letfenixa kluci taky, jdou do školky v tom, v čem tam potom jsou ve třídě, v chladných dnech na tom mají softshelky, které si pak berou na pobyt venku se školkou. To řešení převlékání a kopy oblečení ve školce jsem dřív nechápala, ale za ty roky jsem vypozorovala, že děti jako naši kluci nebo tvůj Lukášek jsou v menšině, že fakt existují děti, které se dokážou ušpinit už cestou do školky, a děti, které jsou ve třídě polité čajem a zabarvené barvami, když my teprve vcházíme do školky. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa právě jsi popsala, jak to vypadá u nás doma. Akorát my jedeme první den, v noci jsem spala dvě hodiny, protože mladší díte furt řvalo a do toho odpovídám dotazy typu, jakou barvu má elektřina
včera na pilates nám říkali, že si máme načerpat a ohraničit svojí energii na celý přístí týden, ale myslím, že to stačit nebude![]()
Pinot Noir nám to teď komplikovalo to teplé počasí, ráno šli v teplákách do třídy, odpoledne ze zahrady v kraťasech,... Já samozřejmě vždycky zapomenu, co jsem komu vzala domů vyprat. Teď už to bude jednodušší. Ale oběd na tričku má pokaždý aspoň jeden a ten kdo ne, použije na to aspoň večeři ![]()
Evaeva však já závidím, byla bych vděčná za fleky od obědů a mokrá trika od čaje strašně moc ![]()
My máme jiný systém, vnitřní legíny při odchodu domů nechávám ve školce, vydrží několik dní, vodíme ho v kalhotách, které nosí ven ve školce a pak když si ho vyzvednu, většinou stejně jdeme rovnou někam na procházku nebo na hřiště.
monis u nás aspoň na chvíli usnulo mimino, zahrála jsem si se starší 3 hry podle jejího vyberu a teď jsme stihly vyzvednout v zasilkovne miminu dárek k svatku, i když jsme u toho zmokly
Pinot Noirchápu! Jako pere pračka, suší sušička, spíš je to takové vtipné.
Nejlepsi je, kdyz je to navlikaci pocasi, ze maj dve vrstvy. Jinak taky bojujem. Ale nase skolka je punk, muzou prijit, bejt uvnitr, spat i jit ven v jednom![]()
Evaeva my máme pracku o dvě patra níž než koupelnu, kde to z nich padá a satni skříně, do kterých se to vrací....je to zoufalý
dzizisketa ano, takhle to děláme, když je chladněji. Ale teď právě kolikrát šli domů v kraťasech, na které ráno rozhodně nebylo, tak chodili rovnou v teplácích do třídy. Ale musíme ráno nějak vylepšit celkový systém, protože muž si stěžoval, že ráno nestíhají.
Potrefenáhusa no jo, tady je všechno v jedné rovině. Já bych v patrech žít nemohla, zjišťuju. Ty schody jsou pro mě taková psychologická překážka. Ale jako taky mně nebaví skládat ty haldy prádla, zrovna tady mám poskládánou horu asi ze 4 praček.
Evaeva mne to taky nevyhovuje, ještě ten dům je malej, koupelna a záchod jen nahoře v patre a do sklepa jsou příkrý schody a taková ta provozní špína venkovního domu (není to na to tam vzít mimino a někam ho položit), teď už tu zas prelejzame zábrany na schodech...ale zas mimina maj dobrou tělocvičnu
Pustit muže jakoukoliv formou k pradlu je velký špatný, musím sama
Evaeva a co nestihaj? Já bych musela diteti všechno připravit, muž vůbec nepobira velikosti, materialy, lepší/horsi, čistý/špinavý, teply/lehký, nepozná ani dětský oblečení od sebe, co je housatka a co mimina, je to úplně zoufalý
Evaeva Potrefenáhusa nejhorsi je, ze mnozstvi pradla se vekem deti nemeni ![]()
Potrefenáhusa tak do sušičky by ti to přehodil, ne? To můj zvládá. Pak občas napáruje ponožky, skládat slipy jsem mu zakázala. Nepozná, co je čí, takže já pak stejně musím skoro každé rozložit, určit a znovu složit. Trička má zakázáno z té sušičky byť jen vyndat ![]()
Provozní špína by mi asi nevadila, ale teda záchod jen v patře, to zní hodně děsně.
Lamicka toho jsem se bála ![]()
Evaeva skládat slipy ![]()
Evaeva přendat ano, ale jsem rada, když je to na můj pokyn, ne když tam protoci na max varku merino oblečení nebo při tom iniciativne naplní pracku cernym prádlem a protože mu přijde málo plna, přihodí ještě plnej koš světle ruzovyho
ja mám v tom sklepe poměrně vymakanej systém, 6 velkých latkovych kosu na zlutoruzovy, zelenomodry, cerny, bílý, vlnu a zbytek (většinou psi ručníky a deky), peru, když se to naplní (brzo), ale i když si myslím, ze už jsem v tom docela efektivní, zere to fakt spoustu času a nedá se to moc dělat s detma
Potrefenáhusa já jim večer všechno připravím, už dneska to bylo komplikované, když nebylo jisté, jestli bude na gumáky. Muž maximálně najde jiné tričko, když se někdo pokecá už ráno. (To zvládají i kluci sami)
Ale dětem se nechce vstávat, navíc s mužem dost cvičí, nechtějí si vybrat snídani, s malým musíš sedět v kuchyni, nemůžeš si třeba čistit zuby. Vyráží po osmé a v 8:30 prý akorát opouští druhou třídu. A to právě teď, když přišli rovnou ve věcech do třídy a akorát svlékli mikinu. Teď už to přecejen zabere víc času. Základ je podle mě dávat je večer dřív spát a zkusíme i trochu přeskládat to ráno.
JankaM tak jak je dáváš do skříně? Já je přepůlím. Nemají na to celý šuplík.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje