Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:09

Tabea a toto si neviem predstaviť,  že keď ho kreslenie ne,zaujíma, aj tak ho k tomu viesť. To akoby mňa niekto k spevu.

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:13

Karja Asi jo, ale stejne cervik hloda. On si na bricho stezuje dlouhodobe a casto i doma, kazdy tyden. Nejdriv jsem se bala, ze tam je nejaka fyzicka pricina, ale vypada to, ze neni. Takze bud ma hodne citlive bricho, nebo ma nejaky stres. Ale nevim z ceho. Jsem presvedcena, ze s kamarady to ma dobre, tam problem nebude. Kazdy den u nas nekdo je, nebo on u nich, iniciativa je oboustranna. Ve skole se mi taky zda vse ok (ma tam i ty kamarady). Doma mi taky prijde vsechno v norme. Je tu teda porad hrozny ramus a chaos, ale z toho bychom meli mit boleni spis my dospeli (produkuji to deti).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:16

Gatita a nezistovali ste ci nema nejaku potravinovu alergiu/intoleranciu? Neter tiez casto bolievalo brucho, prehanalo ju. Mysleli si, ze asi celiakia. Nakoniec sa nepotvrdila ale cerstve teple pecivo musi obmedzovat, vzdy sa to spustilo po nom. 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:20

Tabea zprostředkovat radost z malování květin

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:21

Gatita A stěžuje si i o prázdninách nebo když je déle doma, ted budou podzimní, tak uvidíš i podle toho. Ono to můžou být nějaké nervy či stres, i když má kamarády, přece jen je to prostě jiné prostředí ne domácí, nemůže tam být třeba tak přirozeně, jak by rád.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:23

Keby ste stretli moju mamu, ta by vam vysvetlila, ze najneschopnejsia matka som ja a sambo v zavese..Esteze ten je absolutne nekonfliktny, prchkejsi clovek by jubiz poslal kade lahsie. 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:23

Gatita ty jo, to je nepříjemná situace

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2023 12:24

Tabea haha, tak syn maluje a kreslí rád, dokonce chodí na výtvarku. Což ale vůbec nic nevypovídá o kvalitě jeho projevu Za ten rok se téměř neposunul a když vidím výtvory některých těch jiných dětí...

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:26

Gatita muj bracha trpel od detstvi(od skolky) na boleni bricha, az v dospelosti mu doslo ze je to pravdepodobne laktozova intolerance, musi si davat pozor i na cokoladu a tak. Ale asi bych to taky nejdriv takhle prosetrila. No a pokud ho zazracne vsecko prejde, kdyz reknes ze by mel vynechat na chvili sladkosti, tak asi mas reseni:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2023 12:27

Gatita já bych teda taky neřekla, že to má z domova. Ono je klidně možné, že se něco děje v té škole, nebo třeba prostě nedává ta rána, komu by se chtělo vstávat, že jo. Máte ve škole psychologa? Co ho tam pro vlastní klid vzít?

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:37

Mrakoplas na testech jsme byli, celiakii vyloucili. Myslim, ze je to kombinace povahy, citliveho bricha a mozna i nejakeho strachu z nemoci. Ale je pravda, ze ji nekvalitne a bohate na lepek. Ach jo, snad z toho vyroste, je mi ho lito. 
Karja stezoval si myslim i o prazdninach, ale mas pravdu, ze ne tolik jako ted. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:42

Na mě dneska na IG vykouknul příspěvek o tom, jak nedavat dítě s rýmou do školky, načež mi muž volá, že volali ze školky... tak ve mně hrklo, že jsme určitě dali do školky unudlený dítě (vodí ho muž, kterej nějakou rýmu moc neřeší) a že si pro něj máme přijít, ale tak ne, jen ho jinej chlapeček píchnul klackem do rtu a učitelka to radši chtěla hned oznámit. No a mně se úplně ulevilo, že nebudem za nezodpovědný rodiče (muž do školky zajel a dítě je v pořádku, paní učitelka byla vyděšenější než on)

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:43

711990 ty jo, tak to nevim, jestli na te zadance byla i laktoza? Odebirali mu vsechno mozne, urcite celiakii, ale toto si nevybavuji... no kazdopadne na dalsi odber ho ted chvili brat nebudu, mel to ted dost drsne s temi odbery a x navstevami u zubare. Tak leda vyhechat na zkousku mlecne vyrobky? Ale to se mi taky nechce, on ji strasne blbe, tak kdyby vynechal mlecne vyrobky, zbydou mu snad uz jen suche vrtule:(

Offline dupali
466 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:48

Gatita zkusit koupit bezlaktózové alternativy, do začátku... Ale chápu, že pokud je syn nejedlík, tak je člověk rád za jakéliv jídlo a nehledí na ostatní. Většinou je již mají i ve standardních obchodech typu Lidl, Albert...

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:50

Gatita ak nemáš jeho kartu doma, tak skús zavolať k doktorke,  či to robili.

A môžeš tie rastlinné náhrady použiť.

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:54

Gatita S laktozou je často spojené špatné trávení,  neztrávené zbytky jídla ve stolici atd. Laktozový test nám nedělali, že je to lepší prý ozkoušet. Bezlaktozových věcí už je hrozně moc, nejsou chutově znát, že jsou jiné. A pokud třeba pije obyčejné mléko, tak by ten rozdíl měl být brzo poznat. Nejhorší je prý mléko a smetana v různých omáčkách. 

Offline continuity
42032 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:55

Gatita

mladší má to stejné. Jsou prostě lidi, co se jim vše vrazí do břicha, teď třeba už rok vůbec nesnídá a říká,že by ji bylo jinak špatně. Celá rodina měla COVID s rýmou a ona jediná blila proudem. Mě zas každá viróza vleze na průdušky, ale musím být v podstatě na smrt nemocná, aby mi prestalo chutnat. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:55

letfenixa No u nás je to tím, že nejíme maso, sice mu maso dáváme, ale sami nejíme "pořádně" (nejíme maso), takže nás nevidí pořádně jíst, tak nechce jíst taky, a taky kdybysme jedli s ním u stolu (jíme), tak by hned jedl jinak!

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 10. října 2023 12:57

Jo, a ještě k těm vyslechnutým absurditám - jsem s ním až moc venku, ven se chodit má, ale ne tolik.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 10. října 2023 13:02

Karja To mám já, mlíko je fakt nejhorší, to fakt nemůžu, když si to nechci odskákat, tvrdý sýry mi většinou nevadí , jogurty jsou tak někde na prostředku. A mlíko mi vadí i bezlaktózový, prý krom laktózy může vadit i bílkovina kravského mlíka