Vše o těhotenství a dětech
continuity no právě, my stavíme všichni, ale mladšího to zas tolik nebere. Občas teda staví, ale žádné velké stavby jako dělal brácha. Ale má k tomu úplně jiný přístup, staví hodně na hraně gravitace, spadne - nevadí, z mého pohledu ty stavby nedávají smysl, ale on je spokojený. Starší to má bytelné, většinou souměrné a sebemenší problém nebo vybočení je obrovský problém.
Potrefenáhusa mladší by chtěl, abysme ty příběhy hráli my. Ne s ním, ale vyloženě jemu. My to nesnášíme, já to nedělám vůbec, muž se občas překoná.
Evaeva z mých zkusenosti to úplně stačí. Mladší stavěla podle návodu a pak když něco potřebovala kvůli hře, nikdy ne kvůli stavení samotnému, to až teď v posledních letech.
Jinak kostky nevyhazovat, kolikrát jsme je vytáhli kvůli matice, když měli kreslit půdorysy nějakých složitější tvaru. Aby si to lépe představily.
Jinak jsem teď v tom Motolském bludišti zjistila, že mladší má taky vcelku vyvinutý orientační smysl. Starší byla jasná vždy, ale tohle dítě neumí tak dobře číst v mapách, tak to tolik není vidět. Ale když ji zavedes dovnitř labyrintu, tak se normálně bez většího přemýšlení vrátí. Já to jediná v rodině nemám, musím se vědomě soustředit na cestu.
Evaeva moje máma to ráda pro děti dělala. Dokonce jsme měli divadýlko. Moje děti to bavilo předvádět, obě potřebují být aktivně zapojené, aby z toho něco měly.
continuity u nás se nevyhazuje nic, natož Duplo ![]()
Starší má taky orientační smysl a pamatováka, zrovna včera mně zase překvapil v Praze, kde byl před půl rokem.
Mně by ani nevadilo, že mladší nestaví, ale pořádně u ničeho nevydrží. Loni touhle dobou jsem byla dost frustrovaná, když jsme tu dopoledne bývali sami. Vůbec jsem nemohla přijít na to, co s ním dělat. Ale zase mu nevadí třeba jít se mnou nakupovat dokonce i do více obchodů ![]()
continuity kdyby se zapojil, nemám nic proti (teda aspoň ne tolik proti)
Evaeva tak pozornost a soustředění dozrává jako poslední, má na to ještě čas. Myslím, že v jeho věku je adekvátních i 10 minut, pokud ho zrovna super nebavi.
To mladší dítě to má těžké, starší byla tak náročné dítě, když byla mimino, že jsme oba automaticky dodržovali, že pokud se na něco chvíli soustředí,v žádném případě se nevyrusuje, ani se na ni nemluví, protože nám to zajistilo chvili klidu. U mladší uz byl další narušitel v podobě sestry a celá domácnost byla ve větším chaosu a taky není tak soustředěná.
Nakonec i lidi,co umí rychle přepínat z problému na problém a potřebují neustále podněty jsou potřeba.
Evaeva no to zapojení ty uvitaš, ale ve škole to třeba už taková hitparáda není, dokonce mám feedback na starší, že se moc hlásí
. Pro mě je pracovní schůzka, kde musím hodinu něco poslouchat, úplně ztracená.
nam maminka rikala: Beze me shnijete ve spine!
no a jasne, ja musela kazdy tyden delat velky uklid kdezto brachovi nosili k pc vybrane lahudky a odnaseli spinave nadobi
Nám to taky říkala, ale pak jsme přišly na koleje, nemluvě ještě o Erasmu, a pochopily, že jsme rozhodně třeba v první třetině percentilu, pokud jde o pořádnost! ![]()
Tabea no a prestal sa teda chlapček zucastnovat ženských aktivít?
continuityjá vím, že to soustředění je normální, ale jsem namlsáná starším ![]()
continuity no jen poslouchat je ještě něco úplně jiného, mně by stačilo, kdyby ti panáčci vedli rozhovor - jednu větu já, druhou on, když už si takhle chce hrát.
myslim, že mu řekli, že sorry, ale má smůlu.
Evaeva Zlaté rozhovory panáčků, náš junior chce teď pořád vědět co říká tak nějak všechno. Co říká tramvaj, co říká lžíce na polévku, co říká sluníčko, co říkají dveře. Jako fakt už mi dochází invence co všechno by tak mohlo říkat vlastně cokoliv co se ocitne v jeho zorném poli. A hlavně on k tomu chce nejlépe celý příbeh proč to daná věc/osoba/jev říká a nějakou dramatickou zápletku
.
Jimik jo tak samozřejmě, povídat může kde co
Ale já to fakt nedělám, to není hra pro mě.
Mladší si připravil, co chce zabalit na dovolenou ![]()

Evaeva Mě to vlastně svým způsobem baví, vymýšlení takových mikropříběhů, protože i mě to nutí se na ty věci podívat trošku jinak než jen jako na běžné pozadí všedních dní.
Evaeva To je docela skromný ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články