Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
7769 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:14
Reakce na Mohučanka:

MP Meri 10 je jasná poprava

U nás žádná poznávačka nebyla, spíš konverzace s doktorkou. Žádanku na logopedii dostala dcera taky, neuměla R a já lehce ráčkuju, ale naučila se ho ve školce týden po pětileté prohlídce, takže jsme nikam nešly, a Ř se naučila letos o prázdninách.

Ale byla teď u zubaře, a byla odeslána na rovnátka, nejbližší termín v březnu. Asi to tak prostě je...

Jinak taky bych šla na ještě jiné ORL, při pochybnostech...vlastní zkušenost naštěstí nemám, aspoň držím palce.

​na rovnátka?! V šesti letech? Kolik má zubů?

Online Vari
2176 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:14

Evaeva Ja s detma obehla kde co a musim rict, ze jsem vzdycky narazila na uzasnej pristup ze strany lekaru, fakt si ani jednou nemuzu stezovat. Coz mi pripomina, nemate nekdo tip na detskyho ocniho? V Kukatku jsou ted skoro vsechny lekarky na rodicovsky.

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:16

Evaeva u nás je ta atletika tradice, v mužově rodině byli atleti všichni, někteří i vrcholoví. Akorát teda ve Slavii, musím to dceři nějak vysvětlit, než půjdeme k babičce

Mně přijde dobrý, že ten človíček má filosofii všeobecného rozvoje, tréninku hrou a odmítá ranou specializaci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:18

Vari my právě chodili do kukátka, ale na termín čekám už tři měsíce takže to už asi neklapne 711990 doporučovala oční v tom baráku na bulovce, kde je kolektivní dermatologie, ale ještě jsem syna neobjednala. A pak mi někdo doporučoval oční na barrandově, ale osobní zkušenost nemám.

Online Vari
2176 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:19

Mohučanka Za me ma mala plus, sambo je ted prave na hokejovy Sparte, ja tam chodim do kotle taky :-D. Tesim se, az tam v sezone nekdy vezmem dvojcata, akorat si tam asi taky rozsiri slovnik :-D.

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:20

Tabea nejde o zuby, ale o čelist, předkus. Jinak má stálé šestky a jednu dolní jedničku, ostatní pořád mléčné.

Online Vari
2176 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:22

Evaeva Na trilety prohlidce oba prosli, ale mne prijde, ze maly obcas jedno oko ujizdi a malej ma tendence jedno oko zavirat, tak je chci vzit nekam na kontrolu. V rizikovce jim sice oci kontrolovali, ale u tech deti se to furt meni a nechci to podcenit, sama jsem slepa jako patrona.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:22

Mohučanka my jsme s mužem právě bývalí atleti (absolutně nevrcholoví teda), ale budu ráda, když kluci půjdou v našich stopách (a hlavně teda v našem klubu). Mně právě přijde fajn, že je to všestranný sport, v podstatě příprava na spoustu jiných sportů, půlku roku trénují venku, trénují holky a kluci spolu a u nás je teda i příjemná atmosféra.

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:22

Vari jé, do sparťanskýho kotle na hokej jsem chodila na gymplu

Offline Tabea
7769 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:22

MP Meri obrázky snad ani nekomentuju, nechápu, že si to doktorka nereaguje na jinejch, když to děti evidentně nejsou schopný zařadit (fronta v masně ). Na ten zrakový test mu nedali ty hrabičky do ruky, aby je otočil jako jsou na tabuli? Na zakrytí oka u očního dávají takovou plácačku, aby ji klidně mohl držet rodič.

Offline letfenixa
10784 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:22

jaPinot Noir 114 cm, je úplne naspodu krivky

A od diétu v auguste,  ,za mesiac, pribral 20 dkg.

5 cm za leto? Wow!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:24

Vari to synovo šilhání praktická nezachytila. Určitě bych je nechala překontrolovat, když se ti něco nezdá, některé ty vady se musí řešit zavčas. Toho kukátka je škoda, tam byli opravdu skvělí, s dětmi to uměli a vyšetření mi přišlo důkladné.

Online Vari
2176 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:25

Mohučanka Nevim, kolik ti je, ale to muselo bejt jeste ve Sportovce v Holesovicich, co? Kdyz tam jdu na pripravnej zapas nebo na juniorku, prijde mi to uz jako slusny retro :-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:26

Tabea taky se to oko dá přelepit "na piráta", zakrytí oka rukou mi přijde dost chabé, je snadné podvádět.

Offline notna
9192 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:29

continuity Mas pravdu, to šilhani je nutné řešit co nejdřív. Ale pokud někdo silha, nemusí to byt zanedbání. Náš kamarád na operace chodí od dětství opakovaně. Neustále se mu to po čase zase vrací. Dcera má strabismus taky operovaný a bohužel jsme potkali děti, které šílhaly stále

Strasne smutné bylo, když v nemocnici ve vedlejším pokoji byla holčička na operaci ve stejný  den jako dcera a ji ta operace nepomohla

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:29

letfenixa a do akej specializovanej ambulancie vas poslali? Da sa ten rast dajako podporit? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:30

notna ty jo, to se může i takhle vrátit? To jsem netušila.

Online Vari
2176 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:31

Evaeva Ja detsky rovnou hlasila, ze se mi neco nezda, takze jim sice ukazovala ty obrazky na tabuli se zakrytym okem, ale nic moc dalsiho. Jen ocniho mi neporadila, ty detsky pacienty skoro nikde neberou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:34

Vari jo, já to taky hlásila, ale myslím, že ho kontrolovala jako každého jiného. A psala si do toho kukátka? Oni prý preferují spíš mladší děti, tak třeba by pro vás termín měli.

Offline Tabea
7769 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 21:36
Reakce na Evaeva:

Tabea taky se to oko dá přelepit "na piráta", zakrytí oka rukou mi přijde dost chabé, je snadné podvádět.

​to jo. Nebo si na to oko mačkat tak, že po výměně se musí napřed rozkoukat.