Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28508 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 23:55

Potrefenáhusa My toho Magora máme jako audio, skvěle to načetla Aňa Geislerová a děti to uměly kompletně nazpaměť, já taky, jak jsme to pořád poslouchali. Dcera pak ve škole oslnila, už přesně nevím jakou básničkou, ale bylo to strašně dlouhé na její věk. Jenomže ona to hrkala sna už ve čtyřech letech.  To poslouchání fakt hodně pomůže, učila jsem se tak i texty na divadelní představení. 

Tabea Ty jo, možná jo, tady se učí tak divně, že tomu vůbec nerozumím!  Oni tady zase nějak podivně dělí pod sebou, píšou to jinak, vůbec se mi do toho systému nedaří proniknout. Dítě to chápe, ale když udělá chybu, nejsem schopná ji v tom chaosu objevit. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 00:00

Zuzuli Zírám, co se může vydávat za motivační. A celkově přemýšlím, proč je ta vaše školka tak vyhlášená.

Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 07:11

Garfie ono ji zatím to poslouchani moc nebaví, nevydrží, já už to mám koupeny taky. Ale dostala teď Albi tuzku a zpívanky a z toho už se za těch 14 dni naučila kde co (vzdycky v aute po psdesatym opakování Červený šátečku kricime, ať otoci stránku )

Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 07:19

Zina no já vim, už to obouvam podruhy. Ona ta noha pak poporoste do dylky a už je to lepší. 
model je náš osvedcenej, gumovy kalhoty se jen stáhnou do auta nebo do kočáru 

zde touhle dobou před 2 rokama

Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 07:29
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa já ti vlastně závidím...no snad za rok touhle dobou 

​to nechapu, já si celou dobu preju, ať to nechá až na jaro

Offline Garfie
28508 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 07:44

Potrefenáhusa Jasně, ona je ještě malá. Ale jestli najedete na audio a bude ji to bavit, tak si piš, že bude umět všechno nazpaměť nejen ona, ale i ty!  Dcera odříkávala ve školce celé kapitoly z Dětí z Bullerbynu, bylo to až děsivý!!!  

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 08:18

Potrefenáhusa To je roztomilý, jak jsou si ty holky podobný, myslela jsem, že je to ta stejná fotka, jenom jiný úhel Syn si je takhle podobný s jednou svou sestřenicí, na fotkách ze stejného věku je třeba babička vůbec nerozezná

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 08:23

Garfie přesně. Na chalupě jsem začala číst Byla jednou jedna koťata a syn mi začal napovídat Teď už tolik neposlouchá, ale tehdy dal každý den jednu knížku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 08:26

Potrefenáhusa teď to beru spíš, že tím definitivně skončí éra mimina venku zatím v klidu spí v kočárku. Ale to lezoucí mimino mi venku v zimě moc nevyhovovalo. Se školkou to teda asi bude lepší.

Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 08:31

Evaeva já mám ty mimina moc rada, do půl roku nejvíc nejlepší  pak začne bejt tezky ty potreby uspokojovat  

Myrtila na fotkách si jsou podobny strašně moc, v reálu zas tolik ne, ale děti z jednoho testa to jsou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 08:40

Potrefenáhusa jako jo, u nás to je super, dítě většinu času prospí, ale mám pocit, že mi spousta věcí uniká, je to trochu nuda,... Stejné pocity jsem měla i poprvé, akorát teď je ještě horší, že se nemůžu tolik věnovat těm starším, protože když jsou večer doma, mimino potřebuje nejvíc péče. Ne že bych byla v depresi nebo tak, ale budu ráda, až to nebude mimino, ale dítě

Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 08:45

Evaeva já to mám fakt naopak, náročnost roste přímou úměrou  ty večery byly teda u nás krušný dost, to už se zlepšilo hodně, ale malý díte je pořád víceméně neodložitelný, zejména v době, kdy bych to potřebovala já, zároveň už nejde tak snadno strčit do šátku, tak na to se těšim hodně, až přestane řvát a pustí se mě, myslim, že u starší to nastalo někdy mezi 1 a 1,5, tak doufám. 

ale už si spolu i někdy hrajou a to je boží moc, už to nekončí tak často tupým uderem a řevem, teď už jenom řevem a interval se prodlužuje!!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 09:10

Potrefenáhusa moje mimino právě vůbec není náročné, většinou celé dopoledne prospí na balkoně. (Večer už teda tolik nespí a chce se víc nosit a kojit.) Když pominu to pekelné období mezi 11 a 15m, tak s většími dětmi je to náročnější. Ale pro mě určitě mnohem záživnější, zábavnější. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 09:14

Potrefenáhusa ty sourozenecké hry jsou boží, z toho jsem hotová do teď

Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 09:16

Evaeva naše spí teď obě, mladší už a starší ještě

jsou teda obě nemocný, naštěstí snad už jen nudle, ale nabírám sílu, včerejšek byl vydatnej

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 09:32

Potrefenáhusa mimino šlo spát už v osm On teda teď vstává docela brzy, dneska už před šestou, ale to jsem se rozhodla ignorovat, vrátila ho do postýlky a podle mě ještě usnul, jinak by bdělý do osmi nevydržel.

U nás to tehdy taky samozřejmě byl záhul, ale byla jsem spokojenější (nemoci jsou kapitola sama pro sebe)

Offline Suya
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 09:41

Já jsem vždycky byla tým "čím starší, tím lepší", ale v těch 3 letech se to trochu zlomilo Takže mimino, co nemluví a aspoň trochu spí, i když ne samo, je fajn.. no už nic neříkám, ať to nezakřiknu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 09:46

Suya mně teda přijde, že to částečně dělá školka. Že ráno se musí spěchat, takže nutíš dítě oblékat, jíst,... Po obědě jsem pak zase spěchala domů, aby se mladší vyspal,... Když jsem měla mimino a dvouleté dítě, byla to jakoby větší pohoda.

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 10:15

Evaeva Jo, školka a kroužky jsou zlo. Já mám některé dny pocit, že syna furt jen do něčeho nutím a honím ho, protože potřebujeme někde být na čas. S dcerou to bylo takové pohodovější, když jsme si tempo určovaly sami a mohli jsme se v podstatě kdykoli zastavit a půl hodiny šťourat klacíkem do hromádky listí, to už s druhým nejde, protože když máme na takové věci čas, tak se mu do toho nechce a když by se mu zrovna chtělo bloumat a zkoumat, tak většinou někam spěcháme, abychom to stihli na čas.

Online continuity
42941 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 10:29

Mě ty děti baví víc, čím jsou starší, hlavně ty změny, které věkem přicházejí. Jakoby to období mladšího školního věku, kde je to prakticky bez problémů, by mohlo trvat trochu déle, ale ne zas příliš dlouho, rozhodně ne do dospelosti. To by byla celkem nuda. 

Teď to už dva dny celkem jde, dáme si s holkama večeři a hezky pokecáme, úkoly nějak mají, známky docela jdou. takže počítám, že nejpozději dnes večer do dostanu zas naplno.