Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38763 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 13:37

notna já chodila do skauta, takže dobrý! 

tata měl v mým dětství chalupu v Janově nad Nisou, myslím, ze odtud prameni moje neobliba zimních sportů, na trauma založeno mnohokrát :-))) letní hory mám rada moc 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2024 13:43

Potrefenáhusa už jsem chtěla psát, že tu chalupu závidím...no tak ne no

Offline Makara
3632 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 13:50
Reakce na JankaM:

Karja při somrování je odkazuju na vlastní kapesné, které ale s sebou zpravidla nemají

​to se dá následně vyinkasovat doma. Byť spolupodíl z kapesného stačil k elimininaci nákupu řady serepetiček.

Offline Mohučanka
7356 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 13:51

Evaeva

My na jarňáky vybíráme malá střediska v Rakousku, tam je jistota sněhu téměř stoprocentní a finančně to není taková hrůza. 

Loni jsem si náhodou zkusila i ten Egypt a oproti lyžování mi to přišlo výrazně méně náročné Hlavně.to.oblíkání...

Offline Potrefenáhusa
38763 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 13:57

Evaeva už davno nemá, a už není ani tata :-( 

ona byla v celkem hroznym stavu už za myho dětství, stará roubenka, postele staly půl metru od zdi, po který tekla voda. Porad tam je, jen asi fungl nove postavena a celkove se to tam zahustilo hodně moc 

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. ledna 2024 14:00

Potrefenáhusa Je, jestli myslime stejne staveni. Ti lide tam bydli natrvalo. pani je asi 70. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2024 14:03

Mohučanka ano, my byli loni a letos jedou kluci zase, ale s miminem jsem nechtěla, tak jsme byli na pár dní teď, ať se kluci rozjezdí.

No ta výprava, to ti povím teda. Mimino vydrží vzhůru hodinu a půl maximálně, spíš míň. Takže to znamená vstát, rychle se nasnídat, najít všechny ty rukavice, kukly, spodky, helmy a pateřáky. Za tu hodinu vystrčit mimino ven do kočárku, za ním vyráží muž, já dooblíkám starší dítě, které je naštěstí hodně motivované, to vyráží za mužem, berou dětské lyže. Já následně absolvuju diskuzi, proč je potřeba mít ven bundu , dooblíkám mladší méně motivované dítě, to si vyzvedne muž, dobalím čaje, svačiny, tenčí rukavice, čepice, mikiny, konečně obléknu sebe, beru svoje lyže, na svahu přeberu jedno dítě a může se lyžovat. No a po obědě si to dáme ještě jednou Zatím co po lyžování by si rodiče nejradši schrupli, děti chtějí do herny, to už je naštěstí aspoň trochu míň oblékání.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2024 14:04

Potrefenáhusa já vím, ale já v dětství hrozně záviděla spolužákům, co měli ty chalupy na horách, že můžou každý víkend na lyže

Offline Potrefenáhusa
38763 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 14:09

Jos já tam byla kdysi ještě s Čendou jednou na výletě, a ten pes vůbec nezavahal, hned se hrnul ke dveřím, k jiným domům vůbec nešel, nechapu 

Offline Pinot Noir
29841 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 14:11

Evaeva tak takový program dovolené je moje nejhorší noční můra

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2024 14:19

Pinot Noir holt to člověk musí pár let vydržet, u staršího už se to vrací. Myslím, že příští rok to bude horší, mimino je v pohodě, spí a neodporuje, batole bude teprve něco Já si zimu bez lyžování neumí představit. Ale je fakt, že těch pár dní stačilo.

Offline žluťásek
8855 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 14:40

Evaeva diskuze, zda musí mít bundu, mikinu, jestli musí mít zimní boty, jestli může jít bez čepice... Denně můj prvňák

Offline Mohučanka
7356 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 14:57

Evaeva tyjo, 2x denně to oblékání, to jste teda hrdinové my to loni dělali tak, že po pohodové snídani vyrazil muž se starší tak na půl 11 na svah, v jednu jsme se sešli v hospodě na dolní stanici vleku, oni si dali něco na zub a já kafe a vyměnili jsme si děti. Ale mladší už byl skoro rok. Letos to bude jiné, manžel nemůže lyžovat, ale dcera už lyžuje obstojně, takže sjezdovkovou smetanu slíznu já

Offline DruI
5571 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 15:09

Evaeva Já jsem letos při představě jak by mě ty hory s dětma vyždímaly, odmítla jet :o)

Offline Suya
příspěvků moje polička 22. ledna 2024 15:13

Evaeva Trochu jsem se opotila, jen to ctuJsem porad nalomena letos nekam vyrazit aspon na vikend, prave - mimino nemluvi a nikam nezdrha (ac kocarek vytrvale hejtuje), ale starsiho bysme museli hodne motivovat, a i jsme zhodnotili na bruslich, ze lyze by letos asi byly jeste trapeni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2024 16:08

Suya ono nikdy nevíš, zrovna pojízdný pás a potom vlek jsou u nás motivace a taky v těch školičkách umí zázraky. Já to přes to všechno doporučuju

Mohučanka právě, já kojím několikrát denně, takže na víc jak dvě hodiny neodejdu a kluci ještě nejsou na stejné lyžařské úrovni, mladší letos vlastně teprve začíná. Navíc mimino spí jedině v kočárku, takže ho stejně musíš někam vystrčit. Loni jsem se na svahu plácali celý den všichni, ani právě nesjížděli dolů, ale teď chybí jeden rodič ale příští rok to vidím jako u vás. Co s tím batoletem celý den děláte?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2024 16:19

DruI tím, že starší už lyžuje a baví ho to, tak mně ani nenapadlo, že by on nejel, za dva roky všechno zapomene. Ale jak říkám, ty tři dny mi stačily, navíc bylo hezky, to taky dělá dost. Loni jsem se na střídačku plácala s mladším, bylo nevlídno a tříleté dítě jen tak někam nazaparkuješ jako mimino, to bylo naprd.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2024 16:21

žluťásek no nemysli si, starší taky umí ale lyže ho baví a chtěl být první, takže motivace byla silná.

Offline DruI
5571 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 16:24

Evaeva Starší letos jede lyžovat se školkou, tak jí to bude muset stačit :o) A přesně ta představa jak se někde plácám s mladším, který je děsně neřízená střela, mě dost odradila.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 16:26

žluťásek pratelskou diskusi o tom, zda je nutne nosit v mrazech cepici, kdyz ma jeden holou hlavu, vedu s dospelym synem dodnes. A jeste diskutujeme o tom, zda neskodi behat venku v zime bez trika. Pry staci kalhoty a rukavice a ripDne celenka.