Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 14:24

dzizisketa jasně, to hřiště je určitě pro chodící, ale právě mi přišlo fajn, že třeba dvouleťák už by se asi zabavil, zatímco starší sourozenec leze.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 14:28

Jos

Urcite se rozmluví, buď sám nebo s pomocí.

Spíš bych se "bála" těch dys...  Teda bála, my s tím všichni žijeme docela dobře, trpí akorát učitelé. Mladší má ve čtenářském deníku komentář v smyslu: popis výborný, ale dávej si příště pozor na pravopis! Akorát učitelka netuší, že u nás to před odevzdáním čte poctivě celá rodina, aby jsme počet chyb trochu eliminovali.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 14:32

Když už se řeší ty logopedie, tak mám radost, protože jsme sehnali, logopedka je skvělá, dala mi dobré tipy a dokonce to máme i blízko. Když jsem na konci listopadu volala, dali mě na čekačku a avizovali, že obvykle volají a termínem tak za 2-5 měsíců, nakonec jsme čekali třeba 5 týdnů? Co se syn rozmluvil, tak jsem se taky dost uklidnila, ovšem ergoterapeutka důrazně doporučila tam stejně jít a jsem ráda. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 14:36

continuity

Tak ty dys je velka pravdepodobnost, ze zdedi. To rikala i logopedka, ze byva velmi caste. U muze si kolikrat rikam, jak mohl odmaturovat z jazyka. Ale jinak je v zivote uspesnejsi a funkcnejsi nez ja bez poruch. Az na to rackovani a to vazne nikdy nebyl problem. Nevybavuju si, ze by me na to nekdo upozornoval nebo tak. 

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 14:37

Len ja bych tu skolku asi obecne doporucila. Spokojene ditko, kteremu nevadi, ze tam je kazdy den skoro do zaviracky, je dukaz. Ale ta adaptace byla silena. Vedet, co to bude obnaset, nechala jsem ji jeste dva tydny doma a pak ji tam poslala, az by ostatni deti byly adaptovane. To hromadne predavani placicich deti v urceny cas bylo sileny psycho. Sice hezky, ze jen na hodinu, ale kdyby tam na tu hodinu sla mezi klidne hrajici si deti, tak by to bylo hodne jine. Dva mesice jsme pak resili, ze se pocurava (to je nastesti uz v poradku). To uz jsem jim teda jako zpetnou vazbu rikala. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 14:50

Jos Tak pokud to tobě nevadí. Ale ráčkování se dá napravit, je to dřina, hodně trénování, ale jde to řešit.

Offline Tabea
8080 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 14:52

Evaeva rikala logopedka, že Ř naskočí, když bude potichu říkat tri tri tri tri a podobný slova, ono to zní jsko tři a když zesílí hlas, tak to tam bude. U syna to šlo. Ale on je línej a je mu to fuk, tak radši říká tži.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 14:59

Kan Nevadi mi to, nerackuju nejak moc

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 15:01

Karja co tvoje kašľajuce dieťa? Lukasko kašle od predVianoc, vcera sa mi zdal už lepší a dnes zas horší.

Offline Pinot Noir
29843 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 15:02

Jos je to o nervy, moc ti rozumím. Ale když se rozmluvil Viktor, rozmluví se asi opravdu každý.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 15:14

Jos já zas nemám úplně dobré Ř. Ale vlastně by mi to nevadilo, kdybych nevyvdala příjmení, které je neobvyklé a ř má před souhláskou, po telefonu mi nikdy nerozumí Ř jsem měla v příjmení i před tím, ale bylo běžné, tak to nebyl problém.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 16:26

Josnevím jak je starý tvůj muž, ale za nás se maturovalo normálně z otázek a bylo potřeba napsat sloh. A pravopis se hodnotil jen jako jedna část, takže za dva-tři to vždy šlo zvladnout. 

Já vím, že to zdejší osazenstvo nerado slyší, ale zrovna ten pravopis už už tvuj syn bude v práci řešit nějakým zcela běžným doplňkem do všech aplikací. Jestli rovnou nenadiktuje nějaké virtuální asistence pár bodů a ta už to sepíše. (Ale mně se líp přemýšlí během psaní než během mluvení, takže mě vyhovuje si s AI psát). 

Podstatnější bude vědět CO chci napsat než JAK to napsat. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 16:45

continuity Muz je r.84 a ma technickou prumku, takze to slo. A na CVUT uz pravopis/psani nikdo neresil. Mas pravdu, ze tohle problem nebude

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 16:50

Jos no je to fakt tezky, nepredstavovat si katastroficky scénáře, ale je proste brzo odhadnout, jak se to vyvrbi, jsou ještě moc malý. 

Offline dzizisketa
8938 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 17:14

continuity 

Proboha proč bychom to tady neradi slyšeli? Jako že si tady neumíme představit technologický vývoj nebo co?

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 17:32

continuity mne to prijde skoda, i kdyz je to asi neodvratny proces. Ale porad si myslim, ze zvladnuti pravopisu patri ke vzdelani. Jako kontrola proc ne, taky uz pisu blbe carky v souvetich a velka pismena, ale ucit by se to kazdy mel. S nastupem kalkulacek se taky deti neprestaly ucit nasobilku.

Offline viktorka_od splavu
49256 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 17:43

Jos dysgrafie urcite problem nebude a samo o sobe to nebylo nikdy dulezity - dulezity pro vyvoj ditete a jeho budouci zivot je, jestlk mu od mala vtloukaji ze je s nim neco spatne, ze se "malo snazi" atd, nebo ma pocit prijeti a sebeduvery..

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 17:48

dzizisketatahle debata už tady proběhla, tak jsem zkusila odhadovat. hned pod tebou Kokoska 

Já i vlastně rozumím, co na tom lidem vadí, to není nic ve zlým.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 18:29

Gatita teď jsem někde viděla hernu dětského muzea v nové budově Národního muzea. To by se mohlo klukům líbit? Nebo výlet vlakem do Plzně do Techmanie? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 19:48

MPLee to je to dětské muzeum. Chtěla jsem tam jít v létě, ale nezvládli jsme to. Líbí se mi, že se kupuje vstup na určitý slot, takže by nemělo být přeplněno.