Ty příčiny nemluvení jsou dost různorodé, někdy je to v mozku, někdy v jazyku a někdy dítě pořádně neslyši a každá se řeší úplně jinak.
Vše o těhotenství a dětech
Prosim, sbiram tipy na vikendovou aktivitu pro deti 4 a 8 let. Idealne indoor a aby se tam mohly vyradit. Napada me jump arena, brusleni, nejaka hernicka, ale mam k tomu vsemu nejaky odpor![]()
continuity my si ted prave to obdobi mladsiho skolniho veku se synem dost uzivame, zrovna si rikam, jaka to je pohoda. Ma takovou primerenou miru samostatnosti, kdy se umi v leccems zaridit sam, ale zaroven jeste nechodi nikam moc sam, takze se jeste nemusim bat. Je to ted hrozne fajn, ale bojim se puberty moc, protoze launy umi uz ted a pry se to v puberte zrovna nezlepsuje:))
Potrefenáhusa mně přijde, že se spíš tak hledá, co za tím může být. Starší syn jedl mixované v 15m určitě a mluvil v úplně stejném věku a ve stejné (dobré) kvalitě jako mladší.
Gatita viděla jsem někde info o jungle Letňany. Je to lezecká stěna, mají tam jištění s navijákem, pokud se bojíš jistit dítě sama, je tam dětský boulder, dospělý, nějaký hrací koutek... Vyzkoušené to teda nemám, ale v létě jsme byli v dětském boulderu v Karlíně a kluky to hrozně bavilo (a skoro nikdo tam nebyl). Z podobného ranku je zóna pohybu Kbely - malý bazén, herna a tělocvična.
minulej tejden tady byla mama s kytkou a nase dite ji reklo, ze ta kytka smrdí jako hovno, takže asi tak
Takže dobrý, ne? Slovní zásobu má a nebojí se jí použít![]()
Evaeva u dcery řešila doktorka R na pětileté prohlídce (žádankou na logopedii), ale než jsem jí stihla objednat, tak přišla ze školky s tím, že už ho umí. Ř neřešil nikdy nikdo, ani na zápisu do 1. třídy, ani v první třídě. Je to nejspíš tím, že (u nás) je tak čtvrtina dětí cizího původu, umějí česky od "vůbec" po "dobře" a ze zbytku nejméně polovině není vůbec rozumět
takže se na prvních třídních schůzkách řešila čeština pro cizince a logopedie pro patlající Čechy.
Dcera teda Ř už umí, ale někdy je líná ho použít.
Mohučanka R umí, chybí akorát to Ř. Já teda doufám, že to naskočí samo.
Gatita do Zóny v pohybu do Kbel bych o víkendu spíš nešla, rychle se to rozkřiklo a bývá tam už hrozný nátřesk. Byli jsme tam minulou sobotu, rozmlsaní tím, jak to tam vypadalo na podzim po otevření a vlastně ještě před svátky - sami v bazéně, šatny pro sebe, v kavárně jedna rodina, v herně tři další děti..., ale teď to byl fakt očistec. Bazén by i šel, ale kavárna s hernou je o víkendu fakt očistec.
Pinot Noir to se dalo čekat, takových zařízení moc není
Pinot Noir Evaeva dekuju. No mne se prave nikam nechce, ale venku dlouho nevydrzime a doma byt nemuzeme, deti bude vic a maji plno energie. Natresk nezvladam.
Mladší dítě (od zítra jedenáctileté) neumí K, G, R, Ř. Na logopedii chodíme (domácí cvičení kulhá). Teď už aspoň to K, G umí vyslovit, když se soustředí, začíná mu aspoň trochu jít konečně i R. U zápisu do školy to problém nebyl, kdyby měl někdo někd9 z toho, že dítko neumí třeba R. Ze začátku byly obavy, že si bude plést K a T v psaném projevu, protože vyslovoval místo K T, to se naštěstí nepotvrdilo. Nejhorší je, že my to už nevnímáme, takže zapomínáme upozorňovat, že udělal chybu. Na druhou stranu se dítě domluví všude, klidně i anglicky. Netuším, jak to dělá, že mu rozumí i cizí lidi.
minulej tejden tady byla mama s kytkou a nase dite ji reklo, ze ta kytka smrdí jako hovno, takže asi tak
taky to mohla říct druhy babičce, ne? Ta se přece strachovala, že nemluví... ![]()
Mohučanka v tom Karlíně nebyl tehdy skoro nikdo. Tak asi jedině tam.
A do toho Karlína tam normálně člověk přijde a dítě může lézt po libosti? Nebo jak to tam chodí?
Zuzuli Mně to jen zaujalo, další střípek. Překvapila mě i informace, že nedělají adaptaci s rodičem, když je ta školka tolik vychvalovaná jako vstřícná. No, reálnej výběr mě čeká zanedlouho, ale jak jsme to řešili už loni, máme jakžtakž vybráno. Ovšem jestli dítě docházku příští školní rok zvládne je ve hvězdách...![]()
dzizisketa jo, je tam dětský boulder a k tomu ještě vnitřní hřiště. Musíš si založit členství a pak zaplatíš vstup, já byla těhotná, takže jsem si vyžádala kartičku bez placení, abych mohla chodit za nimi (je tam turniket). Ale myslím, že by si tam zalezl i dospělý doprovod, ale teď nevím, jak je to s placením. Dospělá část a část s jištěním je jinde, platí se zvlášť, tam jsme nebyli.
dzizisketa akorát je to od recepce po schodech. Ale místa je tam dost, určitě nebude problém tam někde nechat kočár.
Potrefenáhusa Syn je zarijovy, takze kdyby to znamenalo odklad, tak v pohode. Ale proste zatim se bojim, ze to nedozene nikdy no. Co kdyz se nerozmluvi... Doufam, ze to bude jako u vas, ze se ta rec proste rozjede do pr mesicu. Muj muz ma dg. vsechny mozne dys a to treba vliv na budouci rozvoj nemelo zadny. Alw bez reci se neobejdes.
Šel by tam jen s mužem nebo se mnou, ale bez Šárky, zase nemusíme dělat všechno všichni spolu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články