Zuzuli To je strašný
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek diky moc, syn uz si vybral (tu nejkratsi
).
Lamicka dekuju. Jo jo, synovi pred spanim ctu. Zalezi mi na tom, aby si knizky oblibil. Myslim, ze vasnivy ctenar z nej nebude nikdy, ale jsem rada, ze si ted aspon necha neco precist a nezacpava si usi jako driv. Tak treba casem po knizce sahne i sam. Ted dostal od babicky dalsi dil Klubu tygru a prislo mi, ze ma radost.
Zuzuli Ty jo, mě tedy přijde, že junior tímhle semaforem prolétne během dne několikrát nahoru i dolů podle momentální konstelace mnoha proměnných, takže vypovídací hodnota o dítěti je dost diskutabilní. Spíše to vypovídá o pedagogickém sboru.
Ty děti toho zvladají čím dál víc, tak tomuto bude napořád a nakonec tě předeženou. Tak to má být a je to života běh.
No já vím, že je to super, mně se taky moc uleví, nejen vzhledem k mladší ratolesti, když bude starší chodit ze školy a do školy sama...A taky vím, že děti musejí být lepší než rodiče, protože kam by jinak lidstvo došlo?
Ale stejně je to odpoutávání zvláštní pocit.
Zuzuli Mně to teda jako pozitivní posilování nepřipadá. Spíš teda naopak :o(
Zuzuli To je teda strašný a úplně ujetý k tomu
Zajímalo by mě, co ti k tomu řeknou osobně.
Zuzuli hele, přesně tyhle semafory mají děti u nás ve škole. Jestli je to motivuje, to nevím, ale vidí to jen oni a ne rodiče všech dětí.
Jimik u nás ve škole je to tak, že když dobrý, tak zelená, když zlobí, tak žlutá, to je varování. Když nedají pokoj, tak červená. Ze žlutý na zelenou už ten den nemůžou. Další den začínají zas na zelený.
To je děsný. Kouká z toho...no, pedagogická bezradnost? Nebo jak to říct. ![]()
Gatita taky jsou lidi, ktere cteni proste nebavi.
syn je to same, chce cist jen komiksy, pak nema pekne slohy (pise je jako komiks, ale bez obrazku, takze totalni kafkarna). Precist knihu je pro nej utrpeni.
Zuzuli myslim, ze to je ne uplne dobre pouzity motivacni (behavioralni) semafor. Nema to byt na chvaleni hodnych deti, ale k zvyseni motivace tech ostatnich deti, aby zelelenaly.
PotrefenáhusaHodně udělá, když je ta básnička dobře napsaná. Třeba u některých těch Kratochvílových, co sem dávala žluťásek , občas zakulhá přízvuk, a to se pak špatně říká a tedy špatně učí. Když si vezmeš spatřil jsem kometu / oblohou letěla / chtěl jsem jí zazpívat / ona mi zmizela, to je pečlivý trojstopý rým a zapamatuje se to skoro samo.
Karja Našla jsem celou tu sbírku dostupnou na stránkách pražský městský knihovny. Myslím, že po knihovnách ty knížky jsou...
jako nevím, jak u vás, ale v Praze snad jo.
Taky jsem z toho něco recitovala ![]()
Aranel no ale ta je ![]()
![]()
ale já si nepamatuju třeba ani Ptala se Františky Marta, kterou jsem četla už nejmíň 150x.... kuratko a obili jsem nakonec dala, když mi dite otacelo stránky driv, než jsem stihla dočíst, ale měla jsem na to různý mnemotechnicky pomůcky, jak to jde za sebou
Potrefenáhusajá mám na básničky a písničky paměť dobrou, ale u těch dětských věcí dost záleží, kolik procent mozku se věnuje básničce, kolik přemýšlí nad nákupem a kolik spí ![]()
Prosím vás, učí se vaše děti ve škole sčítat dvě trojciferny čísla odpředu, i když si to píšou pod sebe?
Tabea jak odpředu?
Nejdřív stovky?
Tabea sčítat nevím, ale překvapilo mě že dělila taky nějakým záhadným způsobem odzadu. Vůbec jsem nechápala, tak jsem dceři vysvětlila jak to dělím já, úplně v pohodě to pochopila na poprvé (matika jí hodně jde) a ten způsob se učily asi o tři týdny později. Ale přiznám se, že když chce někdy, ve výjimečných případech, poradit tak někdy tedy koukám co a jak se učí.
rysamona dělení mají jen malou násobilku, maximálně se zbytkem. 82:9=9, zbytek 1
Jsem zvědavá, co se dalšího přiučím ![]()
Tabea a jak na tech 9 prijde?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články