Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 17:36

Jimik no pokyn byl jen na hračky

Já na ty příběhy právě vůbec nemám fantazii.

Offline Kokoska
34821 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 18:07

Evaeva copak fantazii, to bych i ze sebe neco vydolovala. Ale pak kdyz to druhy den chce to dite znovu a breci, ze "takhle to vcera nebylo, ty dvere nerikaly dobry den, rikaly ahoj!", to jsou pak horky chvilky

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 18:29

Evaeva to si nevyberes. Moji kluci si odmalicka hraji sami. Vymysli si cinnost a hodinu u ni soustredene vydrzi. Bud stavi z ruznych stavebnic (ten starsi) nebo se prohrabuji auticky (ten mladsi). Pro povahu jako ja znacka ideal. Ale je to dvojsecne, protoze oni si by si se mnou nehrali, ani kdybych chtela ja! Predestreni jakekoli cinnosti se mnou konci odmitnutim ve stadiu navrhu. Oni si nenechaji nic precist, neco spolecne kreslit, nic! Coz je blby, protoze oni jsou takovi jednostranne zamereni a neni ani moc sance na plneni nejakych "ukolu" od logopedky a podobne. 

Offline letfenixa
10852 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 18:40

Gatita to je zaujímavé,  Lukáško si zas vyžaduje spoluprácu stale. Práve som mu dočítala knihu, dopozorovala pokus s ľadom a teraz si tu pri mne kresli.

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:05

letfenixa nevim, taky mi to prijde divne. Ale je to hrozne pohodlne. Musim kolikrat obdivovat, jake maji napady a jak jsou schopni je samostatne realizovat, i kdyz jsou to jakoby blbosti typu past na zlodeje nebo kulickodraha zkombinovana z ruznych stavebnic. Ja jim to muzu akorat tak pochvalit a natocit na video, nic vic se po mne nechce. Ale je mi to nekdy trochu lito, rada bych treba nekdy nejakou deskovku nebo knizku, ale to skoro nikdy neprojde. A oni jakoby nic moc neumi, je to znat, ze si hraji sami.  logopedka furt ze mame kreslit a vyrabet a neco si vypravet, ale netusim, jak je (tedy hlavne toho mladsiho) zaujmout. Ale v zasade to je bezva, kdyby po mne kluci chteli interakci 24/7, dosla by mi energie asi hned prvni den. 

Online dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:13

Teď v podvečer jsem vařila polévku a Šárka si jezdila kočárkem, přijela ke mě do kuchyně, udělala na mě významné "pšššš", urovnala si panenku, odjela, za chvíli se vrátila, udělala na mě "pšššš", urovnala panenku, odjela...

Offline letfenixa
10852 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:35

dzizisketa to je milé

Offline Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:49

Já jsem ted měla rozepsany, ze tady honí tygr na čtyřech prchající srnu, srna se směje a je to přesně ten typ hry, u kteryho doufám, ze neskončí na šití - mezitím srnka spadla hlavou do rohu mezi stůl a linku a zacala strašně řvát, protože se nemohla sama zvednout (uf, dobrý)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:50

dzizisketa

Mladší si včera taky hrál s panenkou. Jeho miminko se jmenuje Richard

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:54

Gatita hele, u nás je těch společných her taky málo. Jako ano, s jedním můžu stavět a s druhým jezdit mašinkou, ale společné kreslení nebo nějaké ty hry typu dej k sobě zvířata z lesa a zvířata z Afriky nebo přiřaď mláďata, to vůbec nehrozí. Občas proběhne nějaká ta desková, ale spíš chtějí najít kostku, něco podržet, přinést deku anebo mladší chce, abych tam byla, když je tu bez bráchy.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:01

Potrefenáhusa ehm, kdo dneska po podobné hře volala rychle sousedku ať přiběhne, lepil strip stehy na hlavu batolete a přemýšlel, jestli to je na pohotovost nebo neni?  Včera, včera jsem mu sundala strip z čela. Já to vzdávám... 

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:17

Opravdu hodně moc obdivuju pracující matky s dětmi doma, vždycky jsem obdivovala a budu ještě víc!
Dítě je od začátku ledna zase ve školce, tak jsem si od minulého týdne vzala nějakou práci z domu, no samozřejmě je tento týden doma nemocný, dneska je teprve středa a já mám chuť odejít někam do lesa. Ten multitasking práce, dítě, štěně, všechny nakrmit, nenechat ty dva zdemolovat dům, řešit všechny jejich momentální potřeby, v noci se vyspat maximálně 5 hodin rozdělených do minimálně 5 intervalů, a k tomu řešit, že nemocné dítě se dvě noci po sobě počůralo v naší posteli (první noc tam byl aspoň nepromokavý povlak, druhou už ne, protože neuschnul, k tomu pokaždé dvoupeřina s povlakem - máme jenom jeden, protože až bude čas, tak se druhý ušije, takže čas musel být dneska)... už nějak nemůžu. Škoda, že tyhle největší krize u nás vždycky nastanou, když mrzne, protože jinak bych do toho lesa asi fakt odešla, i se spacákem, do rána. 

Offline Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:34

MPLee jo, tak u nás to skončilo taky krví, srna už byla unavená a vykrosila se úplně bez přispění tygra, sedrela si nos už zrasovanej ze včera 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:51

Myrtila Ty obdivuju taky,s tím naším modelem si to nedokážu moc představit, nebo teda jo, ale musela bych začlenit televizi,

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:53

Myrtila není každý den posvícení bude líp 

A ty nepromokavé podložky to chce určitě dvě, věř zkušené matceSyn má teď nehodu průměrně jednou týdně, bych řekla.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:54

Myrtila Ono už to štěně je samo o sobě zabíračka, jak se s ním musí pořád lítat ven, já jsem toho naposledy měla docela plný kecky, a to jsme tenkrát ještě neprovozovali dítě.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:54

Myrtila Ono už to štěně je samo o sobě zabíračka, jak se s ním musí pořád lítat ven, já jsem toho naposledy měla docela plný kecky, a to jsme tenkrát ještě neprovozovali dítě.

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 21:03

Evaeva Měli jsme dvě, ale při té naší předvánoční chorobě jsme zjistili, že jedna už nefunguje, tak jsem jenom vedla v patrnosti, že mám koupit druhou, no asi jak s tím povlakem, doběhlo mě to, přes Vánoce jsem to vypustila. Ale dneska už přišla, je vypraná, tak zase máme co střídat. 
Zina Tak televize jede opravdu hodně, bez ní bych to už vůbec nedala. Ale syn má i při nemoci strašně moc energie, kterou by potřeboval vybít venku, kdyby teda bylo aspoň trochu tepleji. Takže vymýšlí neuvěřitelný kraviny. A štěně k tomu, to už je jenom takový bonus. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 21:53

Myrtila ta naše už taky párkrát protekla, ale myslela jsem, že je to tou naloží. Že by už nefungovala?

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 22:21

Evaeva Tahle protekla úplně, jako by tam nebyla. Asi zteřela, i když vidět to na ní nebylo. 
Myslím, že by neměla protéct vůbec, třeba půl litru čaje dřív zachytila bez problémů