Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 10:57

Jos promiň, já hodně váhala, jestli to sem dát. Ale chtěla jsem jen demonstrovat ten typickej přístup okolí. A zveřejnila to až teď, kdybys to četla v jeho dvou letech, to bys měla šanci jednat jinak. Nemyslím si, že by to nemohl dohnat.

Já mám celkem velkou vadu řeči, ale za nás to řešili jen tím, že mě napomínali, ať mluvím líp, a já se samo spíš šprajcovala... Není to fakt snadný pro nikoho. A dcera je velkej paličák, už se bojím, co čeká nás. Těch špatných hlásek má snad víc než těch správných.

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:01

Potrefenáhusa já mám zase depku z těch jejích nedávných postů o dýchání pusou, protože to se týká nás. A od toho je podle ní špatně úplně všechno, kromě té výslovnosti, taky deformace obličeje, zkažený zuby a už nevím co všechno. 

Offline Pinot Noir
29843 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:03

Anema já si teda myslím, že paní dost straší (což je vidět i z reakcí tady), naše logopedka tedy mluví dost jinak. Četla jsem to taky a mě teda spíš naštvala, než vyděsila. Myslím si o tom svoje.

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:04

Pinot Noir já jsem dost laxní povaha, mě to zaktivizovalo . A navíc bohužel na dceři vidím, že zrovna v jejím případě je to pravda.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:07

letfenixa ja som tam tie zastupy nasla (ak som spravne pozerala PB). Ked rozkliknem konkretnu ambulanciu, na stranke uplne dole je zastupujuca ordinácia. 

Edit. Myslim pediatricku, orl som nepozerala

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:09

Anema No ja ani nevim, co bych delala o rok driv. Na te logopedii tak male dite nespolupracuje, i tak to byl ted spis pohovor se mnou a nejake ukoly na doma. Kdybych mela podezreni na PAS, jednam driv. Ono se driv podle me da vyloucit hlavne porucha sluchu ci nejake podezreni na PAS, kdyz tohle neni dostanes spis nalepku vyvojove dysfazie. A moje dite nema poruchu vyslovnosti, ono proste je vetsinou zticha. Nezopakuje. Kocka je proste číča, i kdyz se na hlavu postavim...

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:10
Offline Jos
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:11

Anema Ja ji slwduju narazove a pokazde me vydesi. Ale trochu se priklanim k Pinot Noir. 

Protoze pokazde pise uplne apokalypticke vize. Nase logopedka je taky mlada a progresivni (myslim) a byla takova pozitivnejsi. Doufam. 

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:17
Reakce na Anema:

A zveřejnila to až teď, kdybys to četla v jeho dvou letech, to bys měla šanci jednat jinak.

praveze ne, dvouletý dite ti nikdo do pece nevezme 

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:20

Jos já to chápu tak, že vůbec nevadí, že kočka je číča, hlavně, že má nějaké pojmenování pro určitou věc. Vsechny zvuky jako bů a haf jako slovo taky počítá. Myslím, že měla nějaký post o tom, že patlání je ok do 4 let nebo tak nějak? Mně spíš šlo o to, že neháže vinu na rodiče, že dětem málo čtou, nemluví na ně. Chápu, že pak to vede k určitým diagnózám/nálepkám/pojmenování odchylky od normy, nebo jak tomu budeme říkat a to není příjemné.

Offline Pinot Noir
29843 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:21

Anema je to zbytečné strašení, člověk dělá, co může, myslím, že málokdo při těchto problémech nad tím mávne rukou, vždyť to kolečko neurolog-foniatr-psycholog-logoped tu máme za sebou/proděláváme všichni s tímhle problémem, my se všude objednali ještě před třetím rokem a v čerstvých třech mělo vyšetření za sebou, ale zrovna ti logopedi se s tebou do tří let vůbec nebudou bavit. A podle mě mají recht, vždyť je to úplně zbytečný.

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:23

Jos ty naši se vůbec do žádný nálepky dysfazie nechtělo, rekla, ze se to pozná, až se ta řec víc rozvine 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:24

Anema já byla se synem dvakrát, poprvé v 18m, potom asi ve 4,5, pokaždé to zvládl skvěle. Nejdřív mu koukli do ucha "světýlkem", pak klasicky do krku a nakonec sondičkou do nosu. To je samozřejmě nejhorší, možná bude potřeba jí podržet na klíně. Synovi se líbilo, že tu mandli vidí na tabletu (to asi nebude všude). Byla to chvilička. Taky mi dělali vyšetření sluchu, dostal sluchátka, ale byl to stejný systém jako u screeningu sluchu novorozenců, nemusel nic ukazovat nebo tak. Byli jsme v Motole, pak i na operaci a doporučuju. Na ambulancích byli všichni moc milý, na oddělení to taky šlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:27

Pinot Noir moje ségra chodila na logopedii od dvou let, měla rozštěp patra, začala hned po operaci (teď už se to operuje v řádu dnů po narození). Záleží na diagnóze/problému.

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:30

Evaeva děkuju za popis!

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:35

Tohle asi pro vás strašení je, jak jsem psala, my máme jiný problém a taky byla má první emoce strach a naštvání. 

Ale zase v jiných věcech mi ten profil pomohl:

- zjistila jsem, jestli dítěti opravovat/neopravovat úchop tužky

- co dělat s neplynulou řečí

A taky za slovo počítá kromě těch citoslovců i gesta, takže spíš jde v tom postu o těch dvouletých o to poznat, jestli vůbec mají snahu se dorozumívat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:36

Potrefenáhusa No my ji taky jeste nedostali, ale rikala, ze to muze dysfazie byt. No a ja, jak jsem psala vyse, si z toho vzala jen toto. Presto doufam jenom v opozdeny vyvoj reci, v okoli znam asi pet deti, co skoro do 4 nemluvily. 

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:50

Potrefenáhusa jak tak to tom přemýšlím, tak si myslím, že vás se tenhle post o dvouletých netýká, vybavuju si, jak jsi psala, že dokázala s pár gesty a slovy vyprávět celé příběhy, to jí možná ty dva roky byly, ne?

Jos u vás tohle nevím, ale myslím, že celkově nejde o to, jestli něco opakuje, ale spíš sám aktivně používá, včetně těch gest? Jako třeba ukáže na hlavu, že se bude nasazovat cepice, roztáhne ruce, když viděl letadlo a tak.

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:55

Anema no ona nikdy neměla problém se dorozumět, gesta a jednoduchý slova rikala docela brzo, i kdyz teda ne v objemech, co se tady uváděj, i ve 2 letech tvořila ty kratky vety typu haf ham tam (v dobe, kdy její stejně stará sestrenice rekla Maminko, prosím, dej mě vycurat na trávu)

jenže u triletyho ditete je to už proste fakt málo

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 11:58

Anema No tak pokud se počítají i gesta, tak je náš malej vyloženě ukecanej :o)