Jos taky mám z toho postu depku už asi 4 dny
![]()
Moje téměř dvouleté dítě zvládá asi 10 slov, včetně ba-ba (pejsek) a tí (kniha). Jako ve dvou letech 300 slov??
mě vyděsilo i těch minimálně 50...
Jos taky mám z toho postu depku už asi 4 dny
![]()
Moje téměř dvouleté dítě zvládá asi 10 slov, včetně ba-ba (pejsek) a tí (kniha). Jako ve dvou letech 300 slov??
mě vyděsilo i těch minimálně 50...
Nicméně si taky myslím, že tak trochu straší a naopak si nemyslím, že by s mým dítětem bylo něco v nepořádku. To důležité (rozumí všemu, co se kolem ní říká a děje) ovládá a mluvit holt začne o pár měsíců později - stejně jako starší dítě.
Přes to všechno mě ale takový post - nebo když potkám stejně staré dítě mluvící ve větách - znejistí...
Šárka se přes Vánoce naučila "mami", dosud volala "mamá!" jen výjimečně v nejvyšší nouzi, teď tu mami zní tisíckrát denně ![]()
A my jsme odbourali kelímek na čůrání, Viki už pár dní chodí čůrat do záchodu, sám. Další krůček k normálnímu životu. ![]()
Mohučanka mne tady ty tabulky co kdy kolik vzdycky pripadaly jak z jinyho sveta, zrejme urceny k nas.. rodicu:-) moje deti se vyvijely uplne standardne i v porovnani s vrstevniky a vzdy pri navsteve doktorky, ktera mela nad prebalovacim pultem velky prehledy vsech tech dovednosti s terminama jsem si pripadla ze to moje je retardovany![]()
viktorka_od splavu ty tabulky se, aspoň co se týče řeči, posunuly. Oblíbená historka mojí mámy je, jak jsem v roce měla říct 5 slov a já uměla tři. Kluci pět slov uměli v roce a půl a doktorka se ptala akorát, jestli rozumí. Podobnou historku má i o pleně na noc, to normálně zatajila, abych nešla na urologii, byly mi čtyři. Teď se říká, že do šesti let je to ok.
Ale i tak to samozřejmě dokáže leckoho vynervovat.
Pinot Noir gratuluju! O tom my si můžeme nechat zdát. Aneb kdo čůral před stavovským divadlem na kanál, protože uvnitř byly větráky ![]()
Mohučanka ale práveže téměř dvouletýho, pokud se nepletu, má ještě víc než dva měsíce? To je strašně moc času, to opravdu do tabulek pro alespoň dvouleté zapadat nemusí. Pozoruju to doma, jak ten vývoj jde prudce dopředu, máme proti vám náskok zhruba měsíc.
Kamarádčina holčička říkala v 18m "šiška píchá", no a co? Mě naopak tabulky uklidňují, protože je tam ten rozptyl, ne že to člověk porovnává s nejrychlejším dítětem v okoli.
viktorka_od splavu no a když se děti nevyvíjejí standardně, tak je to úplně k zbláznění. Teď mám naštěstí před sebou jako příklad tu starší, která byla zpožděná postupně snad ve všem (chůze, mluvení, plínky, společenskost) až do pěti let, kdy se naučila to R a taky kakat
A zapadla mezi vrstevníky. V první třídě už je v pohodě, dokonce chce jet na školu v přírodě, akorát si moc nejsem jistá tím kakáním, v cizím prostředí to pořád je problém.
Pinot Noir Mám z vás fakt radost;-).
Evaeva nás se teď doktorka jen zeptala, jestli rika něco. Ona je spis ten uklidňující typ, já bych to brala řešit trochu driv
mimino to rozjelo teď od začátku roku, haf a čiči
a ješte asi 5 dalších
Anema nepleteš se
ale přijde mi jako scifi, že by si za dva měsíce rozšířila slovní zásobu o desítky slov. Dneska bych jí ale mohla připočítat další - dávala jsem na talíře oběd a říkala jsem "je to horké" a ona u stolu začala dělat pusou "fú" ![]()
Já tabulky naopak moc nemusím, obě moje děti s nimi mají velké problémy, hlavně s váhou, kde propadly tabulkou. Starší byla jen hubená, mladší je hubená a prťavá k tomu. Ale šikovné jsou obě.
Pinot Noir skvělý!! ![]()
Mohučanka to fú ![]()
Tak rozměry jsou naše silný místo, až ne ty kebule ke stymu percentilu ![]()
Potrefenáhusa fú je úplně nejvíc roztomilý ![]()
Mohučanka tak schválně, musíme si na to pak vzpomenout, já se klidně vsadím, že 50 "slov" ve dvou letech dá s přehledem
. "Fú" se taky počítá. A práveže mi přijde, že poslední dobou je to u nás tak minimálně jedno denně.
Mohučanka Klidně to tak může být, že za 2 měsíce přijdou desítky slov navíc. V našem případě to tak zrovna bylo. Ale syn dělá všechno skokově, já černá kronika se děsím, že skoro do dvou let měl přesně jedno slovo (zdravím Evaeva , 5 slov v roce mě upřímně rozesmálo, syn neříkal nic), těsně před druhým přidal pár zvuků zvířat a "hakuku" (letadlo) a pak najednou začal skoro hned mluvit ve větách. Ono je samozřejmě dost jednoduchý být zpětně nad věcí, ale když dítě vybočuje ve víc oblastech (mluvení, sociální vývoj, psychomotorika aj.), jednoho to znejistí. Kdyby mi v synově roce a půl někdo řekl, že za rok bude hodně mluvit a zbaví se plen, asi bych mu nevěřila. Teď bych potřebovala nějakýho mudrce, kterej mi řekne, že za rok třeba opadne fobie z dětí.
Mohučanka my měli období, kdy slova přibývala každý den, dva měsíce jsou dlouho, taky to může být ve dvou letech a dvou měsících a to už máš 4
Kluci mívají spoustu věcí ze dne na den, jak kdyby se sepnul nějaký spínač.
Len fobii z dětí měla malá ségra, ve čtyřech letech už to podle mě bylo dobré (velké skupiny samozřejmě nevyhledávala dál).
Ale přesně jak říkáš, první slovo staršího jsem zaznamenala v 15m, do 18m si vystačil s pár výrazy, ve dvou najednou přišly věty.
Len já byla tesne před 3.narozeninama presvedcena, ze ta skolka proste nepujde - a nebyl sebemenší problém, i tam spi, fakt ale naprosto na pohodu, nebrecela jedinkrát
jenže ona proste vzdycky všechno už davno umí a zvládá, jen potřebuje nejakej vnější tlak, aby musela
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.