Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 31. října 2023 08:58

A k ty cerveny Karkulce, my teď byli na takový krátký pohádkový  stezce s ukolama a naše dite ty pohádky vůbec nezná, ona dlouho nechtěla číst žádný příběhy, asi tomu i špatně rozumela, tak ji to nebavilo a teď před spaním vyžaduje buď atlas hub nebo kvaka a zblunka. Nemate tip na nějakou buď současnou knihu s touhle klasikou (vytáhla jsem spalicek po mne, ale přijde mi to už zoufale zastaralý) nebo nějaký pěkný audio, ze bysme to do ni nalili třeba v autě? :-) 

Ukol utíkat rychleji než Koblížek :-) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 09:02

Potrefenáhusa pohádkový kolotoč a pohádkový tobogán od žáčka. V jednom je ta pohádka vždycky klasicky a jednou popleteně. V druhé je zase kromě textu celá nakreslená, dá se podle toho převyprávět.

Naše děti ale tyhle pohádky taky úplně neovládají, jako tříleté je vůbec nezajímaly. A ani potom to nebylo žádné terno.

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:04

Evaeva jo no, už je to fakt asi nejakej zastaralej formát, ale nechci se toho vzdát 

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:04

monis to je super!

Evaeva u nás ho zase neslavili loni a letos najednou jo...

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:05

Potrefenáhusa atlas hubtip na knihu nemám, ale starší miluje zpívanou/hranou verzi s dětmi od Svěráka, je to na youtube. Teď to tu jelo měsíc dokola.

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:07

monis  do kiku je to přes 20 km, to dneska už nedám 

Ale nějakou celenku s neropyrem tu snad seženu, určitě nebude sama

Offline Zuzuli
3702 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:07

Dneska maji ve skolce odstavku vody. Tak jsem si rekla, ze si vezmu HO a necham ji doma... Blbej napad to byl! Je teprve devet a mam toho plne zuby. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 09:09

Anema já jim právě nakoupila čelenky, ve sklepě máme jen jednu sadu kouzelníka, tak jsem se trochu bála, abych akorát nerodila

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:11

Potrefenáhusa koupila jsem klasické pohádky převyprávěné modernějším jazykem, ale vůbec je to nezaujalo. A mně se to taky nějak blbě četlo, musím říct. A zkoušela jsem i různé východní a středoasijské pohádky, které jsem jako děcko milovala, ale zdály se mi najednou nějaký úplně blbý. 

Je to hroznej pravěk už. 

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:11

monis do ty se mi moc nechce, to je strašná odrhovacka a nechci ji slyšet pak půl roku!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 09:14

Potrefenáhusa ty Svěrákovi operky u nás byly hrozně populární okolo dvou let. Starší syn měl teda hrozně rád i ty ostatní videoklipy, dlouho to bylo jediné, na co koukal. Dojeli jsme na to až na Rujánu

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:15

Potrefenáhusato naprosto chápu, pustili jí to naši a když slyším "dobrý den ptáčkové, dobrý den v lese" tak to celý den nemůžu dostat z hlavy. Dcera je ale hrozná zpěvanka a úplně to miluje. Dva týdny zpátky jsem šli do školky a během cesty to odzpívala celý

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:24

U nás je akorát ve čtvrtek dlabání dýní a pak lampionový průvod. Na ten dostane černou deku přes ramena a na obličej mu namaluju upíra.

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:32

Škola bude mít dnes halloweenskou párty. Paní učitelka chtěla, aby děti přišly oblečené normálně a masky zůstaly v taškách na později. Ale ráno děti přebíral učitel Američan, navlečený v hábitu a klobouku, halloweensky rozjařený, tak děti hned v šatně odhazovaly bundy na hromadu a rychle si navlíkaly masky... Myslím, že plán paní učitelky na alespoň část výuky v klidu dost utrpěl.

Offline letfenixa
10827 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:33

monis je krásna

Potrefenáhusa Lukasko napr nezvládal Pernikovu chalupu až donedávna.  Jednak tam deti nemajú mamu a max sme prišli po,  že išli samé do lesa. A koniec. Teraz to má napocuvane z rozpravok, co su na youtube takou hravejsou formou.

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:34

monis naše teď zpívá taky furt, Akorat ve spojení s tím, ze ji není rozumět tak 80%, nevim, jestli tohle snesu

Offline Myrtila
5231 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:38

Potrefenáhusa Naše dítě ty klasické pohádky taky vůbec nezajímají. 
Když ho při poslední návštěvě prababička strašila čertem, ani to nepochopil, čerta ještě pořád nezná, a už vůbec ne jako něco, čeho by se měl bát

Zkusila jsem koupit tyto veršované pohádky, že by ho mohly zaujmout ty ilustrace, ale ani ťuk. Asi s nimi ještě počkám, ale už mě napadlo, jestli by ho nějak diskriminovalo třeba ve škole, kdyby ty pohádky prostě neznal, nebo jenom hodně zběžně. Mě taky nebaví.

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:40

Myrtila myslím,  že dnes diskriminuje,  když nezná Minecraft, marvelovky, později youtubery...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 10:18

Myrtila já bych se nebála, on ten základ načerpá ve školce od učitelek Myslím, že děti to prostě nebaví, je to na míle vzdálené jejich životům. Mladší si občas nějakou pohádku vyžádá, ale starší chce číst úplně jiné příběhy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 10:21

Myrtila tcháni se takhle pokoušeli kluky strašit čarodějnicí. Tu znají. Jenže my je vůbec nestrašíme, takže nepochopili ten koncept, že se jako mají bát a přišlo jim to hrozně legrační