já si myslela že ty děti spící 12 hodin jsou UL, dokud se nenarodila neteř - od osmi do osmi bez problémů každý den:-O já jsem dost spáč a když můžu, tak dám klidně 9 hodin i teď:-) ale když se mi narodilo dítě, kterýmu stačí snad od návratu z porodnice 6 hodin tak to teda bylo krutý. on prudí i dospělej![]()
Vše o těhotenství a dětech
Znate Agenta v kapse na Decku? Videli jsme ted se synem par dilu a prislo mi to docela pekne. Takova kratka osveta, jak se chovat pri bource, u ohynku, co delat, kdyz vas nekdo otravuje v parku... Docela nam to sedlo.
Tabea No jasně, než te potkal, tak spal víc, tak to vychází no!:D
viktorka_od splavu naše tříletý dite spava klidne k 11 hodinam, ale před 10 umlátit proste nejde
presne když usne v těch 7 v autě, je to velký, velký špatný
Karja no ona uz na Jeziska myslim neveri, tak mozno preto ju to mrzelo o to viac. Ale nasi uz druhych starych rodicov nemaju, tak to zobrala tak, ze oni druhu polovicu dostanu u druhej babky, kam 26.isli.
MPLee on si to zaviedol teraz so zmenou času, jednoducho si nechal biorytmus ako počas letného času. Tak uvidíme po ďalšej zmene, ako to bude. Zas my chodíme zo školy o 14, to sa dá ešte niečo vytazit z popoludnia.
viktorka_od splavu to som bola ja, spánok od 6 do 6, plus 2x 2 h. A žiadne uspavanie, dieťa sa položilo a spalo.
Potrefenáhusa otázkou je, jak by spala kdyby musela vstávat třeba před sedmou (tím tě vůbec nenavádím to zkoušet), syn čím byl unavenější tím spal hůř=míň (i v té nemoci, dokud neměl 39 tak byl ještě čilejší než obvykle)
Potrefenáhusa ja taky ne. Muj ideal by bylo, kdyby usinala kolem devate, ale tak nemuzu mit vsechno... Hlavne, ze uz nema nocni bdela okna, to ze usne treba v pul jedenacte, ale spi az do rana, je prijemna zmena. Kamaradka ma zase opacny model, jeji syn v osm spi, ale vstava nejpozdeji ve ctyri. Pokazde si gratulujeme, ze mame doma jen tyhle nase exemplare a ne jejich kombinaci.
Tabea abych si mohla o pulnoci stavet lego a do zemdleni cist pohadku o princezne na hrasku... Spanek je pro luzry ![]()
letfenixa no, já jsem třeba toužebně očekávala podzim, že když syn s jarem začal vstávat klidně už v půl čtvrté ráno (protože se rozednilo), že teda se zkracováním dne bude prodlužovat spánek.. a jo, kolikrát v zimě spal až do půl šesté..
viktorka_od splavu u nas ani vstavani do skolky nic nezmenilo. Musi tam byt do osmi, budim ji v sedm. A i kdyz minuly tyden jsem ji brala po obede a ani jednou tam nespala, tak i pres aktivni program odpoledne (kolo, muzeum, hriste s kamarady...) pred desatou neusla. Jen sla po ranu fakt blbe vzbudit.
Zuzuli jj, to nejde změnit, někdo spát prostě skoro nemusí. jen to nějak přežít a myslet na to, že v životě se jí to bude moc hodit:-)) mě ta moje spavost kolikrát štve, mám ten život kratší
viktorka_od splavu jo, podle mě to tak je, ze jim ta únava produkuje stresovy hormony a pak se budej
u nás to taky není vzdycky růžový, minulej tejden jsem si ji brala do postele ve 2 rano celkem 3x, protože mami, mami, já chci maminku, z toho jednou usnula až v půl 6 rano a jednou nám k tomu blilo mimino ![]()
Jinak vstava v 7 (musím budit, ale vstane dobře) a spi po obede ve školce. O víkendu a teď pres prázdniny nespí pres den a rano ji nechavam, dokud se nevzbudi, většinou mezi 8-9
Potrefenáhusa slušnej spáč![]()
Potrefenáhusa jojo, vyspalé dítě líp spí, jak píšeš, jinak jim roste kortizol a to se hůř spí.
viktorka_od splavu moje děti spí taky hodně, všechny tři (u toho posledního jsem se bála, že statisticky už takové štěstí mít nemůžu). Mimino jak z příruček spí 18h denně, kluci jsou teď na 10 až 11h. Ale ještě v létě vstával mladší až po osmé, někdy až v devět, to už neplatí.
Rosťa spí tak 11 hodin, často i těch 12, minimum je deset, ale to pak musí druhý den tu hodinu dospat. K tomu odpolední spánek, klidně dvě hodiny, zvládne tedy i dva dny po sobě bez, ale třetí den už je vyřízený a nekompromisně musí jít po obědě spinkat. Do postele chodí mezi sedmou a osmou, v létě o prázdninách lehce po osmé.
Šárka má noční 12 jako základ, k tomu dvě hodiny po obědě a večer chodí spát ve stejnou dobu, nebo lehce dříve jak brácha.
Vůbec si tímto nestěžuju, ale taky za to vůbec nemůžu.
dzizisketa rosťovi ten denní spánek teda vydržel dlouho. Je to teda výhra i prokletí někdy (když právě každý třetí den musí do postele i na dovolené třeba), ale asi závidím
T. neusne ani ve školce kupodivu.
Kluci spí maximálně 8 - 9 hodin. Když chceme být s mužem i nějaký čas bez jejich přítomnosti, je asi zřejmé, kolik času zbývá na spánek nám.
Ale u nás proběhl zásadní posun v posledních dnech - kluci ráno opustili už několikrát pokoj, šli si po svých a nechali mě spát! ![]()
Pinot Noir tak k vám odešla tahle schopnost
Kluci se teď nějak začali bát (podle mě podvědomá reakce na sourozence), takže si naopak často ráno sami hrát nechtějí (dřív i hodinu klidně). Už jsme občas skončili všichni včetně mimina nasáčkování v jedné posteli![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články