jde k doktorovi nebo je nemocný třeba, jinak chtějí všude spolu a je spousta slz, když má jít jen jeden.

Offline Pinot Noir
30073 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:44

letfenixa a jak že je teda vysoký? Držím palce, pak určitě napiš, co vám řekli tam. My máme taky moc milou endokrinoložku. Sice Viktora poslala k psychiatrovi, ale taky když viděla, jak ho stresuje i jen stetoskop, odložila odběr krve na jaro, s tím, že když roste, léky zřejmě fungují. To jsem byla ráda, on bude za půl roku zas o něco dál. Měření byla teda hrozně násilná akce tří dospělých, ale naměřili mu 103,5 cm, což teda přes léto růst skoro o 5 cm! Tak to mi udělalo radost, jen teda tím jeho BMI propadlo zase o kus dolů, protože na hmotnosti se ten růst neprojevil.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:52

Pinot Noir vysku ma super! Tolko nas mladsi, Viktorov rovesnik, este nema :) Drzim palce nech sa po malych krocikoch rozje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 20:59

Pinot Noir ti empatičtí zdravotníci jsou k nezaplacení. My máme úžasného doktora na kardiu, to jsem ještě nezažila. Mladší tam byl dost přepadlý, byl tam po roce a půl, tj. pro něj poprvé. Dostal dost času na rozkoukání, potom sono do ruky (pomůžeš mi s tím vyšetřením?),... Na konci se už smál. Škoda, že takový přístup aby člověk pohledal.

Ale teda 5cm za léto, to se vytáhl slušně!