Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online žluťásek
8802 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:32

Evaeva podle mě teď bude poslední víkend. V září ještě jel, ale o říjnu uz pochybuju.

To koupaliště je malý, v létě je tu určitě narváno. Ale dneska je to senzační. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:33

žluťásek aha, my se tam nedostaneme dřív, jak v úterý. To má být teda pořád 28 stupňů.

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:34

K predstave, že absolventi gymnázií jsou na tom na trhu práce blbě pár čísel.

Je to dlouhodobě tradovaný omyl, absolventů gymnazii je na úřadu práce úplně nejméně. 

A pokud si dnes někdo klade jako podmínku pro uchazeče o práci v IT VS, přeji mu hodně štěstí. Je ještě docela rozdíl mezi absolventem VS, co nějaký IT obor vyštudoval. Jinak je pak už lepší stredoškolák, který to má pět let jako koníčka než absolvent FHS, který zjistil v 25 letech, že v IT jsou dobré platy (ale práci dnes sežene i ten, jen to celý tým první rok dost bolí). 

Online žluťásek
8802 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:38

Evaeva zkusím zjistit v lokální fb skupině 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:40

continuity Ta kategorie vzdělání E je prosím co za školy? Něco s výučním listem, jako řemeslo? Nejlepší je teda ta věta, že oni sami nejeví o pracovní uplatnění velký zájem. Si teda dovolili dost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:42

continuity u muže určitě požadují VŠ v oboru, ale taky si říkám, že středoškolák, kterého to opravdu baví a sám se vzdělává v oboru, by jim mohl "stačit".

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:42

Kan tak je rozdíl jestli někdo chce pracovat, práci sehnat nemůže a je z toho nešťastný, nebo se klidně nahlásí na pracák a je s tím v pohodě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:43

žluťásek díky.

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:49

Kan jinak kategorie tady, já se v těch učňovských systémech vůbec neorientuji. Ty jedni můžou pak na nástavbu a dodělat si maturitu, ti druzí ne. 

https://www.infoabsolvent.cz/Obory/1/5?NastavKraj=True#filtrForm

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 16:07

Asi jsem jedina absolventka gymplu bez VS na parfu. Na výšce jsem byla, ale nedokončila ji, neb jsem v ní prestala vidět svou budoucnost. V rámci práce mi jen gympl nikdy jako překážka nepřišel. Myslím si, že jsem dosáhla slušně pozice v středním managmentu v oblasti nákupu. Tak tretina kolegů na této pozici má VŠE, pak někteří nějaký ten obor na Metropolitní univerzite apod. Zbytku stačila střední škola, většinou gympl. A všichni jsme se k té pozici museli propracovat přes nižší stupně. Muj šéf má výuční list a vypracoval se přes pozice asistenta do pozice ředitele.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 16:25

continuity No já právě taky ne. Ale vzpomínám si, že za nás byl nějakej učňák na dva roky a šli tam ti z pomocné školy, bylo to teda za socíku a doba se změnila, už ty obory neexistují, si myslím. 

Offline Mrs.Robinson
583 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 16:48

Kan Strýček google to vidí takto: (takže dost podobně, jak to ty obory za soc.)Nižší střední odborné vzdělání (obory kategorie E): studium je tříleté nebo dvouleté, výstupem je výuční list. Obory mají nižší nároky v oblasti všeobecného i obecně odborného vzdělání a jsou určeny především pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, např. pro absolventy dřívějších speciálních základních škol a žáky, kteří ukončili povinnou školní docházku v nižším než 9. ročníku základní školy. Obory připravují pro výkon jednoduchých prací v rámci dělnických povolání a ve službách. Např. tříletý obor 23-51-E/01 Strojírenské práce, tříletý obor 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby, např. dvouletý obor 29-51-E/02 Potravinářské práce, dvouletý obor 31-57-E/01 Textilní a oděvní výroba.

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 16:53

Kan tak bodejt by v tech 17 letech o uplatneni na trhu prace zajem jevili, zejo...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 16:58

711990v té statistice se ale asi myslí všichni absolventi, ne jen ti čerstvý. Zase pokud mluvíme o dětech ze zvláštní školy, to je asi dost specifická kategorie, kterou nemá smysl držet na škole do 25.

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 17:00

Evaeva no pisou tam cerstvych, do dvou let od ukonceni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 17:02

711990 aha, no vidíš, to jsem přehlídla. Tak to je takové zavádějící i u těch absolventů z gymplu, protože dva roky po maturitě asi drtivá většina nějak bojuje na VŠ.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 17:40
Reakce na Malvin:

Asi jsem jedina absolventka gymplu bez VS na parfu. Na výšce jsem byla, ale nedokončila ji, neb jsem v ní prestala vidět svou budoucnost. V rámci práce mi jen gympl nikdy jako překážka nepřišel. Myslím si, že jsem dosáhla slušně pozice v středním managmentu v oblasti nákupu. Tak tretina kolegů na této pozici má VŠE, pak někteří nějaký ten obor na Metropolitní univerzite apod. Zbytku stačila střední škola, většinou gympl. A všichni jsme se k té pozici museli propracovat přes nižší stupně. Muj šéf má výuční list a vypracoval se přes pozice asistenta do pozice ředitele.

​ já jsem druhá po pěti letech trápení na vš jsem to ukončila a rekvalifikovala se, abych u nás na maloměstě sehnala práci. takhle zpětně si myslím že osmiletý gympl byl obrovská chyba, a vybraná vš ještě větší. teď teda dělám rukama, ale jsem spokojená. 

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 18:20

Kan Tyto obory existovaly ještě za mě, cca 10 let zpět se tam vyučila kamarádka. Myslím, že to pořád je. 

Offline Zu
2752 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 20:13

Malvin je nás víc

edit: kvůli debatě raději doplním, zpětně jsem za gympl ale opravdu ráda a vděčná, neměnila bych.

Offline viktorka_od splavu
48969 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 20:34

Malvinje nas vicja jsem za gympl fakt rada, za to ze jsem nedodelala vs uz teda min