Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Kokoska
34567 příspěvků moje polička 26. října 2023 18:42

Potrefenáhusa to snad...

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. října 2023 21:34

Vari tyjo u nás už s nima "kreslí" oba a upatlaní nejsou  

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 26. října 2023 21:35

MPLee stabila taky milujem

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 27. října 2023 00:05

Malý má od pondělního večera horečky, večer to leze přes 39, přes den přes 38, od těch 38 a něco srážíme. Přijde mi to už dlouho, ale naše doktorka neordinuje, prý kdyžtak na pohotovost. To je ale asi zbytečný?

Včera už to vypadalo, že to bude dobrý, měl přes den už jen 37 bez léků, ale dneska zas blbý a už mi to přijde dlouhý. A zas k tomu žádný další příznaky nemá.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. října 2023 00:22

Zina pokud by se to do zítra nezlepšilo, asi bych někam zajela, kdyby to byla viróza, ten třetí, čtvrtý den už by to melo byt rozhodne lepší.  I kdyby to byla nějaká číslovaná nemoc.

Možná to bude na antibiotika.

Nemá doktorka nějaký zástup? To jsou taky zvyky, zavřít ordinaci a posilat pacienty na potovost.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 27. října 2023 01:14

Zástup nemá. Malý si nestěžuje na nic, dokonce i jeho jedení-nejedení je v obvyklý normě, je jen trochu zpomalenej (=neběhá tu kolečka a neskáče z gauče). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2023 06:24

Zina a příští týden už doktorka bude? Taky  mi to přijde dlouho, ale otázka je, jestli vám na pohotovosti pomůžou. Určitě bych jela, kdyby teplota nešla srazit, jinak bych asi počkala do pondělí?

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 27. října 2023 06:34

Zina Tonda na to trpi hodne, naposled ho to chytlo kdyz jsme odjeli na dovolenou. Cisty 4 dny horecek nad 39, v noci zimnice kdy se klepal, bylo to desivy. Pak to opadlo...ke konci to uz bylo jen vecer a v noci. Nase doktorka rika, ze pokud cura, pije, ji a nezda se nam extra apatickej, tak je to ok. Jinak pohotovost. U nej je to fakt vzdycky virovy. Ale ze se mame ridit hlavne tim, jak to dite vypada (a jestli horecka reaguje na leky).

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 27. října 2023 07:02

Zina

Já bych asi jela, ale moje děti na teploty totiž moc netrpí, mají třeba dva tři dny k běžným virozam. Udělají mu CRP, kouknou se do uší...

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 27. října 2023 07:04

A teď jedna lehká. Sambo na dnešek odhlásil děti ze školky, protože velkámalá brečela, že je tam ze třídy sama na pátek...ty jo. Jako já chci pracovat uplně normálně, sambo teda málo. No jsem na to zvědavá, hlavně z toho je dost nebezpečný precedens na jarní prázdniny:-D. Vstávala jsem ve třičtvrtě na 5, už toho mám dost za sebou, ale práci teda ne:-D

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 27. října 2023 07:55

Hahaha, sambo vstal ve čtvrt na 8, ve třičtvrtě mi přišel říct, at napíšu do školky, že tam jdou, že udělal velikou chybu.

Pozdě.

Offline Makara
3585 příspěvků moje polička 27. října 2023 08:01

Karja třeba si to bude pamatovat

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 27. října 2023 08:10

Makara Já myslim, že bude pořádně si to pamatovat. Ale karma je zdarma, minulý víkend na mě byl naštvaný, když už mi s velkoumalou vytekly nervy, tak od včera s ní má patálie on, a to byl tři dny pryč, jeden by řekl, že se zazdrojoval. Ale ona velkmámalá je fakt komplikovaná, mě vůbec neposlouchá, jakoby kde může, tak něco vymyslí aby bylo jinak než je potřeba, takže spoustu činností jakoby zesložití, nechce se třeba sprchovat, brečí, různé vymysly u jiné hygieny, vypravy atd atd...prostě neodpovídá to vůbec 5,5 letému dítěti, ve školce v pohodě teda. nepamatuju si, že by neteř jako předškolák furt měla s něčím problém nebo když by něco chtěla, potřebovala jinak, že by jako ječela, fňukala a ne to řekla....

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 27. října 2023 08:18
Reakce na Karja:

Hahaha, sambo vstal ve čtvrt na 8, ve třičtvrtě mi přišel říct, at napíšu do školky, že tam jdou, že udělal velikou chybu.

Pozdě.

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 27. října 2023 08:31

Karja u nás strašně vyvadi při oblikani mimino, když se někam vypravujem, končím po dvou hodinách úplně vyčerpaná

muz nechápe (ale ten je nevypraví vůbec)

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 27. října 2023 08:35

Tabea Už volal i našim, hahaha.... Nejsou doma. 

jako toto to jsou zbytečné akce uplně, dopoledne by si ve školce spolu hrály, tak by tam bylo 8 dětí celkem no a co. U nás je hnusně, musí být doma, já akorát večer ještě vařila, sambo má vidinu, že taky bude chvíli pracovat, hahaha.

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. října 2023 08:42

My se taky placame uz tri tydny v nemocech. V pondeli to dohnalo i me, samozrejme pri nocni. Nastesti dite uz vypadalo lip, ale vcera uz potreti zacal pochrchlavat i chlap a dneska ve skolce rano syn predvedl dokonaly tuberak. A to dneska slouzim, chlap ma zitra celodenni akci a syn musi k babicce. Cekam, ze nejpozdeji v pondeli padneme uplne vsichni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2023 08:45
Reakce na Karja:

Pozdě.

Synovi je teda šest a stejně většinou rovnou křičí/brečí, když něco není, jak chce. Zrovna včera si ve čtvrt na sedm vymyslel, že chce vytisknout obrázek nějaké vesmírné lodi ze seriálu. Křičel tady dobrou čtvrt hodinu, když jsme mu řekli, že teď se bude mimino koupat, bude večeře, oni se budou koupat... A že to uděláme zítra. A už vůbec nedává změny plánů třeba kvůli počasí, to je scéna hrozná.

My máme dneska doma taky obě děti, slibuju si od toho, že se snad zabaví aspoň spolu. Mladší byl teď dost otravný. Ale u nás je rozdíl ten, že jsme doma oba dva.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 27. října 2023 08:56

U nás si dnes vzal dítě muž do práce, hádám, že toho hodně udělá já teda jenom doufám, že v pondělí už bude moct do školky, tenhle tejden jsme to nějak dali, ale další teda nevim.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 27. října 2023 08:59

pilgrim No já jsem říkala, že my to máme ted jako takovou zkoušku, jak to bude vypadat s tou prací z domova, až budou třeba nemocné stonat s tatínkem doma a já "v kanclu".