Tabea když tu měl syn kamarády, tak jeden byl z mimina taky hotový. Když jsem to pak říkala mamince, tak říkala, že i starší brácha je má hodně rád. Tomu musí být tak 9.
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek to miva malokdy uspech
U nas to je ode zdi ke zdi. Nekdy jsou nadseni z "vyletu" ke studance, kterou mame asi 1200 m od domu. Hodinu stavi hraz, posilaji klaciky, disneyland hadr. Ale posledni dobou se moc nedari.
Gatita monkeys gym mívá otevřené hodiny, ale nevím, jestli na to starší už nebude moc velký. A nebo zkusit brusle. Po Praze je spousta kluzišť, mi přijde.
Karja To jsem čekala dlouho, předlouho :-).
Evaeva na ORL vezmu hneď štýlom- ak chcete, pockajte si, kym nevybavime objednanych pacientov, uz tu takto čakajú 3 (4, 5, ...) a mozno Vás zoberieme.
Ved ja si myslim, ze urcite ju musí niekto zastupovať, ale kedze nefunguju tie telefony, tak tam musim ist osobne a zistit situaciu.
On kasle (a vykasliava) len cez deň, v noci krasne nerusene spí.
Gatita a bruslení? Kluziště dole v Libni bývá
celkem volné i o víkendech (loni bylo, letos jsme to ještě nestihli) a vedle je teď nově knihovna s kavárnou, kousek i hřiště...
999 to zacne dost brzo chodit. Kdyz se dcera poprve takhle postavila v prostoru, za mesic uz par krucku udelala, jeste ji nebyl rok. Syn se teda drzel toho nabytku, pak se jednou rozbehl, ale fakt bezel, zadne opatrne krucky. A chytil se za zaves, ktery meli nasi misto prepazky, ten se s nim samozrejme zhoupl, dite slo k zemi, velka estrada to tehdy byla. Taky ten rok o neco predbehl.
Gatita dítě u sousedů a pak sousedovo dítě u nás a já celý den doma, to je přece ideální sobota! To bych si uměla užít, mám doma tolik věcí, co je potřeba udělat, nebo co bych chtěla dělat.
Bohužel naše klučiska chtějí ven, zábavu, výlety... Taková ztráta času! ![]()
continuity Já jsem teda taky spíš ten tým grammer nazi (šiš, doufám, že mi teď tady všichni neomlátí o hlavu všechny moje zdejší chyby
) a dost mi záleží na tom, aby moje děti psaly přirozeně bez chyb, aspoň bez těch zjevných. Ale fakt je, že syn ve škole používá grammarly úplně běžně, dokonce v některých předmětech povinně, nesmí bez toho odevzdat práci.
Na druhou stranu gramatická stránka se hodnotí u písemek v každém předmětu, to mě dost překvapilo. Možná je to i tím, že angličtina není pro většinu dětí rodný jazyk a je to cesta, jak ji naučit? Nevím.
Kokoska U nás to taky většina dětí stihla před prvními narozeninami, tohle asi nebude výjimka :-).
999 naše starší dite se takhle postavilo samo v prostoru a pak stejně další 4 mesice jen obchazelo nábytek, mladší to vzala rovnou i s krokama v 11m
Pinot Noir kazdy to mame jinak, pro me to je trochu utrpeni. A ani nejsem schopna nic moc udelat, uklidit nebo tak, kdyz tam behaji s nerfkama a croissantem, a jeste ostrakizuji mladsiho, ktery na ne chodi s gustem zalovat..
No já bych tyhle ambice mít mohla, ale s třemi členy domácnosti, kteří tu gramatiku zoufale nedávají, značně klesly. ![]()
Jediné, co hlidam, aby jim to příliš neovlivnilo další život.
letfenixa nedocitala som do konca, tak neviem ci uz to tu nepadlo. Lekar musi mat urceny nejaky zastup. Informacie o zastupe by mali byt na strankach VUC alebo som raz kdesi zachytila, ze aj tvoja poistovna by ti telefonicky mala povedat.
Jos Držím palce, ať se přijde na to, jak mu pomoct, nebo ať se to dokonce spraví samo! Ale dobře, že to řešíte s odborníky. A určitě to není tvoje chyba, že nemluví. Nedávno taky k tomu tlaku na rodiče od okolí měla na insta post @logopediejinak

A my taky s čtyřletou dcerou dostali doporučení na logopedii kvůli výslovnosti docela dost hlásek. Ale já bych nejdřív chtěla vyřešit to, že dýchá převážně nosem. Jdem proto na ORL na vyšetření nosní mandle. A chtěla bych se tu prosím zeptat vás, co jste to s dětmi absolvovali, jak to probíhá? Doktora máme velmi empatického, ale stejně bych ji na to chtěla pořádně připravit.
Mrakoplas vďaka za link. Je tam info, ze detská neordinuje, dozvedela som sa, ze ani detská ORL neordinuje do konca mesiaca, zástup nema uvedený ani jedna. A ešte som aj nastúpila do úplne zleho autobusu ![]()
Anema Dekuju. Tohle jsem cetla. A prave me ten post spis vydesil, ona tam psala, ze do tri let se deje to nejdulezitejsi. Jsem celozivotne mistr svet v malovani vseho nacerno, tak tohle je voda na muj mlyn. Blbe je, ze syn proste ted poradne nespolupracuje, ani na logo ani se mnou. Proste musi chctit sam, jinak se nafoukne a ani nepipne. Znam to, ja sama taky jednou selzu a uz to treba ani radsi nezkusim, kor pred nekym cizim.
Jos taky mám z toho postu depku už asi 4 dny
nase dite je podobny, ta možnost neúspěchu ji velmi odrazuje od pokusů, má to tak od mimina.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články