Pinot Noir aha, no ve školce jsem věděla, že jedí kvalitně, teď ve škole má jen oběd a ty jsou tam prý dobré, aspoň jak tvrdí. S těmi svačinami jsem si dělala starosti, ale teď se ukazuje, že když se doma nasnídá, ve škole naobědvá a jde ze školy o půl druhé, tak by vlastně "pořádnou" svačinu ani nepotřebovala. Ona je trochu praštěná, pije jenom vodu, má radost z brokolice nebo špenátu k večeři a ze sladkého jí akorát čokoládu, nějaké necucavé bonbony a karlovarské oplatky, žádné buchtičky a sušenky jen v krizi ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir jo, já taky nejsem úplně striktní, taky třeba přidám čokoládovou kuličku k běžné svačině. Ale je to příležitostně, třeba na Halloween dostal čokoládové oko, před Vánocemi jsem mu dala k svačině pár kousků cukroví. Ale je to výjimka, ne každej den sladkost.
Syn teď jí svačinky hodně málo, chodí ven a prý na to nemá čas nebo nemá hlad. Už mu dávám třeba jen malý toustík nebo půlku housky a hlavně ovoce. Jak jsou to menší kousky, to sní.
Už jsem došla tak daleko, že jsem mu koupila i kiri a křup, protože to někdo nosí a chtěl to taky. Nebo Pribináček v kapsičce, občas jogurtové lívance.
Moc jsem mu chtěla koupit tu přihrádkovou krabičku, ale jsou těžké a vlastně jsem si skoro jistá, že tři čtvrtiny by donesl zpátky.
Potrefenáhusa je to blby zvyk. Nebo z pohledu jednotlivce, ktery ma narozeniny 1x rocne, je hezke prinest neco na zub, ale on ma z tech 25 deti narozeniny porad nekdo...ja uz to mensimu synovi beru a vyhazuji to. On je totiz schopny to lizatko cucat cely den a deti maji po mne spatne zuby, tak nechci zvysovat rizika. Ja to doted neresila, do prvni tridy mel starsi syn zuby dobre, ale behem prvni tridy mu vrtali 10 kazu! Tak jsem to utnula obema, jinak by jedli ta skolni a skolkova lizatka a karamely denne... Mladsimu jsem do skolky na narozeniny neposlala nic, byla jsem rada, ze je mel pres vanocni prazdniny. Chvili jsem uvazovala o nejake alternative, ale nejak jsem to nezvladla (koupit pytlik bonparu je jednodussi nez shanet 25 stejnych tetovacek...). No a u starsiho jsem na rodicaku vystoupila proti bonbonum, ale hned za tyden tam syn nesl pytel sladkosti na narozeniny![]()
, protoze hrozne chtel. Co na to rict, no.
Potrefenáhusa jo, to si šest kamarádek koupi pytlik chipsu a láhev coly, ale to u pubertaku už moc neřeším pokud si myslím, že ve škole obědvali. Oni toho spali strašně moc. Moje děti vůbec nejsou schopné zkonzumovat to množství kalorií v nějakém racionálním jídle. Jestli bude tlaskat čokoládu nebo bůček mi přijde už nějak jedno.
Někde Cajthamlová psala, že holka v pubertě potřebuje minimálně o 30% víc jídla než její matka (a řekla bych tak o půlku víc než matka predklimakteticka).
Když starší plavala zlupla denně ke všemu denně ještě 100g čokolády a nestalo se nic - teď ji měřili kvůli vyšetření a má při 2/3 váze bazální metabolismus vyšší než já.
Gatita lízátka jsou asi nejhorší. Takže co nesl syn na narozeniny i na svátek (to jsem ani nechtěla, vyžádal si to)? Ano, pytlík lízátek, protože na rohlíku nic jiného neměli
Jinak radši kupuju ty minipytlíčky gumídků.
continuity taky si myslim, ze kdyz se dite v puberte nejak zdrave hybe, tak z chipsu, koly a kfc nejak extra nenabere. Dcera ji urcite vetsi porce nez ja, obcas si s holkama zajdou do cukrarny, cukrovi snedla skoro sama. Syn ted strasne jedl, byl porad v lednici, u misy s ovocem, uzital vanocku, rohliky mizely... Rikala jsem si kam to dava a najednou mu byly vsechny kalhoty kratke.
Evaeva minipytlicky gumidku jsou na tyhle prilezitosti super, taky je nase deti nosily
MPLee budes letos zase delat bruslici primestak? A muzes do me pak nejak kopnout, az bude cas na prihlaseni? Diky ![]()
V úterý jsme byli na návštěvě mojí babičky. Děti tam nic moc nejedly, chipsy jsem rekla, ať nevytahuje. Tak jim pak dala krabičku rajčat a ta v nich zahicela. Když nám v pátek přijela oplatit návštěvu, přivezla jim žvýkačky a celou krabici zeleniny a ovoce. ![]()
Syn, kdyby to šlo, tak by nejradši jedl místo každého jídla salát a k němu haribo a maoam.
Čtení jen pro odvážné, které se nebojí, že se nakazí:
Večer před ulehnutím, když byl Rostíček celý voňavý vymydlený, zuby vyčištěné, pusinka namazaná, čisté pyžamo... poblil gauč a sám sebe ![]()
Karja naše dite sladký moc neji, žádný cukroví si nedala, babovku vrátila, ve všem se teď spis rejpe....a po ty čokoládě a po bonbonech jde jak slepice po chroustovi. Já to nezakazuju úplně, ale to mnozstvi mi přijde neunosny.
U nás je to úplně stejný, ještě teda mezi zástupce chroustů přidávám slaný chipsy. My je sami nekupujeme, ale občas to někdo přinese, a co se toho jednou v nestřežený chvíli zmocnil, tak pečlivě kontroluje všechny barevný sáčky, jestli v tom náhodou nejsou zase brambůrky.
Zina a já mu rozumím ![]()
(Naše to ještě nezná)
Zina nase mrnata bez rozdilu jedou po pombears, musim to vydavat na pridel.
Ja je teda obcas koupim, kdyz jsou za dobrou cenu, pac po nich jedu taky. A voni by byli schopny mi to sezrat! ![]()
Kokoska Jež, pombeary naše děti snad ještě neviděly:-D Jsou to chudáci.Já jsem nějak mezi vánocemi byla tak vyřízená, že jsem řekla, že druhý den budeme mít párek s kaší, co zbyla od oběda. Velká malá se mě zeptala, co je to párek:-D:-D. A nejedly to, chtěly k té kaši radši vajíčko:D
Pombäry má Viktor jako svačinu. Nebo večeři.
. Ale nejsou jeho nejoblíbenější, favorit jsou čočkové chipsy.
dzizisketaať je mu brzo lépe. ![]()
Kokoska Já došla k závěru, že u pombears je nejlepší kupovat ten pytel, co jsou v něm malé pytlíky, tak jsou příděly přesně dané, každé dítě dostane svůj vlastní a nevznikají rozepře "ale on dostal o medvídka víc" :o)
Nechte toho! Už mám vyčištěny zuby a doma jsou jen nesoleny krupky pro mimino
Potrefenáhusa No jak začala Kokoska o pombearech, taky jsem si hned řekla že do té večerky budu chodit hlavně já po večerech:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články