Karja to já si zase nemyslím, ale z té VŠ by drtivé většině měl stačit ten Bc. a docházka do ZŠ a SŠ by se celkově mohla zkrátit. Jenže tady se do žádných velkých reforem nikdo pouštět nebude, z každého prdu je tu megakauza a navíc jakákoliv investice (nejen finanční) do školství se do nejbližších voleb neprojeví.
Vše o těhotenství a dětech
Garfie presne tak, naprosto souhlasim!
Potrefenáhusa a s tebou taky. Ja ted delam praci, ke ktery mi fakt vysokoskolskej titul k nicemu neni, kor ten muj. Delam implementaci personalniho systemu. K tomu mi pomaha predchozi zkusenost s recruitmentem, kterou mam z doby, kdy jsem mela jen gympl a zadnou vysokou skolu...sambo zase s tou obchodkou dela v IT.
žluťásek já bych do žádného rybníka nestrčila ani ty nohy, tak neporadím, ale byli jsme tam na začátku léta a ty vodní prvky byly ucpané, nefungovalo to, a někdo tam říkal, že to tak už je několik měsíců. Tak zkus radši vyhledat nějaké info.
Mala som na VŠ spolužiaka z obchodnej, čiže učivo fyziky ho len lizlo a z matiky zaklady. Lenže bol geniálny, takže sa to všetko dokázal sám naučiť. Zas sa nehodil za ucitela.
Ja som mala veľa ultramudrych spolužiakov, už na gympli, bola som veľmi priemerná pri nich a pritom skoro samé 1 vždy. Ale poctivo sa sa ucievala, bežne 3 hodiny denne, mávali sme kopec úloh.
711990 a nenarazila by si bez VŠ na náborové požadavky? U muže do IT bez VŠ neberou (nad tím už jsem se kolikrát pozastavovala), stejně jako ve státní správě to je často nepodkročitelný požadavek, prostě se ani nepropracuješ k pohovoru.
711990 mne přijde mimo i to, ze gympl je bez vejsky k nicemu, vždyť v ty praci se pak stejně většinou musí člověk všechno naučit a to všeobecný vzdělání mi naopak k tomu odpichu kamkoliv přijde lepší
V tomhle je to účetnictví asi specifické, ale z obchodky opravdu může člověk nastoupit a začít dělat účetnictví, aniž by se mu muselo vysvětlovat něco jiného než specifika konkrétní firmy. To s absolventem gymplu není možné. V tom má Karja pravdu.
Evaeva no ja jsem si mezitim skolu dodelala, jsem dokonce inzenyr, ale slechteni papousku, takze pokud to nekomu pomuze, tak prosim. Ale podminkou to v mym zamestnani neni. U samba taky ne.
Pinot Noir vidis, tak tim jsem si nebyla jista. Takze fakt po maturite z obchodky jde nastoupit nekam jako ucetni a clovek bude vedet co a jak a ochotne ho nekdo zamestna?
711990 to já vím, že máš VŠ. U nich to právě podmínka je, řekla bych, že i u lidí s dlouhou praxí (takových se jim teda moc nehlásí). O státní správě samozřejmě nemá smysl ani mluvit, tam tě VŠ posouvá i v platových tabulkách, že jo.
711990 jasně, bude z něj výkonný fakturant, který automaticky přemýšlí v termínech závazek/pohledávka/odpis/saldo/rozvaha atd., kterému nemusíš vysvětlovar, co je smyslem účetnictví, jak fungují daně, který viděl a vyzkoušel si minimálně jeden účetní program atd. Aby dělal team leadra nebo samostatného úcetního, který udělá vše od A do Z, na to potřebuje buď další vzdělání, nebo léta praxe. Ale pracovat může a práci v oboru najde.
Měli jsme ve firmě třeba mladé auditory, po ekonomické VŠ, ti nepoznali v sestavách čísel, co je závazek a co pohledávka. Na to automatické myšlení v těchto termínech naopak ta střední, kde se tohle denně driluje, chybí.
Evaeva jj tak tam je to jasny, to jsou proste pravidla. Ja si myslim ze je dobry nejakou vejsku studovat, jsem proste pro obecny vzdelani. V patnacti fakt nemuze clovek vedet, jakym smerem se bude vyvijet trh prace nebo jeho zajmy...zvlast v dnesni dobe.
Pinot Noir tak ted uz to chapu, diky
711990 jo, určitě se ti v budoucnu bude hodit spíš všeobecné vzdělání, flexibilita, schopnost se pořád učit.
Já nejsem příznivcem osmiletých gymplů, ale naše ZŠ má jen první stupeň, tak nás jednou to rozhodnutí taky čeká. A nástup do 6. třídy běžné základky, to se mi, upřímně, úplně nezamlouvá.
Pevně doufám, že vyjde plán školy otevřít i 2. stupeň, i když je zřejmé, že na ten už by musel dojíždět někam dost daleko (mluví se o P6).
Pinot Noir tohle je hrozny, když člověk musí premejslet už teď, jak to vyřešit, já mám s výběrovým vzděláváním docela blbou osobní zkušenost a vzdycky jsem rikala, ze to pro svy dite nechci...jenže vykysnout na blby malomestsky základce se strašnou pověstí
(a to teprv nastoupila do matersky)
Pinot Noir mas pravdu. Ja sla na VSE z gymplu a lidi ze stredni ekonomky uz umeli z ucetnictvi vsechno, co jsme se ucili. Ja se zas dloubala v nose pri matice, na ktere oni se dost trapili. Ale pro nastup do prace hned po stredni je myslim ta ekonomka lepsi.
Pinot Noir je to studený, ale voda čistá, dítě už se koupe. Já mám nacpaný břicho, teď bych se utopila :-))
žluťásek a tam je oficiální koupaliště? A vodní hrátky fungují? Tenhle cíl si musím zapamatovat na jaro, tam je to kočárek friendly.
Evaeva k hrátkám jsme nedošli ještě. Určitě je to jako ofiko koupaliště. Je to tu moc pěkný, ležím na dece pod kaštany, voda je mělká, můžu dozorovat v klidu ze břehu. Je tu ještě minigolf i pro děti a dětský hřiště u restaurace.
žluťásek mně se teď vybavilo, že jsme tam asi jednou v sezóně na koupališti byli, to bylo ještě bez dětí. Mám dojem, že tam byla hlava na hlavě, ale když bude teplé jaro, tak by to mohlo být fajn. Dneska je teda zase takové horko, že bych se hned smočila ![]()
A prosím tě, když tě tu vidím. Ten potůček na Hládkově ještě funguje? Kdy to tak vypínají?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje