Evaeva no navic tam nejsou takovy treci plochy jako mezi zenskyma, kluk ti (az na vyjimky) nezabere denne na 3 hodiny koupelnu, nevyplaca drahou kosmetiku, neznici vsecky lodicky a nezabavi nejlepsi hadry
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa tak jasně, že tohle zevšeobecnění není platné na každého. Já si pubertu pamatuju, nebyla to žádná hrůza, ale určitě jsem byla víc ve sporu s mamkou. Ale hádavá jsem byla celé dětství, akorát to schytala spíš ségra. A citové vydírání mi taky šlo ![]()
Evaeva viktorka_od splavu Jež, to budu segře říkat, že musí počkat na pubertu a pak se to zklidní:-D To nás doposud nenapadlo:-D
Karja jako muž teď občas přijde s nějakou historkou, jak ten počítač rozebral a už nedal dohromady
ale dneska ho ty počítače slušně živí, tak to asi stálo za to.
viktorka_od splavu Jj, v tomto období se matčiny hadry dělí a) na zabavené a b) totálně trapné. A není radno se rozčilovat nad kategorií a) , natož požadovat následné vyprání, jestli se s tím chce jedna ještě někdy shledat, nebo aspoň včas zjistit, že to chybí![]()
Evaeva To víš že jo a to není asi žádné extra provinění, prostě ho nedali na IT kroužek no.-)
Karja
no jak znám tchána, tak se divím, že ho tenkrát nepřerazil. Prý oprava byla minimálně za půl platu a on už rozhodně nebyl malé dítě, co nemá rozum.
Evaeva viktorka_od splavu Jež, to budu segře říkat, že musí počkat na pubertu a pak se to zklidní:-D To nás doposud nenapadlo:-D
hele nevím. Myslela jsem si, že puberta horší nebude. Ale teď se u hocha začala objevovat drzá brada, takže se začínám třást...
Evaeva no navic tam nejsou takovy treci plochy jako mezi zenskyma, kluk ti (az na vyjimky) nezabere denne na 3 hodiny koupelnu, nevyplaca drahou kosmetiku, neznici vsecky lodicky a nezabavi nejlepsi hadry
nee, kluk parfémy a dobrý hadry zabaví otci ![]()
Evaevahaha, pripomnelas mi, jak nám doma rozhasil počítač soused, nás kamarád. Táta na něm měl podnikání. Kamarádovi matka ho k nám hnala svinským krokem, ať všechno dá do cajku. ![]()
Kora Kan To moje máma o mě i bráchovi říká taky, že jsme byli v pubertě úplně zlatí, snad jsme ani žádnou neměli. No, bratr byl od 14 na intru a uměl to koulet tak, aby se naši nic nedověděli a já měla zase pubertu černo černou a moc těžký to bylo.
Tak to je mi líto. Moje děcko umí přijít, když má problém a přijde i když něco nechápe v chování druhých. Vyzkoušeno vloni.
viktorka_od splavu Jj, v tomto období se matčiny hadry dělí a) na zabavené a b) totálně trapné. A není radno se rozčilovat nad kategorií a) , natož požadovat následné vyprání, jestli se s tím chce jedna ještě někdy shledat, nebo aspoň včas zjistit, že to chybí
Nebo pomůže mít o tři čísla větší konfekční velikost. ![]()
KanTo ti nemusí být líto. Já jen, že ne vždy rodiče všechno ví. Ač jsem měla a mám s rodiči, teď už jen s mámou, dobré vztahy, říkat jim všechno jsem nebyla ochotná. A teď dceři v pubertě říkám, že úplně chápu, jestli má něco, co se mnou probírat nechce, ale může ji trápit dost věcí a nemusí na to být sama a opakuji jí možnosti, jak to řešit i bez nás. Jak mám celoživotně nějaké chmury a běs, nejsem si ani jako rodič úplně jistá, že dělám všechno úplně správně a dítě je v pohodě, ač se tak může jevit.
Jinak mám zkušenost, že holky válčí s matkou, pokud to dovolí otec. Ony se snaží jakoby vstoupit do toho vztahu místo matky a záleží velmi na otci, jak se k tomu postaví.
Já si to teda z puberty docela pamatuji. Ale u nás to rodiče přešli víceméně mlčením a jednotnou frontou.
notna Dík, že to píšeš, já jsem asi taky na holky nějaké vlastní chmury a běsy přenesla, ona to teda byla trochu standartní rodinná zátěž, až teď se dozvídám, že nějaký ranný úmrtí žen v rodině bylo doprovázeno tím "ona byla trochu zvláštní". Takže na jedný straně trochu žárlím, že jsem nebyla ta jediná mateřská postava, a na druhý straně zaplaťpámbů za ty další.
notna jo to je hezký přístup. Prostě v pubertě přestane být rodič pro dítě epicentrem vesmíru.
Je dobré, když dítě umí přijít, ale třeba moje starší se mnou taky spoustu věcí už neřeší.
Takže mladší dítě má právě v koupelně úplně hystericky záchvat pláče. ![]()
Sedím tu nemocná v průvanu ve dveřích a doufám, že někdy vyleze.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025