Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49244 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 14:20

syn jako sve prvni slovo zacal rikat NE a to presne v roce a pul - pamatuju si to diky tomu, ze byl v nemocnici. dneska by ukecanejsiho chlapa pohledal:-))

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 14:39

Mrakoplas ježiš,  super, ulozim si link do obľúbených. 

Ked sa mi podarilo po okružnej jazde mestom dôjsť az do nemocnice,  tak naša doktorka mala oznam, kto ju zastupuje s uvedeným tel.cislom, takze vdaka zhorenemu niečomu kvôli nedelnemu vypadku telefony stale nefungujú,  ordinacia vyprazdnena a boli v nej chlapi robiaci prerabku. Išla som k zastupujúcej,  po čase vyšla naša sestrička,  tak som jej povedala,  o čo ide, povedala, že ked malého dovediem  tak ho vyšetria. Tak som ponho pádila k našim,  ako som si myslela, dýchanie čisté,  ale že má zväčšene krcne mandle. Dala mu Musolvan, Aerius, a ze ak po nedeli nebude lepší,  mame prísť a absolvuje kolečko odberov a ORL.

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 14:48

Pinot Noir tak to je super

Offline Pinot Noir
29840 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 14:49

syn jako sve prvni slovo zacal rikat NE a to presne v roce a pul - pamatuju si to diky tomu, ze byl v nemocnici. dneska by ukecanejsiho chlapa pohledal:-))

​Tohle jsou zrovna příspěvky, které moc neuklidňují. Rok a půl a "ne" je normální. Tady se probírají děti, které třeba do tří let neřekly nic a když už, tak to ale ani vzdáleně nepřipomínalo češtinu. A ne, ani miminkovskou češtinu, žadné haf, bum, ani hají. 

Edit: čtu znovu a promiň, ty jsi asi nechtěla nikoho chlácholit, prostě jen vzpomínka v rámci diskuze.

49244 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 14:58

Pinot Noir jj presne tak

Offline Kokoska
34830 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:04

Len to je zajímavý, že zrovna to letadlo děti tak komolí. Náš starší vnuk říkal "bihahoj" a když v řeči pokročil, tak na moje "hele, bihahoj" protočil oči a zhnuseně pravil "né, babi, betado!".

Offline Kokoska
34830 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:06

Adélka (2,5) teda mele pořád, ale já jí moc nerozumím. Zrovna letadlo teda říct umí, hřiště je "houpy houpy", ani nevím, jak říká zvířátkům, ale dobře umí sušenka a čoko :)

Offline Aranel
6588 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:08

letfenixa Uf!

Anema Já taky dýchám pusou a ve svých 30+ mám intaktní chrup. Takže ohledně toho nic není ztraceno.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:09

​To je přesný, moje vystupňovaný ne-ne-ne a od mojí mamky á-šiš, to když ukořistil něco, co neměl a moje máma vykřikla jéžiš. Doteď se tomu smějeme. Ukecanej taky dost. Myslím, že v nějaké maturitní práci bylo hodnocení slovní zásoby a byla nadprůměrná. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:23

Kan starší měl šišimajá (ježíšmarja) mezi prvními slovy. Taky měl problém se slovem vagón, bagón říkal určitě ještě v pěti Kokoska 

Offline Pinot Noir
29840 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:33

Kan ješiš bylo u našich obou kluků jedno z prvních slov

Viktor teď používá vulgarismy "sakrblé" a "dopečic".

Offline Kokoska
34830 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:35

Evaeva náš v září pětiletej byl odeslán ze školky na logopedii, než na něj vyšel termín a nebyl zrovna nemocnej, naučil se říkat R, jen to teda občas fláká. Takže mu tam prý všechno pochválili, že tam snad ani nepatří. Jen nějak prý upřednostňuje levou ruku a pravé oko (nebo naopak?) což by mu mohlo dělat problémy ve škole. Ale co s tím, zatím snad ani neřekli.

On mluví hezky ve větách už od hodně malička, dovede vyjádřit i nějaké pocity, úvahy, ale jak je zbrklý, začne brebentit a tím je mu míň rozumět. A má občas svoje tvarosloví - vezmout, bojat se apod.

Offline Kokoska
34830 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:37

Pinot Noir co bys za takovou "pudel" před časem dala Já to moc ráda čtu, jaké pokroky Viktor dělá. 

49244 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:38

Kokoska zkrizena lateralita-to mam ja! a zjistila jsem to az nedavno ze se to takhle jmenuje, odjakziva mi rikali akorat nemehlo a kopytoale snad se to da nejak vylepsit kdyz to vi odmala

Offline Kokoska
34830 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:42

viktorka_od splavu já taky když koukám jedním okem, dávám přednost levému, a píšu pravou. Nikdy mi to problémy nedělalo, leda snad při střelbě ze vzduchovky, kdy jsem ji měla opřenou o pravé rameno a koukala levým okem - a střílela do háje

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:45
Reakce na Pinot Noir:

Kan ješiš bylo u našich obou kluků jedno z prvních slov

Viktor teď používá vulgarismy "sakrblé" a "dopečic".

​No a zrovna takový složitý, že jo? Třeba ,,vole'' začal říkat daleko později, takový jednoduchý slovo!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:56

Pinot Noir mladší teď říká zakra

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 15:58

Kokoska vezmout, umřelý a podobně kluci taky říkají. Starší mluví jinak hezky, neumí akorát Ř. Někdy teda taky drmolí, zrovna jsem si říkala, že by to mohl být ve škole trochu problém a začala ho brzdit. Ale ten bagónek se ho fakt držel, přitom V uměl už dávno.

Offline Kokoska
34830 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 16:06

Evaeva taky jsme zjistili, že ta naše vnoučata mají hudební sluch. Od manžela teda už dávno, ti zpívají a hrajou na hudební nástroje, ale u těch mých kromě Emy, která je hérečka, jsme to odposlechli náhodou, kluci se na požádání o písničku zatnou a nevydají hlásku. Adélka si zpívá podle cocomelon, tam to ještě tak jasné není, ale dost se to občas podobá.

49244 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 16:07

Kokoska jo pri strelbe taky, ale jsem celkove jak to rict slusne.. manualne malo zrucnatreba i psani, to mi jediny kazilo vysvedceni na prvnim stupni - vsecko dobre ale kazdy pismenko jiny. malovat neumim atak