Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 23:18

viktorka_od splavu som pravacka a veduce oko mam pravé.  Do zarubni vrazam denne, z ruk mi denne niečo spadne. 

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 23:20

Mrakoplas Lukasko písal zrkadlovo bežne všetko a ako sa to začali učiť v škole,  tak postupne píše ako treba. Priznam sa, ze som sa obávala. 

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 23:27

MPLee na masinky jsem pred vanoci taky koukala, ale pak mi je vyprodali. Mam je na seznamu. Ale teda az za Hamster clan, co doporucovala žluťásek

Len krome karkulky dostala k vanocum jeste pernicka oskara a little collect od djeco a vsechno musime kazdy den vytahnout

Trochu zvazuju jeste od haba staveniste

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 07:48

letfenixa ja dufam, ze starsi tiez prepne. Je lavak, vsetky pismena pise sprava a zdola (ťahy). Asi mu je to prirodzenejsie.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2024 08:44

Mrakoplas syn má teď odbobí psaní a píše zezdola a zleva. Je pravák.

Offline brrr
12317 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 11:00

Včera říkalo mladší dítko, že si v angličtině povídali přes teamsy s dětmi z Francie. Tak jsem si říkala, ty jo, ta dnešní doba přináší dětem úžasné možnosti. A pak mi došlo, že jsem byla jen o rok starší, když nás z kraje 90. let vyslali ze školy na týden do dánských rodin. Angličtinu jsme se tenkrát učili teprve druhým rokem.

Offline Aranel
6588 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 11:14
Reakce na Anema:

Aranel jo? Dík . Ale tady je blbý, že tak dýchá dítě ve vývinu, tj. hrozí jí úzké patro, kam se pak ty trvalé zuby ani nevejdou, a špatná výslovnost.

​Výslovnost asi dobrý, trvalých zubů mám teda míň (vytrhli mi jeden pár nahoře i dole) a nosila jsem celkem dlouho rovnátka.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 13:09

MPLee to je boží

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 13:58

Prosim o radu - shanim turisticky batoh pro syna na vicedenni vypravy. Musi se tam vejit spacak, obleceni atd. na 3-4 dny. Syn meri necelych 130 cm. Doporucite prosim nejakou znacku s dobrym pomerem cena/vykon. 

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 14:13

ziginka já mám vyhlídnutý Deuter Fox, ale nemám zatím osobní zkušenost. Ráda si taky přečtu tipy, do budoucna určitě budeme pořizovat taky.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 14:37

ziginka to bude potrebovat aspon 25-30 l batoh. Divala bych se nejen na detske, ale i damske verze batohu. Ty maji kratsi zada a dobre sedi malym postavam. Jeste bych sledovala vahu batohu. Ja osobne bych hledala batoh pod jedno kilo. Ja oblibuji znacku Osprey - treba model Sportlite, Hikelite jsou lehke. S 20l Sportlite jsem usla 13 denni trek, mela jsem spacak, ale spali jsme v ubytovnach. Na studium, jak odlehcit batoh doporucuji www stranku Nalehko.

Offline brrr
12317 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 14:40

ziginka Máme ten Deuter Fox 30, je perfektní. Bohužel teď nějak nejezdí dítka na výpravy, tak není moc využívaný.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 14:43

žluťásek Diky, divala jsem se jeste na Boll Scout. Ale netusim, jestli objem 30l bude stacit na spacak a vse ostatni.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 14:44

Ginger brrr Dekuju za tipy.

Offline brrr
12317 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 15:17

ziginka Když dá  u toho Foxu karimatku nahoru na kapsu, tak se zbytek, i spacák, vleze dovnitř v pohodě.

Offline continuity
42889 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 19:53

ziginkamáme doutex Fox 40, má nastavitelné záda, takže ho děti mají od první třídy, kdy neměly ani těch 130cm až doteď, co mají 150+. A to ho nemají na největší velikost.

Vejdou se tam v pohodě i na tři dny putak - takže kromě nafukovací karimatky, spacáku i nějaké vaření a kus stanu.

Teď si ho půjčovala kamarádova dcerka, co je taky drobná a v první třídě a v pohodě. 

Prolezla jsem vše, co mám v telefonu, někde mám i fotky, když byly ještě menší, ale nemůžu to najít..

Offline Potrefenáhusa
38758 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 20:03

Ginger Tyjo, 13denni trek s 20l batohem si vůbec neumim představit. Já mám teda obyčejný vybavení, nic ultralehkyho a batoh 50, víc nosit nehodlam, ale když se zabali spacak a hlavně jídlo, tak je po strop. Doba teda určitě už pokročila, ale když jsem kupovala před lety batoh, i většina dámských mi byla velkých (mám 163), hledala bych fakt detskej 

Offline Potrefenáhusa
38758 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 20:05

Ginger ale teda vim, ze to superlehky a malinky vybavení existuje, sledovala jsem na insta jednu Češku na PCT, myslím, ze i s těmi nalehko spolupracovala

Offline continuity
42889 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 20:12

Potrefenáhusa existuje, ale: za a) je drahé, za b) ta životnost je fakt významně kratší.

Osprey batoh měl muz, bezkonkurenčně nejhorsi batoh ever, za dva roky byl na odpis. 

Online bublifuk
příspěvků moje polička 12. ledna 2024 20:30

Kokoska přesně to mám ( pravá ruka- levé oko) ale pokud člověk nestřílí, tak na to snad ani nepřijde.. ještě na snowboardu jezdím spíš pravou nohou dopředu ( taky není tak časté)