Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:05

Můj bratranec má mimino takřka na den o 3 mesice mladší než my, Akorat v LA, takže jsme ho ještě neviděli Možná se vratej už na jaře 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:09

Gatitane že nejsou spolu, ale že jeden může být s babičkou a druhý ne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:15

Kokoska hrát si na zloděje aut unaví každého

Já jsem takhle trpěla včera. Vyzvedal jsem děti po obědě, šli jsme na hřiště a oni si chtěli hrát se mnou. Chápu, celé dopoledne byli beze mě, ale já už fakt dlouho nevydržím stát. Ok, chvíli to šlo, pak šli dělat něco jiného, ale když hra došla k tomu, že já budu dělat mašinku (tj chodit po hřišti) a oni budou nakládat a opravovat (tj sedět každý v jednom koutě), zavelela jsem k odchodu. Bohužel doma příval požadavků neskončil, nejdřív měl hlad jeden, pak druhý,... Fakt je lepší, když jsou doma celý den než toto.

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:18
Reakce na 999:

Mohučanka Já budu od října hlídat jeden den v týdnu, aby mohla dcera pracovat. Ale samozřejmě ne každý, protože mám taky kadeřníka a tak :-).

999 já už skoro dva roky hlídám vnoučka (3roky a 3měsíce) každé Po-Út + samozřejmě ještě často jezdí k nám na prázdninky, tj. občas víkend :). Je zvláštní, že mě v tyto dny obvykle opustí moje vleklé zdravotní potíže

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:18

Evaeva Ona je chodi hlidat k nam, takze kdyz tam nejsou oba, tak to znamena, ze ten druhy je nekde (u kamarada, u doktora, ve skole, nekde, kde to pro toho druheho neni vhodne). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:20

Gatita chápu. Ale u nás by to stejně bylo slzavé údolí. Taky se to děje, právě když jeden má doktora nebo nějakou akci, ale bez scény se to neobejde.

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:21

Evaeva tohle by me znicilo (hrat si na masinku), ale take trosicku zavidim, protoze se mnou si deti hrat nechteji. 

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:27

Gatita malé je 18 měsíců. Máma mi řekla, že by byla nejraději, kdyby v době jejího malá hlídání spala, ale ona už spí jen po obědě. Někdy jí teda máma dokáže uvozit už před obědem a pak je se sebou spokojená, jak se jí to povedlo

Kokoska no na čtení na hřišti to opravdu není, to nebylo s našimi dětmi nikdy.

Já mám podezření, že skrytý důvod je ten, že druhá babička nehlídá naše děti vůbec nikdy, takže od mojí mámy je to něco jako taková divná "pomsta" nebo jak to říct. Jakože když jsme nedokázali "přimět" k hlídání druhou babičku, tak ona se taky nepřetrhne...

Spravedlivě musím dodat, že když potřebuju jít k doktorovi, tak to pohlídá. S kadeřníkem už se cuká

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:28

Potrefenáhusa Vybral si sám, má Angles dionysos a jsou vážně pěkný. Jedny boty kvůli tomu už přestal nosit, rozdíl je moc velkej.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:32

Zuzuli Nojo, já jsem si španělských bot užila dost, mám širokou nohu. Už bych se nevrátila, rozcházet nový boty mi teď přijde úplně mimo. Dítěti budu kupovat jen barefoot, má hodně širokou nohu a vysokej nárt, i v bf mám co dělat. Naštěstí mi zatím do výběru nekecá.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:34

Evaeva Který keeny máš? Já se nevyznám ani v těch dětských, co se tu často řeší.

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:36

999 na jeden celý den (po pracovní dobu mého muže) to máma dotáhla, když jsem se účastnila mezinárodní konference s příspěvkem

Teď je to spíš že vyjede dopoledne (jednou týdně max) s kočárkem, "abys mohla pracovat" a za třičtvrtě hodinku je zpět, že jí bolí nohy/je zima/je vedro/zdá se, že bude pršet...Pracuju večer po uspání.

Mně nevadí, že nehlídá, vím, že to není žádná povinnost a je to její volba. Mrzí mě, že moje děti nebudou mít vzpomínky na "prázdniny u babičky", jako mám já a štve mě, že o hlídání v popsaném rozsahu máma mluví jakože "furt hlídá".

Offline Kokoska
34567 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:39

Mohučanka ja hlidam a vyzvedavam z instituci, jak je potreba, obe rodiny respektujou, ze taky nekdy nemuzu. A v patek jsem vyzvedavala nejen deti, ale i snachu z nejake kosmeticke akce

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:41

999 . To je super. Pro vsechny zucastnene.  Mamka mi takhle hlidala vzdy tyden v kuse kazdy mesic a myslim, ze skolku ted trochu oplakala. A maji se synem skvely vztah. 

A u nas taky novinky, svagrova je tehotna. Mam radost, ze syn nebude sam. Mam dva bratranky a dlouho to vypadalo, ze nase rodina vymre. Alw oba si na prahu ctxricitky ty deti poridili. 

Online Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:49

Len ty jsou moc pěkný a delaj je do těch 46

Offline Tabea
7969 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 16:42

Akras díky moc!

continuity i tobě díky!

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 16:51

Mohučanka chapu, ze te to mrzi. Ale tech 18 mesicu je hrozne narocny vek. Nemuzes to dite na chvilku nechat o samote, ale zaroven neni uplne snadne ho zabavit. A ne kazdy ma nervy pul dne pozorovat, jak se na podlahu sype ryze a jak se kramuji supliky. U nas se v te dobe taky moc hlidani nenabizelo. Ale ted teda nasi participuki nekolikrat tydne na vyzvedavani ze skolky, coz mi pomuze strasne moc, a syn ma ty prarodice casto a maji spolu hezky vztah. Nesmi se to vzdat;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2023 16:54

Gatita tohle byla výjimečná akce, jinak si se mnou právě taky moc nehrají, natož venku. Ale kdyby nebyli dopoledne ve školce, tak bych odmítla, tyhle hry mně vůbec nebaví. Nevadí mi kopat tunel, houpat i třeba nakupovat zvládnu, ale tohle ráda nemám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2023 17:08

Kokoska tohle vyzvedávání z institucí může dost pomoct. S tím já počítat nemůžu, obě babičky pracují, ale jsem ráda, že mamka je klidně vezme někam za kulturou a tchýně se zase uvolní z práce, když potřebuju k doktorovi nebo tak něco. A hlavně, že nemusím říct ani popel a všichni počítají s tím, že teď bude třeba potřeba kluky vyzvednout ze dne na den, přijet v noci, mamka dokonce nabízela, že si může vzít očr, když budou nemocní.

Offline Kokoska
34567 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 17:12

Evaeva u nas masinka v podani deti od dcery vypada tak, ze maly dite mam v naruci, protoze je naraznik, ja jsem lokomotiva a vetsi dite mi sedi na zadech a je vagon. A nejvic nejlepsi je (pro ne samozrejme), kdyz s nima bezim a delam Ššš... Ale to vydrzim tak 2 zastavky po 10 metrech, pak je konecna, vystupovat

Deti od syna si hrajou uplne jinak, mala s panenkama nebo na vareni a osmiletej vetsinou nic nechce a cuci do mobilu nebo chce nejakou praci, zalivat kytky nebo tak, a taky ho bavi vytisknout obrazky a delat z nich knizky pro rodice (orezava a sesiva to do blocku). Nebo kdyz je se mnou sam, tak nejake vylety, povidani, proste uz je jinde nez ti mrnousove. Jo a lego! Jak v lete tak strasne lilo, nakoupili jsme spoustu lega a vydrzel u toho hodne dlouho. Me to teda moc nebavi.