Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 19:24

letfenixa hlavně, aby nechtěl lézt komínem

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 19:36

Doporučuju knížku To je metro, čéče. (Díky dzizisketa za pošťouchnutí, pořád jsem váhala.) Dneska jsme ji začali číst a už je i skoro přečtená. Hrozně se mi líbí grafické zpracování, které vychází z navigačního systému pražského metra, je v ní spousta ilustrací, různé pomocné vozy metra,... A oceňuji vtipné momenty pro rodiče.

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 19:46

Predevcirem jsme byli u tchanu se svagrem, svagrovou a tremi neteremi a bavili jsme se o tom, jak nam ty nase deti nejspis cestou domu v aute usnou. A ja dodala, ze kdyz mala usne, tak pred jedenactou ji do postele nedostaneme. Ze i normalne usina az tak po desate. Na to svagrova reagovala, ze ona ma holky naucene, ze v sedm se chodi lehnout do postele a v pul osme uz spi, kazdy den bez vyjimek. Proste jak rikala kamarada, je roztomile, kdyz si rodic mysli, ze to, ze dite spi a nebo ji je jeho zasluha

No ale pointa pribehu se stala vcera vecer. Mala po narocnem dni usla pred sedmou na gauci. Uz vykoupana, v pyzamku, po veceri. Tak jsme ji odnesli do postele, ze treba budeme mit volny vecer, kdyz uz spi... No a kdyz jsem kolem jedenacte uz chtela vypnout film a jit spat, ozvalo se otevreni dveri do loznice, kroky na chodbe a do obyvaku napochodovalo vyspane dite se slovy "mami, uz je rano?". 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:10

Zuzuli To jsem ráda, že jste si to užily a lístky se dostaly na správné místo. Příští rok už nám to musí vyjít

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:20

Zuzuli a proč ji prostě nenaučíte, aby šla spát v osm a spala až do rána? (Hystericky se smějící smajlík)

Mně teda řekl i muž, že jsem děti vytrénovala, aby moc nespaly.

Online dzizisketa
8943 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:21

Evaeva 

Je skvělá! My teda čteme každý večer jednu kapitolu (tedy před chvílí jsem dočetla druhou), ale ilustrace máme prohlédnuté pětkrát dokola.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:24

Tabea to by dělal jen blázen, ne?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:28

dzizisketajá jí začala číst mladšímu u babičky před obědem, abych zabránila dalšímu řádění Ten vydržel jednu kapitolu, což je ale na něj výkon a samozřejmě ilustrace jsme prošli asi třikrát. Ale potom se přidal i starší a chtěl pořád a pořád, pak po procházce četl muž, přidal se i synovec (5), no kdybysme už nemuseli domů, dočetli by jí, zbývaly asi tři kapitoly. No druhý díl bude asi tip na příští Vánoce

Offline Karja
44608 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:32

Tabea Jak si to udělala, že manžel přežil? 

Mrakoplas Synocum je 9 a jeden ještě věří na Ježíška, ale dost se nemohl srovnat s tim, ze jeho bratranec dostal tak velký dárek, takže sestra mu řekla, že tyhle drahé dárky dávají rodiče. No je to těžké. Já už třetí den celim dotazům, kdy koupím malemale taky toho jednoeozce (má kočku!!!)

Gatita Druhé auto rozhodně kupovat nebudu, ono zřejmě už není skladem, proto mi nabizi tu refundaci misto vymeny. Asi budu muset počkat, jestli na to děti nezapomenou. Tu první rozbitou hračku jsem koupila novou jinde a tu rozbitou pošlu k reklamaci. 

Online Potrefenáhusa
38789 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:38

Zuzuli já si vůbec neumim představit sladit s našim životním rytmem mít dite v 7 v posteli, ani teď v zimě, ale za svetla zvlášť 

Offline letfenixa
10860 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:40

Potrefenáhusa pch,  o pol 8 už spí! 

(O tom budiku o 5 ráno nebudeme hovoriť

Offline letfenixa
10860 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:41

Tabea ten ma nápady 

Offline letfenixa
10860 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:41
Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:41

Karja on jak moc s těma dětma není, tak má často takový zajímavý představy. A iluze, jak on se sourozencema byli dokonalí. Což ještě přiživuje tchyně, když se jednou za dva roky vidíme....

Že prý to bere podle sebe, že dřív taky spal víc...

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:44

Evaeva tak aby mi večer nebylo smutno a mohla jsem dělat domácí práce (úklid, žehlení) po desátý večer....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:49

Potrefenáhusa kluci chodí do postele v půl osmé, aby ráno vstali, mimino teď kolikrát ještě dřív, ale můj ideál to není. Teď v zimě by mi vyhovovala tak ta osmá, v létě maximálně půl devátá. Ale znám děti, co chodí po šesté do postele (zhruba ve věku mých, žádná mimina), ale vstávají v šest. Mamince to celkem vyhovuje, ale taky říká, že to tak mají od mimin, v těch šest jsou prostě unavení. Člověk toho fakt tolik nezmůže.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:50
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:57

letfenixa mě by asi víc než budíček v 5 by mi vadila ta nemožnost někam vyrazit odpoledne. Vždyť než se vyrazí někam na návštěvu po práci, na večeři, na procházku, výlet, sport... tak se člověk sotva v těch 7 vrátí. Ale tak tady asi všichni víme, že je to nenaučíme a maximálně si to každý trochu posune, jak vyhovuje jemu. Já teda teď trochu na sílu překlopila mimino během října na jeden spánek přes den a to je life changer! A večer usínají oba kolem 21, ale jsou tuhý během 15 minut. Takže já si stěžovat nemůžu. I když v létě mi i ta 9 vždycky připadá brzo. 

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:59

Tabea tak od manzela/otce deti bych cekala vic. Potreba spanku se fakt naucit neda. Mozna tak jeste se daji deti naucit, aby vecer uz zalezly a nic po rodicich nechtely, ale to se nam taky nepodarilo. 

Me fascinuje, jak to ma kazdy jinak treba i s odpocinkem pri nemoci. Starsi dite muze byt uplne gumove, s horeckou v zavratnych vysinach, ale nelehne si. Treba se bude opirat v mrakotach o stenu, ale v posteli nebude. Naopak mladsi dite ted stravilo tyden v posteli. Obcas vyleze na jidlo, 10 minut si pohraje, ale pak si zaleze, prikreje se po bradu a 3 hodiny spi. A pak spi i v noci. Kdyz byl nemocny poprve, malem jsem se z toho zhroutila. Myslela jsem si, ze to je opravdu zle, kdyz chce lezet, vubec jsem to neznala! 

Online Potrefenáhusa
38789 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 21:06

MPLee naše mimino, když vstane před 7, tak poprvy vytuhne už kolem 9 a má pak ty denní spanky tři, jinak spí 2x ....zato tu tenhle tejden strasilo parkrat ještě v 11

Tabea mne tu muž tuhle stran toho spanku starší taky něco vytýkal, no musela jsem připomenout, ze už rok je to takřka výhradně v jeho režii....