Myrtila ta naše protéká jen trochu a jen někdy, tak si jí zatím nechám.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Může tam být třeba někde dírka, někdy stačí to třeba chytnout kolíčkem a je tam.
Myrtila kolíčky nemám
ale dírku nevylučuju
Myrtila já už v přítomnosti nespících dětí nepracuju, maximálně vyřídím rychlý telefonát, a to od té doby, co jsem řešila na online schůzce nějaký větší problém s nakladatelem, se kterým si vykám, a mezi řečí jsem mu řekla "To víš, že ti pustím krtka..."
mozek má prostě svoje limity.
Se starší, které bude sedm, už by to tedy zase šlo, s tou se dá domluvit, ale s mladší to je scifi.
Mohučanka já s nimi pracovala, ale interakce s jinými jsem si nechávala na spánek nebo sreentime
Mohučanka No tak to bych neudělala nic
Aneb jak spí naše dítě - včera od 22.30 do 7.30, kolem třetí pauza na převlečení jeho, postele, dát prát pračku. Dneska usnul cca v deset, ale mně takhle pozdě už nefunguje mozek. Teď si tu dávám obvyklou večerní šichtu se štěnětem, které nespí a dělá bordel, to je jak s miminem, bude to cca do 23.30, ale už tu jenom sedím a čumím ![]()
Naštěstí teda dělám něco pro kamarádku, té můžu klidně volat se řvoucím dítětem za zády, ale soustředit se při tom moc nedovedu.
Mohučanka Ale krtek dobrej, to jsem se fakt zasmála
Tady by se mi za zády pravděpodobně ozývaly spíš nějaký rány, nebo "maminko pomóc!", což může být cokoli, od nedrží mi u sebe dvě kostky dupla, až po lezl jsem po převrácené židli, zasekla se mi tam noha a visím za ni ![]()
Mohučanka
Dozorčí, připravte mi jídelníček!
U nás telefonovat s dítětem obvykle znamená snaha se soustředit na hovor, zatímco dítě u toho hlasitě jede kolovrátek "komu maminka volá?". Vždycky mám v ruce propisku a všechno si píšu hned v tu vteřinu, co informaci slyším, jinak by to byl úplně ztracenej čas.![]()
Mohučanka No jako mně takhle do HO taky zasahují, on je s nimi doma sambo, sama doma já si budu moct dovolit jen na chvíli a to když nebude práce:-D.Ale stejně lto není moc ideální, leckdy v telefonu tam řev je. S kolegy to nevadí, ale když voláš někam externě, tak je to dost takový neprofesionální. Já myslím, že u chlapa si všichni řeknou no jo, asi je doma výjimečně, ale u ženy si řeknou "tak to šolíchá snad u vaření..." Jako nerada bych, kdyby se mi taková situace s někým stejným stala dvakrát.
Jinak děti jsou zahleněný jako blázen, budou doma určitě do konce ledna....ty jo, to je teda pěkný no...naštěstí je to fakt jen pořádná rýma a kašel, a bez teplot. Ale kdoví, jestli i po příštím týdnu nebudou muset být doma. Sambo půjde více než po měsíci do práce, ale pak si prý klidně vezme OČR.
Karjamůžu tě ujistit, že kolikrát mají ty děti na callech i chlapi, kočky, psy, už jsem viděla a slyšela leccos, ale nepamatuji, že by mě něco pohoršilo, normální člověk spíš polituje nebo se zasměje.
S kolegovym dítkem jsem si docela často i povídala, jeho žena byla policajtka, tam HO moc nejde, tak ho měl na starosti často.
Moje děti jsou už velké, ale ještě za covidu taky nebyly neviditelné. Myslím, že jsme si už zvykli, že lidi mají rodiny.
Karja zkoušela si jim dávat sinupret pokud jsou zahleněné? ale alespoň týden, pár dní je bez efektu.
Na sinupret jsem tentokrát uplně zapomněla, Ono jim to pěkně teče a pěkně smrkají i odkašlávají, tak jsem to nějak více neřešila.
Karja já mám doma dite ze školky už druhej tejden, v pondělí jsem to zkusila a vrátila se mi s cedulkou od pani učitelky zelená nudle
mne už prisla ok (jinak bych ji tam neposilala), ale další den se ji zas spustila vodova, tak je doma.....mne to kupodivu přijde možná i snazší, když jsou doma dyl a zajede se to
i když tady je to fakt voser, na boby málo, na kočár dost, a není tu nikde kopeček, jediný hřiště v hnusnym počasí zavreny, malý dite klouže a padá, kavárnu s oběma sama nedám....no ještě těch několik měsíců ledna a února a pak přijde bláto....
Potrefenáhusa No jako holky jsou tak nastydlé, že nemůžou ven vůbec nikam zatím chodit:-/. Ony to v tom mezičasy přitáhly asi zase něco jiného ze školky, jak chodily ty tři dny...a nebo možná někde se mnou, že já jsem je pak brala někam na nákup a tak. Ale nevím, no, ony zas už se umí jakžtakž chovat a nákupní vozík neolizují:-D. Asi ta zima a školka.
Fakt díky bohu za tu babičku s dědou, doma to tady ráno překlenou se sambem a po obědě už je tam veze, tam si tak ty 3-4 hodinky pobudou, mají to změnu, tady by už lezly asi po zdi a já doma na HO z nich asi taky:-D.
Zatím nám volala tchýně, že škoda, že nebydlíme blíž, že by si je na tři dny vzala a vykurýrovala je:-D:-D
Karja no to je velká skoda!!!!![]()
my chcem dat dite k babičce zítra na odpoledne, tak jsem zvědavá, naposled tam byla sama, když jsem chodila na predporodni vyšetření (ale chodí tam rada)
Kan otec teda pocházel ze země, kde je rozdělení rolí velmi tradiční. Němce, který by tohle někam šel řešit, si představit nedovedu.
Já bych ho na místě učitelky asi poslala do háje národnost, nenárodnost....(ale čtu, že školka to asi udělala taky).
A když jsme u národností....nebyla ta spolubydlící Číňanka?
viktorka_od splavu ?
Jinak my to teď řešíme tak, že dokud není uklizeno, dítě nedostane kapesné. (=nedostává peníze za úklid, aby to někdo špatně nepochopil, jen prostě peníze přebere až má uklizeno).
Potrefenáhusa mně taky přijde lepší, když jsou dýl doma, líp spolu vycházejí. Ale teda ta zima u vás je fakt peklo.
Hm, já jim to kapesné posílám měsíčně na účet a oni se zas hbitě odvolají na dohodu, kterou máme. Ale budu na to pamatovat, až ho budu zvedat ![]()
continuity Máš špatnou dohodu, příště to nech sepsat právníka! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články