Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:38

Evaeva Lukaskove skulenie vidím len ja, vzala som ho prvýkrát ako 4-ročného k svojmu ocnemu,  vysetril ho, a odporučil chodiť k detskému. Chodíme do Púchova,  ale teraz u nás otvorili detské očné centrum, tak zvažujem, že prejdeme tam.

Offline Vari
2175 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:39

Evaeva Nepsala, na webu maji uvedeno, ze ted neberou novy pacienty ani na preventivni screening :-(.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:41

letfenixa mně to naopak hlásí půl příbuzenstva a já to nevidím skoro nikdy Ale u něj už se to asi fakt nezlepší, nicméně naposledy mu našli i astigmatismus, takže brýlí už se asi nezbaví.

Offline JankaM
3026 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:43

dzizisketa já byla se synkem minulý týden na odběr krve, za odměnu si tam mohl vybrat plyšáka. A sestra říkala že pokud budeme někdy vyřazovat plyšáky, tak můžeme přinést. Tak by asi vzali i ty auta.

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:43

Mrakoplas že mu treba zmerať rastový hormón, čo by sa malo robiť v spánku, tj hospitalizácia. Ale v Žiline je endokr.amb., ktorej lekárka to ako jediná robí ambulantne. Tak najskôr chcem skúsiť tam, máme to aj najbližšie. Že treba potvrdiť/vylúčiť,  či je to fakt na liečbu rastovým hormonom,  alebo je to niečo konstitucne,  tj, že bude malý a dozenie to na SŠ. 

Predvlani u nás končil deviatak, ktorý vyzeral ako šiestak- siedmak, dokonca mal stále aj detský pisklavy hlas.  Ktohovie, či už zmuznel. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:44

Vari aha, tak to je fakt blbý. Já právě slyšela, že větší děti kolikrát naférovku vykopnou, že chtějí mladší, případně ty autisty. Já dostala v červnu odpověď, že se určitě ozvou s termínem, ale bude to asi později, že mají ty personální problémy (tvl. jak dlouho věděli, že ty doktorky půjdou na mateřskou ). No zatím nic, takže už s tím moc nepočítám, akorát nemám teď moc kapacity to řešit dál.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:46

letfenixa to jsou teda taky radosti! Snad to nakonec dožene sám od sebe.

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:51

Vari jasan, do Holešovic. Jsem tak stará, že jsem na Spartu nikam jinam nechodila

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:54

letfenixa no drzim vam palce, nech vysetrenie dopadne dobre a Lukasko vysku dozenie. 

Offline notna
9183 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 22:03
Reakce na Evaeva:

notna ty jo, to se může i takhle vrátit? To jsem netušila.

​Určitě to není běžné. Včasná léčba je hodne úspěšná. Já to napsala, protože sama jsem kamaráda poznala až jako dospělého a říkala si, proč mu to rodiče nenechali lecit. Vůbec mě nenapadlo, ze to má opakovaně a řeší to už od dětství.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 22:23

notna hlavně když to neřešíš včas, tak mozek to už nedožene. Je to teda smutný, že s tím může někdo mít takové potíže.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 22:27

Na Amazon.de maji slevy na hry od Haba. Treba Karubs je za 18€

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 22:28

Tabea Hrabicky nedostal, měl ukazovat prstikem. Ale vůbec to nepochopil a cely to bylo takový strašně zrychlený, sestra proste jednou vysvětlila, pak čtyřikrát ukázala a uzavřela to zadankou na oční. Já s nim teda radši půjdu někam jinam, protože tohle bylo fakt o ničem úplně.

Ty obrázky ... je to ordinace úplně úžasně hodné lékařky, které je asi 150 let. A střídá se tam asi se 3 mladejma doktorkama, mile jsou vsechny. Ale tak asi holt obrázky tam má pani doktorka od otevření a holky se bojej něco říct, nebo nevím, jinak si to nedovedu vysvetlit

Offline Tabea
7752 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 22:49

MP Meri to mi přijde na malý dítě dost koordinačně náročný. Asi bych na to oční šla, když nic jinýho, aspoň potvrdí, že je vše ok. Nějaký dětský ortoptista mu to bude s zipem líp a hravě vysvětlit. Ale shánění a návštěva všech těchhle ordinací je fakt časově náročná, což je teda něco, co by sis ty, při tvým nabitým programu, určitě ráda odpustila. 
Já chodím všude s oběma dětma, protože buď bych si musela vzít půl dne volna, abych šla s jedním, nebo mám na krku oba. A vždycky víc mluví ten, o koho nejde, doktor (jakýkoliv) mluví potichu a já jsem celá zjančená. Naposled včera...

Offline continuity
42053 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 23:23

Dítě přineslo trojku z písemky z matiky. Potud ok, jenže spočítané to má správně, akorát opsala příklady špatně z tabule. Stěžuje si teda, že to po učitelce nemůže přečíst. 

Ozvat se nechce, prý je stejně blbá (ta učitelka). Pokouší mě myšlenka, dělat chvilku blbou já a učitelce napsat o vysvětleni. 

Co byste dělali?

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 03:58

continuity ak to nevedela prečítať, prečo sa neprihlasila? Ja keď píšem na tabuľu,  vždy sa snažím krásne, ale sem-tam sa stane, že sa niekto prihlási, že niečo neprečíta, tak to hneď vyriešime. Pokiaľ je príklad zle opisany, máme dohodu, že piatakom dáme polovicu bodov,  vyšším ročníkom nič. 

Offline Garfie
28125 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 05:23

continuity Pokud to má spočítané správně, tak bych asi taky dělala blbou a zeptala se. Mimochodem, u nás je teď taky veselo kvůli matice, syn dostal novou učitelku, je první rok na middle school a přešli na australskou metodu. Kamarádka Indka, která má angličtinu jako rodný jazyk, mi říkala, že jsou tam strašně těžké výrazy a že je to úplně jiný jazyk, než se používal v původní učebnici (singapurská). Psali první písemku, syn donesl pětku, měl 25 bodů z 80 možných, polovinu příkladů (bohužel těch víc ceněných) vůbec nestihl, ale rozumí všemu, v tom není problém, doma jsme si to projeli a všechno spočítal. Co stihl, měl dobře. Má navíc tu smůlu, že tady nemá nárok na žádnou časovou dotaci, jako měl s ADD v české škole. Jsem docela naštvaná. Jinak teda průpal to byl skoro pro všechny, průměrná známka byla trojka. (ovšem Korejci všichni za jedna, haha)

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 05:51

Vari já se synem chodím do primokulist na kulataku. Vzali ho tam jako ctyrletyho, dětský pacienty tam potkávám bezne. Jen už je to dva roky, tak nevím, jak nabírají nové pacienty...

Offline Pinot Noir
29514 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 06:53

continuity a vidí dobře? Tohle se mi párkrát stalo na střední škole, pak se zjistilo, že mám 2,5 dioptrie. Začala jsem nosit brýle a od té doby jsem měla samý jedničky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2023 07:10

Pinot Noir muž má podobný příběh. Už z první třídy.

continuity naše učitelka na gymplu tohle brala jako dobře spočtené, pokud si to člověk tím špatným opisem nějak neulehčil. Asi bych se zeptala.