Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2173 příspěvků moje polička 10. října 2023 16:10

Gatita Moje dvojcata si obcas taky stezovala na brisko, nic jim objektivne nebylo, tak jsem jim nasadila probiotika a od ty doby si nepostezovali ani jednou. Ale u nich dost funguje i placebo efekt, stejne by ucinkovaly mozna i lentilky :-D.

Online Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 10. října 2023 16:43

711990 no já spis když vidím, jak smrka a utira si nos naše dite, tak si nemyslim, ze nakazlivy to je jen v ty nejvíc prskaci fazi....fujky (o miminu teda radši ani nemluvím...už to nechcem!!!!

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 10. října 2023 17:16
Reakce na 711990:

Evaeva Tabea ja si prave neumim predstavit, ze by pak delali i neco jinyho nez celej den hromadne smrkali

​si to utrou do rukávu a pohoda jazz

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2023 17:31

711990 je kašel a kašel, starší má někdy po rýmě fakt tuberák, jinak samozřejmě to dokašlávání je ok.

Mladší nesmrká, je smrkánAle staršího musí posílat pro kapesník, ten klidně běhá s nudlí až k puse doufám, že než půjde do školy, tak to pochopí. Teď se zjistilo, že se zvládne vysmrkat sám, ale nesmíme se koukat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. října 2023 18:33

711990 netusim. Syn uz celkem smrkat umi a uz ma jen tu vodnatou, takze to setre. A prijde mi, ze jsou u nas dost benevolentni. Jak v te ryme, tak v delce pobytu deti v zarizeni. Kdyz jsem vcera i dnes prisla s jazykem na veste ve 4 (dnes i v bilym), tak tam jeste dost deti bylo. A po ceste potkavam hlavne ustvane internistky . Co mi tak kolegyne rikaly, ucitelky volaji tak jednou do roka. 
A kdyz uz jsme u toho, mate nekdo zkusenost treba s placenou chuvou/hlidackou v dobe nemoci? Je mi jasne, ze OCR ve velkem nastane a jsou dny, kdy to proste muze byt velky problem.

A musim rict, ze uz mam dost ted. A to mi min tyden pomohla mama, jenze jsem slouzila navic sobotu, kazdy den mam docela narocny sal jako treba operace plic, krkavic apod. a potrebuju se vecer ucit. pauzu na obed jsem nemela od zacatku min tydne a rano stiham tak vypravit dite do skolky a rychly kafe. Netreba reagovat, proste navrat do reality. A jeste si prijdu hrozne nesikovna a zpomalena a malo odolna stresu vuci mlade nastupujici generaci. 

Offline continuity
42032 příspěvků moje polička 10. října 2023 18:40

Jos pokud to je školka zaměstnavatele, tak si myslím,že budou o hodně tolerantnější vůči čemukoliv. 

Offline continuity
42032 příspěvků moje polička 10. října 2023 18:41

Josjinak držím palce ať si to sedne. 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 10. října 2023 23:19

Mám radost z Ríšovy angličtiny. Po pěti týdnech ve škole zná spoustu slov, dá dohromady věty, najednou mi odpoví, nebo se na něco zeptá anglicky. Když jdeme ze školy a povídá mi, co dělali, ještě mu trvá se přepnout do češtiny a často mi jmenuje, co třeba malovali, v angličtině. Je to super, neučí se slovíčka, ale prostě mluví. Angličtinář se mu sice zdá moc přísný (Ríšovými slovy: "to teda fakt přehání"), ale asi to nese ovoce.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 10. října 2023 23:42

Pinot Noir tyjoo, to je fakt skvělý! Závidím těm dnešním dětem, já budu už navždy asi začátečník/velmi mírně pokročilý. Moje angličtina je k zaplakání, ani spousty kurzů mi moc nepomáhaj. Přijde mi, že od střední školy jsem se vůbec neposunula a někdy je to fakt trapas. 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 11. října 2023 00:27

žluťásek jsem na tom stejně,  ještě tak čtení jde, ale běžné mluvě nerozumím a když mám mluvit já, to je úplný průser. 

Offline Kokoska
34300 příspěvků moje polička 11. října 2023 01:29

žluťásek ja jsem od stredni skoly spis na tom hur, dvacet let me  nic nenutilo anglictinu pouzivat. Az s nastupem do prace po materske, ale zadna slava, to byly jen manualy. Az jsme zacali vic cestovat, doslo na potrebu nejak se vyjadrovat, taky jsem chodila na soukrome hodiny, ale s covidem to zas ustalo. Zrovna jsem o tom nedavno premyslela, ze bycn mela zase trochu zapracovat.

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 11. října 2023 06:36

Jos si skvelá,  nech sa to rýchlo utrasie. S hlidanim neporadim, nam syna stráži najviac moja mama.

Pinot Noir tak to je paráda!

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 11. října 2023 06:41

A k tým odporúčaniam. Chceme ísť cez jesenné prázdniny do Zakopaneho. Tak babka lametuje , nie že tam ZASE ochoriete. Zatiaľ čo, keď brat s rodinou tam žije,  tak je to veľmi zdravé prostredie v Tatrách. 

Online Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 11. října 2023 07:21
Reakce na Pinot Noir:

žluťásek jsem na tom stejně,  ještě tak čtení jde, ale běžné mluvě nerozumím a když mám mluvit já, to je úplný průser. 

​já jsem na tom taky porad hůř, a teď fakt nevim, co budu dělat, zapomněla jsem uplne všechno, budu muset najít nejakej on-line kurz 

Online Karja
43940 příspěvků moje polička 11. října 2023 07:49

žluťásek Pinot Noir No přesně! Já si teda myslím, že mám na angličtinu normálně nějakou dislexii, protože já neumím správně vyslovovat a když píšu,pletou se mi uplně jednoduché hlásky, třeba ve slově customer přehodím to u a o a udělám to klidně několikrát za sebou....Tuhle jsem nevěděla něco v excelu, chtěla jsem se zeptat doma samba, otevřela jsem nějaké pracovní věci pro ukázku, a on mi říká "vždyť to je celý v angličtině, ty ale neumíš anglicky"....takže tak, je to boj. Prostě mi přijde, že tahleta oblast mi nějak zamrzla v hlavě, nebo se někde něco furt nespojuje

Online Karja
43940 příspěvků moje polička 11. října 2023 07:57
Reakce na Pinot Noir:

Byli jsme na teambuildingu, tak 90-100 lidí, jen tři nemluvili česky,...Najednou vidím, jak šéf se baví s někým anglicky, dělám že neexistuju, najednou vidím, jak nás představuje..."to je můj tým, Tomáš, Anička, Vašek, Karja, Eva" a najednou slyšim "Karja?, we have never met before" moje první myšlenka v hlavě byla "doprdele", tu jsem neřekla ale možná by to vyšlo stejně. Pak jsem si toho pána vylosovala navíc do týmu, bylo to blbý....pak jsem mu teda odpoledne řekla, že jsem byla 5 let na mateřské a to jako mi přišlo, že mi pomohlo, aby se na mě přestal dívat jak na debila:D. Ale nevím jak dlouho to tím můžu omlouvat. Když jsem v práci, tak se kolem jeho kanceláře pohybuju jako duch, myslím, že i zprůhledním:-D

Online viktorka_od splavu
48984 příspěvků moje polička 11. října 2023 08:23

Karja ty bys fakt mela psat na vydelek!

ale vis co, jsi mlada, dozenes to, za chvili jako nic:-) ja mela ve skole nemcinu, po prvni materske jsem si zaplatila kurz Aj. to bylo v roce 1994. od te doby nemuzu rict, ze bych se nejak posunula a ze tech kurzu bylo...

(nemusim snad dodavat ze z te nemciny si vubec nic nepamatuju, v zivote jsem ji nepouzila:-(

Online pilgrim
171 příspěvků moje polička 11. října 2023 08:33

Já jsem na tom s angličtinou taky špatně, sice furt koukám na nějaký seriály, takže docela rozumim, ale nejsem schopná sestavit kloudnou větu, když mě třeba zastaví někdo na ulici s žádostí o vysvětlení cesty, tak úplně zamrznu. Přítelkyně bráchy je Kanaďanka, žijou tady a já ji za těch asi 6 let řekla asi tak jednu anglickou větu, ehm

Online Karja
43940 příspěvků moje polička 11. října 2023 08:34

viktorka_od splavu To už dneska není vůbec rentabilní! Dneska ti ty vtipy napíše umělá inteligence.

Já právě taky měla ve škole němčinu a přijde mi, že se to prostě do hlavy zapíše tak nějak, jako takovej vzorec a pak jak se s tím dalším jazykem začne později, tak se to (v mém případě) prostě nedokáže přepsat...ta struktura toho myšlení. Přece jen němčina a čeština je taková jakože podobná tou strukturou. 

No jako s tím chlápkem jsem to uplně to..., je to jednatel firmy a určitě jsem mu byla sympatická, pořád měl snahu mi něco říkat, ptát se na můj život, vlastně byl uplně první, kdo se mě zeptal, jak mám třeba staré děti (no kdoví co jsem mu rozuměla vlastně....) Jako já bych mohla někde bejt a něčim bejt, jen bych nesměla být takhle blbá no:-D

Online Karja
43940 příspěvků moje polička 11. října 2023 08:36

pilgrim Jo, přesně, to jsou ty situace a ten stav, kdy si člověk chce napsat na čelo nápis "debil". Moc ti rozumím!