Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 09:53

continuity jo, taky jsem zažila a zaslechla vselicos. Call, kde měl organizátor celou dobu na rukou mimino, protože žena musela někam se starším ditetem, děti, co se přijdou na něco zeptat... U nás ve firmě se naštěstí telefonuje bez kamery, takže můžu aspoň vypnout zvuk a děti rychle sprdnout. Když jsem mluvila s externím člověkem s kamerou, tak mi taky běhaly do záběru a mávaly.
Jednou jsem musela telefonát rychle ukončit, protože dítě sedelo na záchodě a řvalo, ať mu přijdu utřít zadek. Vedoucí jinýho oddělení řekl, ať rychle jdu, že v téhle případech neradno otálet.

Myslim, že už si na to všichni zvykli. Spíš je to strašně náročný pro toho rodiče. 

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 10:03

Tabea stres je to strašněj o tom žádná.

Ake někdy to tu atmosféru odlehčí.

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 10:24

continuity já teda kolikrát vylezla z callu zpocená až... všude

Offline Kokoska
34821 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 10:27

continuity u nas to kdysi bylo podobny, dohody byly ostre sledovane, zejmena v tech bodech v jejich prospech. Podezirala jsem je, ze si nekde nastudovali Umluvu o pravech ditete, zvlast o svobode projevu, mysleni a ochrane pred vykoristovanim. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 10:27

Tabea presne tak, souhlasim. 

Myslim ze se i vsem dost ulevilo, kdyz jsme si navzajem ujasnili, ze spousta z nas ty deti proste doma ma a tim padem neni potreba mezi sebou predstirat ze neexistujou. Takze vetsinou na zacatku probehl malej small talk, kdo zrovna trpi tim, ze je doma s detma a hotovo. Ted treba zacinam na projektu, kterej je rizenej z Rakouska a nejsem zdaleka jedina s part timem a vsechny hlavni cally se snazej vsichni planovat tak, aby to bylo pohodlny prave pro lidi s detma, co vodej a vyzvedavaj z instituci. 

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 10:45

711990 to je pravda. Když se na začátku řekne, sorry, v tolik a tolik musím vypadnout, jinak bude školka volat socialku, tak to dovede ten call i zefektivnit. Nebo se aspoň ten, co musí pryč, může vypovídat na začátku a nemusí poslouchat všechno, i to, co pro něj nemá přidanou hodnotu. 
Ale radši teda fakt dělám z kanceláře, kde se nikdo nerve o poslední čokoládovej jogurt, nebo nepotřebuje urgentně najít něco v televizi, nebo namalovat strom.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 11:05

Tabea jj a uz se ani nestydim to rict, ze proste je tohle muj limit a sorry, pak koncim. Ale trvalo mi to:) a taky preferuju kancelar

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2024 11:07

Já jsem ráda, že to tak vidíte. Muž z toho měl za kovidu nervy, mladšímu byl mimino a jemu hrozně vadilo, když křičeli, podotýkám, že v jiné místnosti. Přesně jsem mu říkala, že to nikomu nevadí, že se holt nedá svítit. Párkrát si i vzal staršího na klín, protože ten mu tam pořád běhal, i to miminko párkrát choval. Ale hrozně mu to vadilo, pro nás je určitě lepší model, kdy tatínek je v práci I když už je to lepší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2024 11:09

711990 já myslím, že ten jasně daný lomit věci jen prospěje. Omezí se ty zbytečné plky

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 11:15

Já normálně řeknu, že musím odejít, ale obecně to zdůvodňuji akorát šéfovi. To si zas myslím, že nikoho nemusí zajímat jestli mám jinou schůzku,školku, lékaře nebo prostě musím dodělat n jaký úkol.

Teď jsem teda řekla, že jsem fakt v prdeli celemu týmu, ta reakce byla velmi podporující ze všech stran

Ale u běžných činností to nedělám. 

Offline letfenixa
10852 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 11:22

Ja mám teda skúsenosť len s online vyučovanim, ale ked som mala maleho pri seba, žiaci sa vždy usmievali.

Offline Karja
44568 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 11:29

Zrovna jsme se o tom bavili doma, sambův šéf je doma s dětma s rýmou. A já jsem říkala, že pak při nějakém vyhodnocení bude jejich oddělení neustale evidováno na HO a nepřítomnost a to jsou tam všichni chlapi, což je paradox, kterej většina lidí asi nepředpokládá...jakože jaktože támhle mají takové absence, a OČR, vždyt jsou tam samý chlapi.... Ale oni se tam tak zrovna sešli. 

Offline Karja
44568 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 11:29

Evaeva Ono to není tolik slyšet, já se dvakrát ptala blízké kolegyně a když mám sluchátka a děti řvou přes dveře, neslyší nic. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. ledna 2024 11:43

Evaeva Manzel to mel zpocatku taky, ted uz si syna bere nekdy i do kancelare nebo primo na jednani, pohlida sekretarka. I u nas se to uz da nejak vyjimecne resit, lidi si dite odlozi treba na lekaraku. Zrovna vcera jsem si sla dat po trhani zubu kapacku a prisla neurolozka s 6m, chodi jedno odpo v tydnu. Proste synka nekomu predala a sla vysetrit pacienta. A jak jsou vsichni radi, ze chodi! 

Jinak my dnes foniatrie a skvely! Syn uplne krasne spolupracoval, ukazoval na obrazky, tridil barvy, maloval (no kolelecko a usmev) a nechal si vysetrit sluch. Jedno ousko uplne ok, v deuhem ma trochu zanet od opakovanych rym a radsi to jeste jednou vysetrime casem. Ale pry asi ok. V zaveru mame v.s opozdeny vyvoj reci. Tak kez by jenom to. Vysetreni bylo skvele. Dojtorka je bezvadna, nejdriv syna zahltila hrackami, my dve probraly vsechno mozne a pak mi sedel na kline a ona prochazela ruzna vysetreni ala hrou. Pak vysetreni sluchu, ze se do ouska podiva otoskopem a vysetri sluch na modelu vlacku, co houka (to u syna melo velky uspech), pak se podivala do nosu a na zaver pusu. To byl jediny boj, kdyz mu minuly mesic strihala jazyk

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 11:46

Karja tak u nás doma je to naopak. Mě na headsetu je slyšet míň, než děti v hale propojený s obývákem, kde pracuju.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2024 13:13

Jos super zprávy a super přístup 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 13:19

U nás je muž na HO v podstatě pořád, pracovna je součástí kuchyňo-obýváku, takže občas to má i s řevem na pozadí, ale asi už si všichni zvykli a ty sluchátka to prý dost odfiltrujou. Já jsem si na začátku myslela, že ho to do práce vyšvte, ale jezdil tam i zpátky v koloně přes hodinu, což ho tak prudí, že se do kanclu už asi nevrátí. Tím pádem nemusí do kanclu ani nikdo pod ním, takže je dost oblíbený :-D. Firma si přitom pořád drží kanceláře ve velkým open space, ale lidí je tam tak čtvrtina, hlavně teda prý otcové od hodně malých dětí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2024 13:23

Zina to chápu, že se mu nechce. Muž to má pět minut metrem, takže ten by nejradši chodil i tenkrát za nejtvrdšího kovidu. S těmi nejmenšími dětmi to chápu, on se odpoledne /večer hodí někdo řevem nezničený

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 13:30

Evaeva 5 minut do práce je největší luxus. Já se teda podezírám, že kdyby to bylo obráceně, tak mně by se vyplatilo jezdit i ty 2 hodiny denně .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2024 13:33

Zina 5 minut čisté jízdy, ale luxus je to velký každopádně. Já přiznám, že mně by za to dvě hodiny denně nestály, určitě ne každodenně. Ale já ten hluk umím odstínit dobře zvlášť pokud je má na starosti někdo jiný.