syn jako sve prvni slovo zacal rikat NE a to presne v roce a pul - pamatuju si to diky tomu, ze byl v nemocnici. dneska by ukecanejsiho chlapa pohledal:-))
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas ježiš, super, ulozim si link do obľúbených.
Ked sa mi podarilo po okružnej jazde mestom dôjsť az do nemocnice, tak naša doktorka mala oznam, kto ju zastupuje s uvedeným tel.cislom, takze vdaka zhorenemu niečomu kvôli nedelnemu vypadku telefony stale nefungujú, ordinacia vyprazdnena a boli v nej chlapi robiaci prerabku. Išla som k zastupujúcej, po čase vyšla naša sestrička, tak som jej povedala, o čo ide, povedala, že ked malého dovediem tak ho vyšetria. Tak som ponho pádila k našim, ako som si myslela, dýchanie čisté, ale že má zväčšene krcne mandle. Dala mu Musolvan, Aerius, a ze ak po nedeli nebude lepší, mame prísť a absolvuje kolečko odberov a ORL.
Pinot Noir tak to je super ![]()
syn jako sve prvni slovo zacal rikat NE a to presne v roce a pul - pamatuju si to diky tomu, ze byl v nemocnici. dneska by ukecanejsiho chlapa pohledal:-))
Tohle jsou zrovna příspěvky, které moc neuklidňují. Rok a půl a "ne" je normální. Tady se probírají děti, které třeba do tří let neřekly nic a když už, tak to ale ani vzdáleně nepřipomínalo češtinu. A ne, ani miminkovskou češtinu, žadné haf, bum, ani hají.
Edit: čtu znovu a promiň, ty jsi asi nechtěla nikoho chlácholit, prostě jen vzpomínka v rámci diskuze.
Pinot Noir jj presne tak
Len to je zajímavý, že zrovna to letadlo děti tak komolí. Náš starší vnuk říkal "bihahoj" a když v řeči pokročil, tak na moje "hele, bihahoj" protočil oči a zhnuseně pravil "né, babi, betado!".
Adélka (2,5) teda mele pořád, ale já jí moc nerozumím. Zrovna letadlo teda říct umí, hřiště je "houpy houpy", ani nevím, jak říká zvířátkům, ale dobře umí sušenka a čoko :)
To je přesný, moje vystupňovaný ne-ne-ne a od mojí mamky á-šiš, to když ukořistil něco, co neměl a moje máma vykřikla jéžiš. Doteď se tomu smějeme. Ukecanej taky dost. Myslím, že v nějaké maturitní práci bylo hodnocení slovní zásoby a byla nadprůměrná.
Kan ješiš bylo u našich obou kluků jedno z prvních slov ![]()
Viktor teď používá vulgarismy "sakrblé" a "dopečic". ![]()
Evaeva náš v září pětiletej byl odeslán ze školky na logopedii, než na něj vyšel termín a nebyl zrovna nemocnej, naučil se říkat R, jen to teda občas fláká. Takže mu tam prý všechno pochválili, že tam snad ani nepatří. Jen nějak prý upřednostňuje levou ruku a pravé oko (nebo naopak?) což by mu mohlo dělat problémy ve škole. Ale co s tím, zatím snad ani neřekli.
On mluví hezky ve větách už od hodně malička, dovede vyjádřit i nějaké pocity, úvahy, ale jak je zbrklý, začne brebentit a tím je mu míň rozumět. A má občas svoje tvarosloví - vezmout, bojat se apod.
Pinot Noir co bys za takovou "pudel" před časem dala
Já to moc ráda čtu, jaké pokroky Viktor dělá.
Kokoska zkrizena lateralita-to mam ja! a zjistila jsem to az nedavno ze se to takhle jmenuje, odjakziva mi rikali akorat nemehlo a kopyto
ale snad se to da nejak vylepsit kdyz to vi odmala![]()
viktorka_od splavu já taky když koukám jedním okem, dávám přednost levému, a píšu pravou. Nikdy mi to problémy nedělalo, leda snad při střelbě ze vzduchovky, kdy jsem ji měla opřenou o pravé rameno a koukala levým okem - a střílela do háje ![]()
No a zrovna takový složitý, že jo? Třeba ,,vole'' začal říkat daleko později, takový jednoduchý slovo!
Pinot Noir mladší teď říká zakra![]()
Kokoska vezmout, umřelý a podobně kluci taky říkají. Starší mluví jinak hezky, neumí akorát Ř. Někdy teda taky drmolí, zrovna jsem si říkala, že by to mohl být ve škole trochu problém a začala ho brzdit. Ale ten bagónek se ho fakt držel, přitom V uměl už dávno.
Evaeva taky jsme zjistili, že ta naše vnoučata mají hudební sluch. Od manžela teda už dávno, ti zpívají a hrajou na hudební nástroje, ale u těch mých kromě Emy, která je hérečka, jsme to odposlechli náhodou, kluci se na požádání o písničku zatnou a nevydají hlásku. Adélka si zpívá podle cocomelon, tam to ještě tak jasné není, ale dost se to občas podobá.
Kokoska jo pri strelbe taky, ale jsem celkove jak to rict slusne.. manualne malo zrucna
treba i psani, to mi jediny kazilo vysvedceni na prvnim stupni - vsecko dobre ale kazdy pismenko jiny. malovat neumim atak
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články