Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 22:47

Potrefenáhusa Nas usnul ve 4 v aute, takze zatimco me uz hlava pada, kluk tu lita jako drak. Vstane pred osmou....jinak usina klidne taky v tech deset i normalne, do skolky vstavame po seste, po obede tam skoro dve hodiny spi a doma pak ped devatou uspat nejde

Jinak myslim, ze to je castecne dedicne. Ja jsem z rodiny sov, vetsinou krizi kolem desate prekonam a kolem pulnoci jsem nejaktivnejsi. Ctu si a celkem ozivam. Muz by nejradsi usnul v devet a celkove jeho rodina chodi spat se slepicemi a vstavaji v sest i o vikendu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 23:10

Evaeva nasi by sa sami aj zahrali ale o chvilu sa o nieco pohadaju. Preto im obcas nechavam dostupny ovladac od televizora, nech rano pozeraju a my mozeme spat . (Pre upresnenie, maju k dispozicii stiahnute rozpravky a detsky youtube)

Online Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 23:19

Evaeva u nás asi dost pomohlo světýlko v zásuvce, které jsem nainstalovala, když u nás před svátky spal Ríšův kamarád. Oni dva pak spí v pracovně, do půlnoci se tam chcichotají, lezou ven, slyším, jak pouštějí v patře vodu, splachují... Prostě si to užívají a dělají bordel. Tak jsem jim nad schody dala to světlo, ať se někdo nezrakví. No a už tam zůstalo, a kluci mě najednou nechávají spát. Takže v tom byl možná taky trochu strach, v těch 6:30 je ještě úplná tma. 

Online Potrefenáhusa
38789 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 07:41

Potrefenáhusa slušnej spáč

​jo, naše děti docela spej. Jen teda usinaj celkem dlouho a furt hapruje to společný uspavani - ale starší už usne, když já u toho nosim v pokoji mladší v nositku (obe položit do postele nejdou), to je velkej pokrok.
děti "polozim a spej" teda bohužel nemáme

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2023 08:08

Mrakoplas ano, to taky děláme, ale zase víc než hodinu je koukat nechci nechat, navíc před tím chtějí snídani. Takže je rozdíl, jestli vstanou v půl sedmé, vůbec si nehrají a nebo v půl osmé a ještě stráví hodinu hraním

Pinot Noir mají světýlko. Ale dneska se nějak zapomněli a už hodinu si hrají v obýváku

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 10:32

Já si k tomu spaní myslím, že  nějakej prostor na úpravu tam je, ale je o dost menší, než si rodiče (hlavně těch spavých dětí) myslí. U nás je třeba poobědovej spánek podmíněnej tím, že dopoledne proběhne nějaká fyzická aktivita venku, jakmile to strávíme doma, nebo jedeme někam, kde dítě tolik nechodí, tak nespí. Taky stačí, aby na cestě zpět vytuhnul na 2! minuty v autě, a už taky neusne.

Jinak je u nás čas usnínání částečně závislej na ročním období, totéž teda platí o jídle, hlavně v létě to bývá totální krize.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 10:35

letfenixa A kde máme foto?

Hele, babička nezklamala. 

Ale nechali jsme ji tam, aby si ji mohli užívat spolu!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2023 11:19

Zina já si myslím, že můžeš spánek posunout třeba +- hodina (u těch větších dětí), buzením odpoledne ovlivnit večerní usínání a podobně. Já se v deseti měsících pokusila změnit synův denní spánek ze dvou na jeden, po týdnu jsem to vzdala. Ale když zhruba ve stejném věku začal vstávat (na něj) hrozně brzo a chtěl jít za hodinu spát, tak jsem zatla zuby, týden ho "na sílu" držela vzhůru déle a srovnalo se to.

Ale ani jako rodič spavých dětí si nemyslím, že naučíš dítě spát o 3 hodiny dýl třeba. 

Offline letfenixa
10860 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 11:22

Zina v sobotu si u babky spravia hrnčiarsku dielňu

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 11:46
Reakce na Karja:

Tabea No jasně, než te potkal, tak spal víc, tak to vychází no!:D

​ty bestie!

Online Potrefenáhusa
38789 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 12:00

Evaeva tak to mne vyhovuje, když vytuhne znova už třeba v 9 a starší je ve školce

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2023 12:18

Potrefenáhusa no on vstával třeba v půl osmé a v půl desáté šel znovu spát. Ale v tomhle období vstával po šesté a v půl osmé už byl totálně hotový. Bylo vidět, že prostě vstal moc brzy.

Oni oba si denní spánky odbývali dopoledne. Když měli dva spánky (4h dohromady), z druhého vstávali třeba v půl třetí. Mimino to zřejmě bude mít stejně, vstával v 7.45, v 9 šel spát a spí dosud. Už ho teda půjdu budit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2023 12:20

Potrefenáhusa tohle byl ten starší, tou dobou jedináček. Kdybych to tak nechala, musela bych mu večer přidat další spánek asi nebo nevím. Byl to takový divný týden.

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 12:24

Gatita on je s nima tak max týden za měsíc, ale spíš za 6-8 týdnů. Takže má ty procesy dost zidealizovaný.

Online Potrefenáhusa
38789 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 12:25

Evaeva no to naše taky prave, jakmile vstane driv než v 7, je hotova fakt brzo, ale mne to teda neva :-) ale usne kdekoliv, i v kočáru 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2023 12:39

Potrefenáhusa on byl takový protivný a mně to vstávání zabíjeloKe spánku preferoval postýlku, ale to mi nevadilo.

Online Potrefenáhusa
38789 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 12:45

Evaeva ta naše se budí spis omylem, taky se ji snazim douspat,když se vrti moc brzo, plus ta výprava starší do školky mnohem lip odsejpa, když u toho neprudi mimi 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2023 12:49

Potrefenáhusa jo, tak ty stejně vstáváš, já mohla spát, když spal on a nebyla jsem na to vstávání připravená, chodila jsem spát pozdě, to mi víc vyhovuje.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 13:02

Tabea mozna lepsi nez u nas...muz pracuje z domu a mozna travi s detmi i vic casu nez ja. A je uz uplne rezignovany! U nas je vsechno spatne - jidlo, spani, televize, coz vubec nechapu, protoze s tema detma dost nadelame! Ale asi jsme z tech detskych probramu a rozvoje tak vycerpani, ze pak se vzmuzem jen na spagety s kecupem pred zapnutou televizi

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 13:08

Nemate prosim tipy na nejaka pekna divadla nebo hudebni program pro deti? Bud klidne adventni (abych vedela pristi rok) nebo cokoli na zimni sezonu. Nam se moc libila Kasparova slava vanocni v Celetne a Jak jsem se ztratil (Dlouha), ale je to tak pro 7+. A pak loni Louskacek v ND, letos jsem nestihla vcas koupit listky.