Gatita aspoň by to ale Mohučanka máma nemula prezentovat jako "furt hlídám", ne?
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva nase holky (dcera a snacha) si ted uzivaji, ze muzu. Dokud byla mama, podrizovala jsem toho dost ji, aby to nelezelo jen na segre. A ja si to vlastne uzivam taky. Jen ta nejmensi ma ted to "mamiiiinkaaa" obdobi a minule uz řvala, jak jsem vlezla do dveri, uz tusila, ze maminka zmizi. Budu tam muset parkrat zajit jen tak, aby si to uplne nespojovala. Predtim se mnou byla sama 4 dny a byla v pohode, nejak se ted ty mamy nechce pustit.
Kokoska to zase přejde, ono i když třeba půjdete ven ve třech a ona bude moct sedět na lavičce a ty budeš dělat ty bábovky určitě ocení. Mladší mi to občas dělá do teď, že nechce s babičkou ven, tak jdu s nimi, pokud fakt nemám třeba doktora, a zmizím za chvíli nebo holt ne.
Já myslím, že ty jseš super babička. Nakonec nejdůležitější je ten pocit, že když bude opravdu potřeba, tak se na tebe můžou obrátit.
Kokoska lego mně naopak baví, i kluky. Nebo stavět koleje, něco vyrábět,... Spíš nemám ráda ty hry na obchod nebo podobně s panáčky, zvlášť když já jsem ten, kdo má vymýšlet příběh a oni říkají jen ano-ne.
Pinot Noir no jo, to je jasný.
A je to do priznani, ale zjistila jsem, ze me stresuje zodpovedny pristup nekterych rodicu ke vzdelani a budoucnosti jejich deti. Jako ve smyslu, ze se ve druhe tride resi gympl. Hrozne mi to leze na nervy, ale zaroven je mi z toho uzko![]()
Gatita a co konkrétně řeší?
Evaeva nevím, jestli super, ale když můžu, ráda jim pomůžu. Já babičky k dispozici neměla a bylo by se to mockrát hodilo.
Evaeva ja ani nevim, ale furt se o tom mluvi. Statistiky, plus jak to chodi u nich ve skole, jak tam makaji (uz od prvni tridy) a ze mivaji obrovskou uspesnost. A monolog vetsinou konci ve smyslu, ze to je cele o rodicich, a ze to treba zvladnem i tak. No a me stve, ze me to vubec stve, v druhe tride
. Ale pozor, neni to to jeden pripad, mam to z vice zdroju. Prijde mi to hrozne divny, myslela jsem, ze mam s nastupem do skoly treba na 8 let s budoucnosti vystarano a ono vcera bylo pozde!
Dostali sme poverenie na nákup zošita na náboženstvo s hviezdičkami?!![]()
Ale to si podľa mňa L. vymyslel, lebo pôvodne to vraj mal byť veľký zošit, a zrazu malý stačí, čistý, ale máme linajkovy. No a keď sme boli v tom papierku, tak tam objavil prac.zosit Moje prvé čiary , ktorý používajú v škole a kupili sme ho, lebo ho to baví.
A dnes mal krúžok Malý vedec, ktorý začal výbuchom! A tie 2 hodiny mu boli malo!
Gatita Oni asi uvažují nad osmiletým, ne? I tak mi to teda přijde předčasné, takhle dopředu snad není poznat, jestli je dítě studijní typ.
letfenixa to je super, že ho to baví. U nás jsou teď všechny pracovní listy na blacklistu, zřejmě toho má dost ze školky. Na školu jsem teda zvědavá.
Evaeva doma máme milión prác.zositov, ktoré ignoroval
Evaeva asi jo. Ja ani nevim, proc mi to je tak neprijemny.
Gatita jo, rozumím ti. Nedávno jsem tu psala o mámě Ríšovy spolužačky, která ještě před nástupem do první třídy znala učitele, už několikrát volala třídní učitelce, přitom bylo 1. září a nastupovalo se až 4. a která popisovala, jak se s dcerou připravovali na zápis (
)... Teď jsem s ní mluvila zase a říkala, že pracovní sešity (které Ríša jen jednou přinesl ukázat, jinak zůstávají ve škole) nakoupili i na doma a dcerka je musí doma znovu vyplňovat a několikrát už u toho i plakala... Mě to taky vždycky úplně rozhodí. Teda jen na chvilku, protože já se ze svého klidu a vrozené lenosti nenechám rušit na dlouho
,
ale rozumím ti, jak to myslíš.
Manuka Je to fakt hezčí, než s dětma :-).
Gatita mám kamarádku, co má dítě ve škole o rok výš, než je můj syn. Takže když bylo její dítě v první třídě, tak rikala: " Jo škola, to konci legrace, úkoly, žádná pohodicka jako ve školce." Další rok: "První třída, to je nic, jen takovej lehkej provoz. Druhá třída, to je o dost náročnější." Třetí třída: "Nová učitelka, už začíná jít do tuhého. Čtvrtá třída za rohem. No uvidíš sama." A teď: "No, ve třetí třídě může mít (moje dítě) ještě koníčky. Ve čtvrtý třídě už se hraje na jiný věci. To už nebi čas na zábavu. Teď se rozhoduje o budoucnosti..."
Že mi tím pije krev, asi nemusím říkat. ![]()
I když tady konci základka čtvrtou třídou a od pátý už je to gympl, reálka nebo Hauptschule.
Pinot Noir ta maminka je úplně střelená.
Mě se teda taky každou chvíli někdo ptá, co syn ve škole dělá, jestli se nenudí a jestli ho dáme na gympl. Pro mě je to úlet taky. že dítě čte a počítá v první třídě přece neznamená, že bude nějak výjimečně chytrý za pět let, třeba se úplně srovná s vrstevníky. A třeba na gympl nebude chtít, třeba bude spokojenej na základce.
Já jsem aktuálně ráda, že se mu ve škole líbí a chodí tam rád, víc od první třídy nepožaduju :)
Pinot Noir tak já zjistila, že moje (další) kamarádka, ačkoliv její dítě jde do školy až za rok (bez odkladu), tak už loni byla na dni otevřených dveří spádové školy a zjišťovala, jak dostat dítě do bilingvní třídy. Její kamarádka ve stehne situaci dokonce už kontaktovala ředitelku. Už se mě vyptala na všechno a i sjizdela stránky kuchyně, která teď do družiny dodává jídlo. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje