Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 26. října 2023 08:40

Potrefenáhusa No tak to je nakonec dobře, že jste tu akci viděli, ví bůh, jestli by vám to byla schopná říct, co spolkla (a že vůbec něco spolkla).

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 26. října 2023 08:49

Prosím vás, včera jsme zase narazili na to, že nemáme dobré pastelky:-D. Takže ty silné jsou dobré ještě i na tenhle věk, kolem těch 5 let, nebo to už mám koupit slabé? Já se v těchto doporučeních grafomotoriky a tak vůbec neorientuji.

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 26. října 2023 09:00

DruI ona si stezovala na bolest a byla hodně unavená a nechtěla se moc hýbat, asi by nás to celkem rychle někam dohnalo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2023 09:25

Karja u syna ve školce chtějí ty tlusté, z toho usuzuju, že tlusté jsou vhodné i pro předškoláky. Přiznávám, že i mně se drží líp

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 26. října 2023 09:37

Karja Dcera má oboje, radši kreslí těma tenkýma, ale obecně mám dojem, že kvůli správnému držení se spíš doporučují ty tlusté.

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 26. října 2023 09:46

Potrefenáhusa mám radost, že všechno dobře dopadlo. 
Ohledne poučení... máme za sebou dvě podobný akce. Jednou manžel myslel, že syn (1 rok) snedl 1€. Volal na pohotovost, řekli, že jezdit nemusíme, jen kdyby zvracel. Muž chtěl jet pro jistotu. Udělali rtg, mince nikde, vylezli jsme z nemocnice, dítě mi nazvracelo do výstřihu. Zvracení byla začínající střevní chřipka. 
Druha akce jak u vás. Dítě lehce přes 3 roky, manžel mu dal na hraní mince . Já: Co to má? Muž: Nestrkej to do pusy!. Oba: Okamžitě to vyplivni! Dítě samozřejmě spolklo. Bylo to na dovolený v exotický zemi, zdravotnice z hotelu s nima jela do nemocnice na rtg. Tatinek dalších par dní zkoumal obsah igelitky natažený v záchodě. Nakonec vylezla mince sama. Máme z toho hezkou fotku z rtg. 
Dítě i teď (9 let příští týden) strká všechno možný do pusy. Lego, playmobil, ...

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 26. října 2023 09:50

Evaeva DruI Díky holky, já si ještě vyvolám žluťásek ta se vyzná:-D

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 26. října 2023 09:50

Karja v první třídě učitelka rodiče upominala, ať děti mají tlusté tužky, že se ruka tak neunaví a nejde do křeče. 

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 26. října 2023 09:56

DruI známá se s ditetem (3r) zastavila s někým před kavarnou, kde měli vystavený kávový zrna. Dítě si jedno strčilo do nosu. Doma sice prý něco signalizoval, ale oni si to vůbec nespojili. Jeli k Dr pro jistotu, zrno bylo odhaleno a vytaženo. Dr jim ťrikal případ holky, co někdy v puberte trpěla chronickými problémy s nosem. Nakonec se zjistilo, že v nose mela knoflík. Rodiče si vzpomněli, že si jako malá rada hrála s knoflikama...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2023 10:22

Tabea knoflíky do nosu jsem si strčila já bylo mi tak pět, mamka měla takové krásné kulaté ve tvaru korálků. Z jedné dírky jsem si ho vyndala sama, z druhé to nešlo, musely jsme za praktickou.

Offline letfenixa
10827 příspěvků moje polička 26. října 2023 10:28

Známa mi hovorila, že jej dcéra mala v nose malý gastan a prišlo sa na to až po rokoch, po opakovaných problémoch s dutinami.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. října 2023 10:36

Potrefenáhusa uff, tak to byla akce, dobre ze se to obeslo bez komplikaci...  

U nas pred rokem mladsi dite taky snedlo minci, ale vzhledem k tomu ze nejevila znamky obstrukce traviciho traktu ani nedychala spatne (a ja si precetla starsi doporuceni, kde byla v takovych pripadech doporucena observace stavu), jen jsem ji sledovala a za 1,5 dne ji vykadila - petikorunu! I kdyz ji byly jen 2 roky, zapamatovala si to a uz si od te doby minci do pusy nedala. Tak snad i housatko bude mit ponauceni. 

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 26. října 2023 10:41
Reakce na Tabea:

Já: Co to má? Muž: Nestrkej to do pusy!. Oba: Okamžitě to vyplivni! Dítě samozřejmě spolklo.

Máme z toho hezkou fotku z rtg. 

​tak tohle je zcela identicky

v těch exotických zemích jsou všechny tyhle akce lahůdka 

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 26. října 2023 10:45

Baterii spolkla neteř. Naštěstí vyšla sama, samozřejmě pod odborným dohledem v nemocnici.

Offline JankaM
3065 příspěvků moje polička 26. října 2023 10:51

Karja 

asi záleží na učitelce a na dítěti. Jedno mělo mít do 1.  třídy tlusté, jedno tenké 3hrané. A značka nám se nejlíp osvědčila Maped.

Online eM
1733 příspěvků moje polička 26. října 2023 10:51

Potrefenáhusa Uff, tak hlavně, že to má dobrý konec.

Kmotřenec v podobném věku taky snědl minci, lékařský záznam "spolkl jednu chorvatskou kunu" je po téměř dvaceti letech už jen zábavnou historkou, ale tenkrát nám do skoku nebylo...

Offline žluťásek
8825 příspěvků moje polička 26. října 2023 12:12

Karja určitě silné trojhranné. Máme velkou sbírku, takže můžu doporučit Kohinoor tu uměleckou řadu, Maped colorpeps jumbo a kdyby ses chtěla placnout přes kapsu, tak úplně nejlepší jsou stabilo easy start se zářezy, nejen že naváději k tomu správnému držení, ale mají i nejlepší tuhu a pigment z těch výše zmíněných. Pozor kdyžtak, mají pro praváky i leváky. Ty pro leváky jsou casto v akci levnější, mají žlutý pruh na obalu, pravacke jsou červené. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 26. října 2023 12:23
Reakce na Potrefenáhusa:

Karja ona normalne projde, prý se to jen sleduje, nějaký zadrhele, kde se muže zaseknout, tam jsou asi tři. V jícnu zaseklou ještě na malomeste neviděli, v motole to nekomentovali, tam už asi dětem tahali z krku leccos 

no, teď jsem s nima mluvila, spali oba v kuse bez probuzení od půl 9 do 6, takže jsou oba doruzova, dite vesele žvatlalo, jsou po vizite a pusti je domu

prosim vás, myslite, ze si z toho to dite vezme nějaký poučení, nebo jsou to marný naděje? 

​Lituju všechny zúčastněný. Ponaučení, já jsem ve věku cca 5 let spolkla ručičku od takový malý panenky, dvakrát...v rozmezí asi jednoho měsíce. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 26. října 2023 12:23

žluťásek Karja Ty pastelky, dělají se i tužky, se zářezy se dceři držely špatně. Ony jsou ty zářezy dost od sebe a né vždy je to místo tam, kde by byly potřeba. Přeposlala jsem je pro synovce a ten měl stejný problém. U nás byly nejoblíbenější silné, trojhranné Maped.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2023 12:26

žluťásek my máme ty Koh-i-noor a jsou super, kupuju je pořád dokola