Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 30. října 2023 13:50

Evaeva no navic tam nejsou takovy treci plochy jako mezi zenskyma, kluk ti (az na vyjimky) nezabere denne na 3 hodiny koupelnu, nevyplaca drahou kosmetiku, neznici vsecky lodicky a nezabavi nejlepsi hadry

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2023 14:05

Potrefenáhusa tak jasně, že tohle zevšeobecnění není platné na každého. Já si pubertu pamatuju, nebyla to žádná hrůza, ale určitě jsem byla víc ve sporu s mamkou. Ale hádavá jsem byla celé dětství, akorát to schytala spíš ségra. A citové vydírání mi taky šlo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2023 14:05
Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 30. října 2023 14:34

Evaeva viktorka_od splavu Jež, to budu segře říkat, že musí počkat na pubertu a pak se to zklidní:-D To nás doposud nenapadlo:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2023 14:39

Karja jako muž teď občas přijde s nějakou historkou, jak ten počítač rozebral a už nedal dohromady ale dneska ho ty počítače slušně živí, tak to asi stálo za to.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 30. října 2023 14:45

viktorka_od splavu Jj, v tomto období se matčiny hadry dělí a) na zabavené a b) totálně trapné. A není radno se rozčilovat nad kategorií a) , natož požadovat následné vyprání, jestli se s tím chce jedna ještě někdy shledat, nebo aspoň včas zjistit, že to chybí

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 30. října 2023 14:47

Evaeva To víš že jo a to není asi žádné extra provinění, prostě ho nedali na IT kroužek no.-)

Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 30. října 2023 14:49
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2023 14:55

Karja no jak znám tchána, tak se divím, že ho tenkrát nepřerazil. Prý oprava byla minimálně za půl platu a on už rozhodně nebyl malé dítě, co nemá rozum.

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 30. října 2023 15:57

Kora Kan To moje máma o mě i bráchovi říká taky, že jsme byli v pubertě úplně zlatí, snad jsme ani žádnou neměli. No, bratr byl od 14 na intru a uměl to koulet tak, aby se naši nic nedověděli a já měla zase pubertu černo černou a moc těžký to bylo. 

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 30. října 2023 16:27
Reakce na Karja:

Evaeva viktorka_od splavu Jež, to budu segře říkat, že musí počkat na pubertu a pak se to zklidní:-D To nás doposud nenapadlo:-D

​hele nevím. Myslela jsem si, že puberta horší nebude. Ale teď se u hocha začala objevovat drzá brada, takže se začínám třást...

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 30. října 2023 16:29

Evaeva no navic tam nejsou takovy treci plochy jako mezi zenskyma, kluk ti (az na vyjimky) nezabere denne na 3 hodiny koupelnu, nevyplaca drahou kosmetiku, neznici vsecky lodicky a nezabavi nejlepsi hadry

​nee, kluk parfémy a dobrý hadry zabaví otci

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 30. října 2023 16:34

Evaevahaha, pripomnelas mi, jak nám doma rozhasil počítač soused, nás kamarád. Táta na něm měl podnikání. Kamarádovi matka ho k nám hnala svinským krokem, ať všechno dá do cajku.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. října 2023 17:01
Reakce na notna:

Kora Kan To moje máma o mě i bráchovi říká taky, že jsme byli v pubertě úplně zlatí, snad jsme ani žádnou neměli. No, bratr byl od 14 na intru a uměl to koulet tak, aby se naši nic nedověděli a já měla zase pubertu černo černou a moc těžký to bylo. 

​Tak to je mi líto. Moje děcko umí přijít, když má problém a přijde i když něco nechápe v chování druhých. Vyzkoušeno vloni.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 30. října 2023 18:57
Reakce na Isca:

viktorka_od splavu Jj, v tomto období se matčiny hadry dělí a) na zabavené a b) totálně trapné. A není radno se rozčilovat nad kategorií a) , natož požadovat následné vyprání, jestli se s tím chce jedna ještě někdy shledat, nebo aspoň včas zjistit, že to chybí

​Nebo pomůže mít o tři čísla větší konfekční velikost.

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 30. října 2023 18:59

KanTo ti nemusí být líto. Já jen, že ne vždy rodiče všechno ví. Ač jsem měla a mám s rodiči, teď už jen s mámou, dobré vztahy, říkat jim všechno jsem nebyla ochotná. A teď dceři v pubertě říkám, že úplně chápu, jestli má něco, co se mnou probírat nechce, ale může ji trápit dost věcí a nemusí na to být sama a opakuji jí možnosti, jak to řešit i bez nás. Jak mám celoživotně nějaké chmury a běs, nejsem si ani jako rodič úplně jistá, že dělám všechno úplně správně a dítě je v pohodě, ač se tak může jevit.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 30. října 2023 18:59

Jinak mám zkušenost, že holky válčí s matkou, pokud to dovolí otec. Ony se snaží jakoby vstoupit do toho vztahu místo matky a záleží velmi na otci, jak se k tomu postaví. 

Já si to teda z puberty docela pamatuji. Ale u nás to rodiče přešli víceméně mlčením a jednotnou frontou. 

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:18

notna Dík, že to píšeš, já jsem asi taky na holky nějaké vlastní chmury a běsy přenesla, ona to teda byla trochu standartní rodinná zátěž, až teď se dozvídám, že nějaký ranný úmrtí žen v rodině bylo doprovázeno tím "ona byla trochu zvláštní". Takže na jedný straně trochu žárlím, že jsem nebyla ta jediná mateřská postava, a na druhý straně zaplaťpámbů za ty další.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:25

notna jo to je hezký přístup. Prostě v pubertě přestane být rodič pro dítě epicentrem vesmíru. 

Je dobré, když dítě umí přijít, ale třeba moje starší se mnou taky spoustu věcí už neřeší. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:43

Takže mladší dítě má právě v koupelně úplně hystericky záchvat pláče.

Sedím tu nemocná v průvanu ve dveřích a doufám, že někdy vyleze.