Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tv
4197 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:51

žluťásekdíky za tipy, mrknu na to a proberu to s nima. Představu zatím asi nemají. Ale máme tady hezkou knihovnu, kdyžtak mrkneme tam.

Ale ten mladší je z toho dost ve stresu, chudák. Že se to nenaučí, že mu to nepůjde...

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:57

eM Karjadíky!

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 10:00

tv Tak to mu doporučuji Halí belí, já mám slůně pod postelí. Je jednoduchá, svižná, hezká milá, může se naučit jednu sloku nebo dvě, jak bude chtít. 

Offline Mohučanka
7356 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 10:01

Pinot Noir

Já o psaní bohužel vím dost, paní učitelka střídá domácí úkoly - čtení, psaní, matika, prvouka.. Dcera už přišla na to, že když píše ta písmenka nebo slova co nejširší, vejde se jich na řádek méně a tím má méně práce psací a tiskací nemíchá, ale psací používá jenom v té písance.

V matice počítají myslím do osmi...ono je to jedno, ve druhé třídě se to srovná.

Offline Mohučanka
7356 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 10:05

A zažívám divný pocit - dcera se začíná osamostatňovat. Zatímco v září naprosto odmítala i jen myšlenku na to, že jednou bude chodit do školy sama, teď přišla s tím, že by chtěla chodit do školy sama...Vymyslela, že si na to bude zvykat postupně, takže teď s ní chodíme 2/3 cesty, na místo, kde se ulice od nás sbíhá s cestou, po které se valí proud dětí do školy. Ona se do něj zařadí a odpluje s ostatními...

Offline viktorka_od splavu
49256 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 10:25
Offline Pinot Noir
29844 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 10:44

Mohučanka no právě, to i Ríša. V písance má ta psací písmena napsaná hezky, ale vůbec nemá zažité, že se to prostě používá k psaní. Tam to bere jako omalovánku, nebo co, snaží se to mít hezké, ale jakmile má napsat něco někam jinam, přejde a jakousi podivnou změť písem. Vždycky mu řeknu, takhle jste se učili psát e? Jak vypadá psací e? A on ahá! A úplně se mu rozsvítí, napíše to jednou správně, no a v dalším slově už zase nějaký patvar.

Offline Aranel
6590 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 10:56

tv stavím se za Karja , pro čtvrtou třídu něco z Magora dětem! Jsou kohouti barvy malin / kohouti bledý akvamarín... (asi bude potřeba nějaká slova vysvětlit). Ještě zbožňuju takovou tu, jak čarodějnice vaří hrachovou polévku, ale to je próza přerušovaná básničkami.

Offline continuity
42928 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:17

Mohučankavždyť to je skvělé

Ty děti toho zvladají čím dál víc, tak tomuto bude napořád a nakonec tě předeženou. Tak to má být a je to života běh. 

Offline rysamona
1108 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:28

Mohučanka závidím. Dcera je ve čtvrté a samotná chodit nechce. Pořád ji vozím cestou do práce, chodí i do družiny. Příští rok ovšem už družina nebude tak bude muset chodit. Nějaké osamostňování v tomhle směru nehrozí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:30

Mohučanka syn se taky osamostatňuje, teď poprvé mi řekl, že na kroužek (z přízemí do patra) dojde sám. Vždycky jsem ho musela doprovázet nebo aspoň přijít zkontrolovat (když jsme spěchali a šel napřed). Chtěl by i chodit sám domů, má to asi 150m naším rondelem, ale neumí si odemknout vchod. To by se mi zrovna hodilo, škoda.

Offline continuity
42928 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:44

rysamona ty děti jsou fakt individuální. U nás jsou to dva extrémy - jedna je samostatná až moc - v neděli mi tchýně říkala, že prý měla v plánu jet po skautovi na dablickou hvězdárnu, ale pak si to rozmyslela. Mě nic neřekla. Já bych ji to určitě nezakazovala, I když zrovna ten háj je takové místo... Už jsem ji už několikrát prosila, at mi vždy dá vědět kde je.

Přihlásila jsem ji na nějakou přípravu na přijímačky, evidentně se jí tam nechtělo a včera z ní vypadlo, že se chtěla chlubit tím, že se na to připravila sama. 

No a ta druhá je zas preopatrna, dost dlouho to bylo překryté ségrou, kterou brala jako autoritu a dělala s ní v podstatě cokoliv, co s námi. Jenže teď už ségra nemá tolik času a ochoty a ukazuje se, ze mladší stresuje nákup ceholiv složitějšího než zmrzliny. 

Kdybych je hodila do nějakého psychického mixéru, vypadnou z toho dvě zcela průměrné děti, ale takto jedeme ode zdi ke zdi. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:49

Gatita myslim, ze mnohem dulezitejsi je cist detem. Treba jen 10 min, ale kazdy den, tak do 10 let. Oni se teprve uci ctenarske gramotnosti a kdyz jim nekdo cte,  tak se to uci. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:54

continuity nákup zmrzliny mně taky stresoval dlouho:)

Já třeba byla ochotná být doma sama, ale nechtěla jsem odmykat, ségra zase klidně odemykala, ale sama doma se bála

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:05

Gatita Tenhle cíl mám taky, ať mě dítě aspoň občas vidí číst. Já jsem to teda v mateřství celkově zkrouhla, ale když už si čtu, tak jedině večer, když usne. Spolu čteme hodně, ale koncept toho, že si matka čte sama vůbec nezná, nedávno jsem zkusila a byl to pro něj úplně novej koncept.

Offline Tabea
8080 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:18

continuity u nás si vzájemně kryjí záda hlavně v zahraničí. Sice by si něco anglicky zvládli vyřídit sami, ale dcera to musí domluvit a syn jí při tom musí krýt záda. Sama by nešla. Když jde syn s ní, tak v pohodě.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:20

Potrefenáhusa Myrtila Děkuju, no ještě ta sedačka chvíli vydrží a pak uvidíme (třeba se mi dítě na protisměr vykašle úplně). Nebo do tý doby budou zase nějaký nový typy.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:32

Mám nějaké básničky, to nahrávání fotek sem je tragédie

Žáček:

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:34

Pavel Šrut

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:52

Pred par tydny jsem byla synem poucena, ze v uklizenem pokoji se neda nic najit, protoze v neuklizenem vis, ze je vse v te jedne hromade. Psala jsem to i sem.

Tak mi to pripomnel vcera, kdyz jsem se rozcilovala, ze co jsem si uklidila v kuchyni, tak nemuzu nic najit. Ono to dite ma asi pravdu!