Evaeva to z nej vypadlo snad az nekdy behem vysoky, ze to tenkrat takhle vyved, spravne tusil, jaky by nastal bugr ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Ja tu vubec nechtela diskutovat o tom, jestli jsou gymply vhodne a pro koho. Jsem rada, ze existuji ruzne moznosti. Pro me osobne byl treba osmilety g. hodne umorny, nijak extra mi to neslo (ale teda ani jsem netravila hodiny ucenim), nebavilo a ani si nemyslim, ze bych mela nejaky extra vseobecny rozhled. Bylo to ale stokrat lepsi nez zakladka, kde se kluci rvali a vysypavali si aktovky z okna, a v zivote by tam nikdo dobrovolne neotevrel knizku:) Ale za mych casu to bylo jine, nikdo nehrotil prijimacky, brali asi kazdeho tretiho a nebyl problem se dostat bez pripravy (nebo v mem pripade s minimalni pripravou obnasejici jedno prolistovani vzorovych testu). Prijde mi hrozne to hroceni, ktere pozoruji treba u kolegu v praci - u starsich deti kurzy, mesice domacich priprav. Sama nic hrotit nechci, uvidi se, jak se syn studijne vyloupne a jaka bude situace v jeho tride (ktera je ted moc prima). Jenze me lehce znervoznuje, kdyz rodice stejne starych deti uz to berou jako hotovou vec, neco cilene procvicuji a tak. Jako ze se bojim, ze neustojim svuj lazo plazo pristup:))
Vari mně zase přijde, že ten věk 14, 15 je takový blbý, kolikrát s dětmi hodně mlátí puberta, škola jde úplně stranou,... A v tomhle věku se máš chystat na přijímačky. Ale není to řešení pro všechny (v tom stávajícím systému). Můj muž na základce trpěl, myslím, že nikoho nenapadlo, že na průmyslovce bude nakonec jeden z nejlepších a půjde na VŠ.
Evaeva 711990 No tak to jste asi fakt dobrý, my jsme totiž dostávali i ukoly a různé projekty a přípravu to fakt vyžadovali i mimo učení na písemku... Ale jak je to tam dneska vedené to nevím, já si právě pamatuji, že i na tom osmiletém se už doma dost připravovali mimo výjimek a (a ty výjimky většinou byli takoví ti velmi chytří kluci), neteř by určitě patřila mezi ně a myslím si, že by ten čas horkotěžko hledala. Vždyt už i ted na základce musí ještě večer smolit ukoly.
ježišmarja a teď jsem si vybavila slohy...my jsme furt doma psali slohy, ty vole, jako já jsem měla štěstí, že mi to aspoň šlo a ke každému tématu měla co říct. Ale od třetáku to bylo snad 3krát měsíčně, nevím oč té učitelce šlo a jak měla čas to číst.
Luna No tak jsem to myslela, vesnický děcko prázdninama na vsi neohromíš! Já jsem z vesnice, ale vlastně z takového předměstí, za náma pole, ale do centra 20 minut, podle mě ideál! :-)
Ty jo, já bych vám fakt na chvíli přála zažít tady ty korejský a indický matky. Třeba matka (Indka) třídního premianta mi řekla, že nepojedou nikam na podzimní prázdniny, protože kluk musí studovat, je v 6. třídě. Tatáž matka prohlásila o Korejkách, že jsou šílené a na děti hrozně tlačí a ty nemají žádné dětství....
Karja já dost poctivě dávala pozor ve škole, psala si zápisky,... ale rozhodně netvrdím, že by si některé ty předměty nezasloužily víc mojí práce
Akorát já se těžko nutím do něčeho, co mně nebaví, a známky pro mě nebyly žádná motivace. Ale je fakt, že nějaké projekty se u nás nepěstovaly, spíš klasické zkoušení, písemka, slovíčka,...
Přátelé, kdo jste byli teď nedávno na Marvánku, ta voda je čistá i na koupání? Nebo jen tak vyráchat nohy?
Tohle sdílení výletních tipů je super, jedem dneska. Dík!
Karja slohy na doma?
tvl ja si fakt nepamatuju zadny domaci ukoly, projekty, nic...max spocitat nejaky priklady nebo neco do anglictiny, ale to se proste delalo o prestavce, no.
Jinak co si predstavujete pod tim, ze z obchodky je clovek pripravenej na praci/zivot? Jakou praci? Vzdyt ani ucetni (coz driv podle me byl profil absolventa obchodky) uz se neda delat bez VSE, ne? A na jakoukoliv jinou VS je clovek nahranej, protoze mu chybi ostatni predmety.
Gatita mne přijde, ze v Praze to bylo vzdycky dost děsný, byla teda par let malinko fuka, když skoncily s prijimackama Husákovy děti
711990 mne přijde mimo i to, ze gympl je bez vejsky k nicemu, vždyť v ty praci se pak stejně většinou musí člověk všechno naučit a to všeobecný vzdělání mi naopak k tomu odpichu kamkoliv přijde lepší
711990Věř tomu, že dá. Uplně v pohodě. Troufnu si říct, že teď potkávám hodně učetních a podle titulů to učetnictví z vše nikdo moc nemá, i ty mladé holky mají třeba Dis. Kamarádka má obchodku, nějaký kurz a bc. z obecné ekonomie a ještě si vybírá, kde tu učetní bude dělat.
No my jsme měli ten gympl asi fakt trapnej:-D:-D, o tom, že by se někdo na gymplu nemusel učit doma, to mě fakt vůbec dosud nenapadlo, myslela jsem, že se to týká takových těch mimo kluků, co vlastně patří do jiného vesmíru.
KarjaDiS. i Bc. jsou ale vysokoškolské tituly. Na účetní ale teda VŠ opravdu nepotřebuješ, i když nevím, jak je to s absolventy, jestli ty bez VŠ vezmou.
Potrefenáhusa Nevím no, když jsem si dělala pedagogický minimum, tak jsem si dělala přípravy na ty předměty na ekonomických školách, hodně mi to komentovali spolužáci, co obchodku měli, učitelka taky léta učila na obchodce, tak měla přehled. praxi jsem teda měla teda na "horší" škole, tam byl nějaký ten management a podnikání, ale celkově jsem z toho nabyla dojmu, že ti studenti z obchodek jsou do práce použitelnější než z gymplu. Mimo jiné mají třeba i praxe, viděli všechny doklady, faktury, asi i ty učetní programy. Osobně bych radši zaměstnala je, než někoho kdo maturoval ze zeměpisu.
KarjaDiS. i Bc. jsou ale vysokoškolské tituly. Na účetní ale teda VŠ opravdu nepotřebuješ, i když nevím, jak je to s absolventy, jestli ty bez VŠ vezmou.
Já jsem reagovala na to, že je třeba titul z VŠE.
Ja mam pocit, ze se to pomalu vsechno posouva a k praci, kde kdysi stacila maturita, je dneska pozreba VS, viz treba zdravotni sestry. V tech 15 clovek proste kolikrat fakt nevi, kamaradka z gymplu chtela bejt ekonomka, dokonce chvilku i uvazovala nad odchodem na lyceum, aby se nemusela tolik patlat v dejepise a tak a nakonec je z ni lekarka, rozhod´a se az asi ve septime a z obchodky by se na medinu nikdy nedostala.
Karja ségra se doma učí, ale kroužky jí zaberou určitě 8h týdně, když nepočítám cestu a celé víkendy nad školou taky nesedí, takže si myslím, že se to dá skloubit. Nosí jedničky a dvojky, já měla známky o řád horší ![]()
KarjaBc. je i z VŠE. Ale to je jedno, já s tebou souhlasím, že s gymplem se uplatnění hledá těžko. Ono by to školství potřebovalo reformu od základu, střední jsou moc specializované a VŠ dlouhé a často příliš teoretické.
Evaeva Já vím, že Bc. je z VŠE:D. V tom příspěvku píšu o kamarádce, co to Bc z vše nemá a ještě si vybírá.
Já jsem spíš původně reagovala na to, že ty obchodky by se měly zrušit, že všeobecné vzdělání je lepší. Myslím, že je potřeba to i to.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje