Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online 999
19788 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 20:10

To naše mimino fakt půjde k cirkusu :-). Já mám ty naše společný středy moc ráda, ale on pořád vymýšlí nějaký kraviny. Teď třeba neobchází spořádaně nábytek, ale stoupá si ve volném prostoru. Jakože si klekne, pak si sedne na bobek a postaví se. A když stojí, tak si zatleská nebo předvádí, jak je velikej a letí k zemi. A vzápětí znovu. Vlastně pořád dokola.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 20:13

999 ty jo, to je docela rychlík, ne? Hezky si to užíváš. Za chvíli budete chodit na hřiště a do herniček.

Online 999
19788 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 20:16

Evaeva Zrovna dneska jsem si říkala, že už se těším, až to s ním bude na hřiště :-). Už to nebude dlouho trvat, je mu 9 měsíců.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 20:21

999 na jaře už to určitě půjde

Online 999
19788 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 20:28

Evaeva Ještě budu chodit na dětský srazy .

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 20:29

999 to je ale bezva nápad

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 20:45

Takze, babo raď. Lukaskova pediatra je od leta PN. Obvykle ju zastupuje doktorka, ktora v zime chodi za dcerou do USA. Chcela som zajtra zavolat sestricke, ze by som bola rada, keby ho niekto popočuval. Vdaka fb skupine som sa dozvedela: 1) doktorka nerobí,  mala by od pondelka 15.  zacat v ordinacii pracovat nova; 2) nefunguje telefon (covidove opatrenie, ktore preslo do stálej praxe - treba sa telefonicky objednať); 3) ordinacia sa preraba, neordinuje sa a nikto nevie, kto zastupuje.

Online Karja
44571 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 21:13

999 Ale tebe potkat na hřišti, tak si řeknu, že ses jeho máma:D Žes čekala na toho pravýho;).

Online Karja
44571 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 21:15

letfenixa Jedna dokaslala a jedna ještě pokašlávání no je to fakt na ten měsíc, jak říkala dětská lékařka. Blby ale je, že určitě hned na ten měsíc může navázat něco jinýho no..Což klidně může být případ L. Nevím, kam ho jinam vzit, když chces hlavně poslech....na pohotovost to není, na ORL taky ne...ty jo nevím, možná bych zavolala k nějakému sousednímu dětskému lékaři, někomu kdo občas dělá zástup. 

Offline continuity
42890 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 21:17

letfenixa mohl by vás vzít jakýkoliv pediatr na tzv. žurnál. 

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 21:18

Karja problem su tie telefóny,  nedá sa do nemocnice dovolať. To nie je ako občas tu čítam,  ze žluťásek poslala fotku K.doktorke a na zaklade toho obdržala e-recept. U nás len pevne linky Keby to aj bolo na ORL, terminy su tak o 3-4 týždne. 

Asi si zajtra skusim zobrat 2 hodiny nahradneho voľna a ist nieco vybavit.

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 21:19

continuity to je čo?

Offline continuity
42890 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 21:41

letfenixa to je taková jakoby pohotovost, ale u ambulantního pediatra. Mě takto vzala cizí doktorka, když jsem byla na Slovensku. Logicky tam nemám svého lékaře, ale nárok na péči jsem s trvalým pobytem měla jako běžný občan. 

Dá se to taky použít, když s dítětem cestuješ jinam a tam onemocní. Lékař má možnost to normálně vykázat na pojišťovnu. Nevím podle jakých pravidel vás musí nebo nemusí vzít, ale lze to. 

Volala bych na větší polikliniky. 

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 21:50

MPLee to muzeum vypada skvele! Tam urcite brzy pujdem, dekuji za tip. Mne ted vubec nejde vymyslet program na vikendy. Detem se nikam nechce. Kdyz jsem se ptala starsiho syna, jak by si predstavoval idealni sobotu, tak pry by to bylo dopoledne u sousedu a odpoledne s klukem od sousedu u nas doma. Obcas to tak delame, ale pro me to je zabita sobota a cirkus v dome. Nejlip jit na chvili ven, ale uznavam, ze pochody po lese v minus peti nejsou pro deti dvakrat zabavne a ony to dost sverepe davaji najevo, takze otraveni jsme vsichni. Jeste tak, kdyz priberem toho kamarada, nekdy se spolu zabavi, ale casto remcaji vsichni a chteji domu... Nedavno jsme jeli do Branika, ze se projedou trochu podle vody na kolobezce a ze tam je pekne hriste. Byla jsem na sebe tak pysna! No to bylo reci, knourali oba non stop, nevylezli na jedinou atrakci a za pul hodiny uz jsme zas sedeli v aute a jeli pres celou Prahu domu. Jenomze doma se rvou jako kone

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 21:54

Gatita a co kino? treba do Oka na Letnou. Pak muzete zajit do Mr.Hotdog na fancy parek v rohliku s hranolkama a jeste do Narodni galerie, je tam zadarmo v 1.patre ATLAS takova detska herna s kavarnou....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 21:58

letfenixa akutně by ho na ORL vzali hned, ne? Se zánětem ucha bys taky nečekala 3 týdny. Je to teda blbá situace. Žádný zástup nemá?

Offline Tabea
8077 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 22:06

Syn se mě dneska ptal, jestli by mohl příští týden navštívit kamaráda, že by se chtěl jít podívat na miminko. Kamarádovi se narodil 1.1. bratříček. 
Jeho ty mimina fakt drží...

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 22:06

711990 ze se sem nechodim ptat castejc, to jsou samy dobry tipy ale! Tak mam program na dva vikendy dopredu. Ale potrebovali bychom nejakou telesnou aktivitu. Tak leda na ten parek popobehnout:) Uz si pripadam jako sportovni fanatik, ale tak to vubec neni! Cely tyden sedim jako pecka pred monitorem, deti ve skole, skolce, vubec se nedostanem ven. V lete treba navecer jdem na zmrzku/pivo, projedem se na kole. Ale ted je to slaby a tem detem tryska energie snad i z usi. myslim, ze jeste nespi...

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 22:12

Gatita a na nějaký ty venkovní hry bys kluky ven nedostala? Plnit nějaký úkoly, klikat to v aplikaci, slíbit na konci poklad? Moje dítě je u vytržení z kamení nastrikanyho zlatým sprejem, ale poslouží samozřejmě i kindervejce

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 22:13

Tabea to musi byt tezke. Synuv kamarad (jedinacek) ma trochu slabost pro naseho mladsiho. A vzdycky, kdyz se nekde potkame, to dava najevo, chova se k nemu moc pekne. Maminka toho kamarada jednou neco poznamenala, ze jsem ziskala dojem, ze neexistujici sourozenec je citlive tema, nekterym detem to asi vydrzi dlouho.