Deviataci majú každý týždeň 2 hodiny matematiky a 2 hodiny SJL ako krúžok, plus majú 6 hodín z oboch predmetov v rozvrhu. Robíme to tak už roky. Až z FB som sa dozvedela, že to tak zďaleka nie je normou na všetkých školách.
Vše o těhotenství a dětech
continuity Já bych třeba chtěla aby moje holky šly na to víceleté gymnázium. Ale je to tím, že tady je ta škola ne uplně dobrá a jiná není na výběr, to by bylo s dojíždkou, ale uplně nemyslitelnou pro ty děti 10+. Přijde mi tam takové lepší prostředí, když si vezmu jak to na té naší základce vypadalo a jak to musí vypadat ted...Ale jen pokud na to budou fakt mít, spousta mých kamarádek, co byly prostě jen ty jedničkářky proležela ten první stupen víceletého v učebnicích a to je k ničemu život. Jinak sestra děti na přijímačky připravuje a bere to dost jako osobní cíl, připravuje je v hodinách, plus pak mají kroužek navíc.
continuity nejde jen o následné uplatnění. Moje ségra je tam hrozně spokojená i co se týče kolektivu, přitom nikdy neměla nějaké potíže, ale jak je trochu jiná, tak tam je takových "podivínů" půlka třídy ![]()
Evaeva Jj, já si to taky myslím. I tam z podobného doůvodu kolektivu doporučuju dát segře kluka. On má samé poznámky, nekázeň, vyrušování, lumpárny, vulgarismy. Já si myslím, že na takovém gymplu na to nebude mít tolik parťáků,, nebude na to nikdo zvědavej, a nebude mít na to on ani čas, jako ted, když má látku hned hotovou, pochopenou a co jako...nuda. Jako nechci si představovat a ono se to stane s nejvyšší mírou pravděpodobnosti, jak bude vypadat jeho školní docházka v osmé třídě. Panejo, ještěže to není můj kluk:-D:-D
Karja to dítě na to musí mít, aby pak akorát netrávilo celá odpoledne nad učebnicemi, to je fakt zbytečný. Tady v Praze si přecejen můžeš vybrat mezi základkami.
Som fakt psychicky úplne vyčerpaná zo syna, psychologicka navrhla zmeniť terapiu hrou na filialnu terapiu a už sa neviem dočkať.
Garfie Nejsu, trpela jsem tam. Ble.![]()
Karja Hele, to je hrozně těžké. Starší mluvil o víceletém gymplu od druhé třídy (vliv bratrance). Dostal se v pohodě, má vyznamenání, vůbec se neučí a úkoly dělá nevím kdy. Podle svých slov tam trpí, protože tam jsou všichni "nerdíci". Prostě část kluků je tam na něj moc dětská nebo jak bych to řekla. Jedou v minecraftu, v kterém jel taky, ale o rok, dva dřív. Jako, od zlobení mu to prostředí nepomáhá. Teda klepu na dřevo, letos se to snad už zlepšilo. Mladší je asi něco jak tvůj synovec, jak říkala jeho bývalá třídní premiant v učení i zlobení. Škola je prý nuda. Akorát toho na ten gympl nedostanem, protože tam nechce, protože staršímu bráchovi se tam nelíbí. No, tak nejspíš zůstane na zakládce a budeme doufat, že chytí ty kantory, co si s takovýma dětma umí poradit. Protože takoví tam jsou.
Evaeva Jo, no mně přijde, že v mém jakoby ročníku se to stávalo hlavně holkám. Neteř taky dělala přijímačky, ale myslím, že by hodně trpěla, ona chce mít hezké známky a na běžné základce ted zvládne se věnovat velmi aktivně dvou koníčkům, je to i přes 8 hodin týdně plus ještě jeden den o víkendu, to by nestíhala nebo i pro rodiče by to byl záhul.
brrr Tak to jsem na něj zvědavá. No jsou to prostě takoví ti praví kluci a já říkám vždycky segře, že on za to nemůže, že klasické české školství není pro tyhle kluky:D. Druhý synovec ten je jako mírnější nebo vysírá zas jinak ale taky za to umí vzít...jenže ten má malotřídku, je jich tam málo, mají všechno takové volnější, prostřídaj si hodiny, zdelší přestávku, nebo jdou na přestávku ven, když jsou děti ospalé a má ze tří učitelů dva chlapi a prostě to je model, kterej pro tyhlety lumpy je fakt lepší.
Karja ja ti nevim, na gymplu jsem se poprve musela ucit k maturite a bylo to velky prekvapko ze vlastne nevim jak na to. Nebyla jsem teda zadnej premiant, co slo samo, z toho b,ly dobry znamky, co neslo, to jsem vypoustela.
Ale pro me je 8lety gymnazium reseni ty nesmyslny "specializace", stresu a vybirani uprostred puberty, kdy je fakt tezky ty deti k necemu dokopat a vysvetlit jim, ze ted fakt o neco jde. Myslim si, ze co nejobecnejsi vzdelani co nejdelsi dobu je to nejlepsi co muze prumerne chytry dite dostat. Zrusila bych vsechny ty pitomy radoby specializovany skoly ala obchodka. (muj nazor, nehejtuju lidi s obchodkou, ale sambovi bylo obchodkou hodne ublizeno, kdyz mu nedovolili jit na gympl a musel na obchodku a nemel pak pulku normalnich predmetu.)
711990 no skoro tak. Jako občas jsem se učila, ale úkoly mastila často o přestávce, na test někdy musela stačit ta jedna stanice v metru,...
Ale premiant jsem nebyla, to vůbec. Ségry měli vždycky plno koníčků, ta starší měla běžně dva denně, ale je fakt, že kolikrát byla na téměř na propadnutí. Nicméně pochybuju, že by se učila víc, mít víc volna
Malá ségra je náročnějším gymplu než my dvě, koníčků má taky kopec, ale je i víc studijní typ a víc jí záleží na známkách, takže známky má velmi dobré.
Pokud mate dite jako ja, ze vsechno odkyve a pak schvalne zvora prijimacky, aby na tu skolu nemusel, tak se nervujete fakt zbytecne ![]()
711990 tak já mám obchodku a pak VŠE a žádný problém jsem nezaznamenala. Naopak mi vždycky přišlo, že pokud mám nějakou odbornou střední a po maturitě už nechci dál pokračovat, mám alespoň nějakou odbornost. K čemu je mi gympl bez VŠ.
711990 Já nevím, jak je to ted, ale pokud ty děti nejdou pak na VŠ, tak jsou z gymplu uplně jak střeva, z obchodek toho věděly do praxe mnohem víc.
My jsme se na gymplu učili všichni, myslím, že i ti pětkaři a největší volnomyšlenkáři občas museli na písemku, když jim teklo do bot:-D. Tam fakt nebyl nikdo, kdo by se poprvé učil na maturitu, myslím, že to by se dařilo jen třeba tak třem čtyřem prosvištit bez přípravy a to vysvědčení by vypadalo dost hrozně:-D
711990 Ja mela na gymplu vyznamenani, jako obcas jsem se ucila, ale rozhodne jsem o zadny detstvi neprisla. Aspon jsem se v 15 nemusela rozhodovat kam dal, pac v ty dobe jsem to ansolutne netusila. Ty obchodky, prumky apod. jsou fajn, kdyz clovek vi, co chce delat, u nas po kvarte taky par lidi odeslo treba na konzervator, ale z prumky na medicinu proste pujdes jen dost tezko.
Raduza Jo, já jsem si dělala pedagogické minimum a během toho jsem nějak naznala, že taková ta fakt klasická obchodka je poměrně dost kvalitní škola, ty další různé managementy nebo jak se dnes různě těm středním říká, tam už jako bych váhala:D.
Karja jo, z gymplu musíš na nějakou VŠ.
Já měla spolužáky, co ty hezké známky měli vydřené a taky ty, co o přestávce prolítli sešit a měli za jedna. A samozřejmě i ty, co se museli snažit i na trojky. Na VŠ se dostali všichni a drtivá většina jí i dokončila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje