Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
34298 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 07:59

Garfie "někoho to prostě s malými dětmi nebaví."

Mas pravdu, tchyne moji dcery nikdy vnuka nepohlidala, kdyz byl mensi, ale letos si ho o prazdninach vzala samotnyho na par dni bez problemu. Ona teda bydli mimo Prahu, ale treba kdyz za ni jeli, nemohli ji ho tam nechat a jit nekam s kamaradama, proste to s batolatama neumi. Kdyz odrostou, je to uz dobry. Ale jezdit hlidat do Prahy by stejne nemohla, ma male hospodarstvi, je u toho dost uvazana. Ale aspon maji deti fajn babicku z chalupy.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:03

letfenixa to je u nás naprostá klasika 

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:06

Kokoska Ty vesnický babičky jsou super! Moje kamarádka měla dvě babičky úplně typické "městská" a "venkovská", hrozně jsem jí to záviděla. :-) S jednou chodila do divadla, s druhou krmila slepice. Musím se jí někdy zeptat, jak spolu ty dvě vycházely, to mě nikdy jako malou nenapadlo! 

Offline Kokoska
34298 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:15

Garfie my vychazime skvele, protoze se nevidame Ale je sympaticka, takova trochu od rany, ale ne ve zlym.

Ja mela jednu babicku v Praze, moc rada jsem tam jezdila, ale bohuzel to nebylo moc casto. Druha babicka bydlela s nama.

Offline continuity
42028 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:45
Reakce na Garfie:

A ta učitelka se tak na mě podívala a říká "znáte její rodiče? Kdybyste je znala, taky byste raději nosila samé jedničky...". 

Prosím tě a to srovnávání škol v Japonsku má nějaký vliv na jejich kvalitu? Protože tady no name taky a kromě toho,že ambicióznější todice se snaží dítě dostat na lepší školu, neevidují žádný tlak na zřizovatele, aby se to někam posunulo. 

Někdy je to opravdu zoufale, třeba ředitel bývalé základky vyhlásil, že není jeho úkol připravovat devataky na prijímačky. Na prípravu existuje akorát kroužek, který měla mít učitelka občanky(!) Nakonec se rodiče vzbouřili a to personální obsazení se změnilo. Vs. naše aktuální škola, kde dcera nosí úkoly k prijímačkám už teď. 

Pinot Noirpodle me si pro Ríšu udělala dost výběrem školy. Já bych se o něj nebála. Ono v nějaké chvíli už je lepší nechávat na ty děti, stojí to méně nervů a alespoň se naučí trochu samostatnosti. Ten balanc se někomu hledá obtížně, ale je to důležité. Třeba moje starší je určitě samostatnejší než jsem byla v jejím věku já a ač nemá samé jedničky, zdá se mi to pro život lepší než na ni pořád dohlížet jak dráb. 

Evaevajá bych třeba dítě, které na osmiletý gympl nechce samo, do ničeho netlačila. Zůstat na slušné základě není žádná katastrofa a motivace rodičů mít ty přijímačky za sebou dřív, dokud je ještě čas, mi přijde úplně ujetá. 

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:53

continuity Já myslím že jo, tady je to hodně berná mince a školy se dobrým výsledkem dost chlubí, i tou úspěšností u IB maturit (protože škola tady má 12 tříd a pak rovnou univerzita). Nevím teda jak běžné japonské školy, ale mezi těmi soukromými (kterých je dost a obecně se považují za lepší) je to důležitý ukazatel. 

A s osmiletými gymply s tebou absolutně souhlasím! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:56

continuity já ale neříkám nutit dítě, které vyloženě nechce. Ale třeba mně to v páté třídě vůbec nenapadlo, ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. Pokud bych měla dítě, o kterém si myslím, že by mu to prospělo, trvala bych asi aspoň na tom, aby si zkusilo přijímačky. Taky mi přijde dobré, zkusit zjistit, proč vlastně tam nechce. Ale určitě bych se vyvarovala nějakému tlaku typu tam se prostě musíš dostat!

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 12:21

Děkuju Evaeva a myslím Vari za tipy na výlety: Vestecký rybník se nám líbil, trochu jsme podcenili počasí minulý víkend, takže nám byla trochu zima, ale nakonec jsme se zahřáli dobrým hamburgerem s trhaným vepřovým v hospodě u hřiště, kde se hrál zrovna zápas, to byl pro Viktora docela zážitek, o hlavičkách pantomimicky vyprávěl až do večera.

A teď jedeme ze skalního bludiště u Mšena, to bylo parádní, tam jsme určitě nebyli naposledy. Kamenný žebřík na konci Viktor nezvládl, takže jsme si prošli bludištěm ještě jednou.

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 12:27

Evaeva To s tim strachem z umirani ma syn obcas taky. Naposledy jsem mu vygooglila, kolik let mel nejstarsi clovek a pomohlo mu to. Snazim se mu vzdy vysvetlovat, ze to bude az za dlouho, ze se ted nemusi niceho bat.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 12:33

Pinot Noir tak to jsem ráda. Muž tam tenkrát mladšího nějak vystrkal. My shodou okolností míříme taky někam tam, zatím teda na oběd a pak se uvidí.

Offline continuity
42028 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 12:34

Evaeva no a to je, kde se rozchazime. Zjišťovat proč tam nechce vs. umožniť mu to, když tam chce (a případně zjišťovat, jestli si je vědomé, čo to znamená). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 12:41

ziginka ano, to jsem se taky snažila, snad to pobere. On se chytnul toho dědy, no. Tak jsem se právě snažila, že už byl hodně starý (byl na tom opravdu špatně a dva roky ho neviděli, vůbec si ho nepamatují) a že děti ve spánku neumírají.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 12:45

continuity no můžeš právě zjistit, že si pod tím neumí nic představit. Každý zná svoje dítě nejlíp, takže bych řekla, že nejsme v rozporu. Fakt si nemyslím, že každé druhé dítě musí na gympl, ale zároveň mi přijde iluzorní , že by nějaké 10 leté dítě samo přišlo s tím, že chce na gympl. Ale třeba takové děti jsou.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 14:14

My jsme dneska vyrazili do Ostré do vesničky Botanicus a je to tu super. Syn je nadšený ze všech atrakcí a úplně nejlepší je, že to s ním obchází tatínek a já piju kafe v bylinkové zahradě :-))

Překrásné počasí, je tu klídek a mají moc dobré jablečné koláče. Výlet podle mého gusta :) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 14:21

žluťásek tam jsme byli loni a bylo to moc fajn.

Já přihazuju tip na Kolínskou řepařskou drážku. Výlet tak akorát pro malé vláčkomily. Trasa tam i zpátky zabere asi 50minut, na konečné uprostřed se dá počkat na pěkném hřišti. Občas vypravují parní vlaky, a obsluhují to děti.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 14:28

Evaeva my jsme tu taky už podruhé, K. hrozně chtěl znovu na rýžování zlata :) je to tu moc milý, ta komerce se trochu schová za všechny ty dřevěný trámy a košíky :-))) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 15:00

žluťásek no tak nějak ale je to přece jen celkem inteligentní zábava, i když peněz tam necháš dost.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 15:08
Reakce na Garfie:

Kokoska Ty vesnický babičky jsou super! Moje kamarádka měla dvě babičky úplně typické "městská" a "venkovská", hrozně jsem jí to záviděla. :-) S jednou chodila do divadla, s druhou krmila slepice. Musím se jí někdy zeptat, jak spolu ty dvě vycházely, to mě nikdy jako malou nenapadlo! 

​No tak pozor, moje matka žije na vesnici, celej život to tam nenáviděla, což chápu. Vlastně nadává už těch 40 let, co tam žije. A mě posílala na letní prázdniny do Brna za babičkou, abych nezemřela na dědině nudou.

Offline dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 15:14

Jé Botanicus a řepařská drážka, to mám v plánu už dlouho! My dnes jeli lanovkou na Petřín, na rozhlednu, a pak pěšky přes Hrad na Malostranskou a teď už jsme zpět u nás na sídlišti, čekáme na pozdní oběd v restauraci s dětským hřištěm, tomu říkám den jak korálek.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 15:20

dzizisketa á lanovkou na "petříno", to je u nás hodně oblíbený cíl