Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
34821 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:44

Mermaid mam to s rymou taky tak. Ta barevna uz je ta "ulezela", zalezla nekde v dutinach, kterou uz jen tak lehce nevysmrkam. 

Online Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:47

Kokoska tu je dobrý vyplachovat tema konvickama a solnejma roztokama

mne už dite vrátili dvakrát s ulezelou nudli, ale ono je to rano někdy těžko poznat, co z toho bude, z ty vodovy rymy v zimě v mraze po ránu často není vůbec nic 

Offline continuity
42870 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:52

notna u nás ten delší pobyt škola povolí, ale dítě dostane úkoly a musí si doplnit učivo, ale to i při nemoci. Ale ředitelka je rozumná, ono je to kolikrát tak, že tam jede pracovně jeden z rodičů. 

Ale spíš jsem psala, že když je dá zvládnout, že do školy dva měsíce nechodí sedmák, tak snad to školka přežije také. 

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:52
Reakce na Evaeva:

letfenixa to asi poznáš, jestli je to alergie, ne? Já se právě kolikrát na kroužcích setkala s tím, že nevoďte se nemocné děti, ale čirá rýma nevadí. Až na to, že to je ta nejinfekčnější fáze

​Přesně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:55

Potrefenáhusa když smrkají jen venku, tak to vůbec neřeším. Ale taky už se mi stalo, že jsem do školky dala dítě, co trošku dokašlávalo, a vrátilo se se šíleným tuberákem. To jsem se zastyděla. Synovi se to vždycky zkomplikuje takhle z ničeho nic.

Offline Kokoska
34821 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:55

Potrefenáhusa umim jedine Sterimar a stejne to pomaha spis jen na urcitou fazi. Na ORL mi duveryhodny doktor rikal, ze to ulevi na chvili spis proto, ze je to studeny, jinak to jako lek nema zadnou ucinnost.

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:56

Ještě že jsem synovi dala tu košili, muž říkal, že ve škole je cesta od schodů lemovaná transparenty "velký den" a "čeká na vás 1. vysvědčení" atd., v hale nachystané občerstvení, první kluk, co vykoukl ze šatny měl i sako... Velká sláva je to!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:56

Kokoska to má asi každý, ta barevná je uleželá. Ale je to ta míň infekční fáze, nepotřebuješ na ní atb (pokud se ti nezkomplikuje) a ta čirá na začátku byla stejná nemoc a byla infekční.

Offline Kokoska
34821 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:58

Evaeva no prave to uz jsem bez ATB nedala, normalne to za tyden prejde, tohle barevny se po deseti dnech spis horsilo. Po kapkach od doktora byl za 3 dny pokoj.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:58

Pinot Noir no jo, u vás jsou vlastně jen prvňáci, tak to je velký den i v historii školy

Offline JankaM
3096 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 09:10

Synek chtěl na dnešní první vysvědčení popcorn, protože jdou do kina, s košilí bych neuspěla

A přiznávám, abych poznala barvu nudle, to by musela být jak žlutá nebo zelená jako temperka, jinak to byla prostě rýma co prošla nebo neprošla ve školce

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 09:13

JankaM popcorn nese do školy zítra, budou mít karneval.

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 09:14
Reakce na Evaeva:

Pinot Noir no jo, u vás jsou vlastně jen prvňáci, tak to je velký den i v historii školy

​No jo, to je pravda, to mi ani nedošlo!

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 09:26

notna U nás je to taky tak, škola nabízí velké množství kroužků (většinou zdarma), ale podmínkou je dobrý prospěch.

JankaM A co si vybraly? :-)

Jinak k té školce a absenci, syn se vracel v tom předškolním roce z Japonska, někdy v únoru nebo březnu a ve školce musel podstoupit zkoušky (ale jako nic dramatického, jen si s ním místo spaní jedna z učitelek sedla a zjistila, co umí).

Pinot Noir Vidíš a to se tady loni řešilo, jak děti chodí pro vysvědčení pomalu v teplákách!  

Online Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 09:39
Reakce na Kokoska:

Potrefenáhusa umim jedine Sterimar a stejne to pomaha spis jen na urcitou fazi. Na ORL mi duveryhodny doktor rikal, ze to ulevi na chvili spis proto, ze je to studeny, jinak to jako lek nema zadnou ucinnost.

​no lek to není, jen to při běžný ryme uvolní a pomuze vysmrkat, mne teda lepší přijde konvicka a tepla voda, ale to je zatím u ditete uplny no go

Offline notna
9401 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 10:39
Reakce na continuity:

notna u nás ten delší pobyt škola povolí, ale dítě dostane úkoly a musí si doplnit učivo, ale to i při nemoci. Ale ředitelka je rozumná, ono je to kolikrát tak, že tam jede pracovně jeden z rodičů. 

Ale spíš jsem psala, že když je dá zvládnout, že do školy dva měsíce nechodí sedmák, tak snad to školka přežije také. 

​Osobně jsem překvapená, docházku ve školce by mě nenapadlo řešit. Ale ona je u předškoláků povinná, tak je to logické. 

Na základce jsem si myslela, že tu nepřítomnost schválí vždycky. Ale prý tomu tak rozhodně není. Ovšem práce rodiče v zahraničí, tam asi ke schvalování nic není. To se asi jen oznamuje.

Offline notna
9401 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 10:48

Nám včera dcera slavnotně oznámila, že toto je její poslední vysvědčení, na které vyvíjela nějaké úsilí a snažila se. Od teď prý už bude jen a pouze nepropadat. A bylo na ní vidět, jak to z ní spadlo. Odměny za vysvědčení jsme celých 9 let nedávali. jen jsme poslední den školní roku chodili do restaurace dle jejího výběru /něco jí teda asi občas strčily babičky/. Ale dnes si myslím, že by fakt zasloužila velkou odměnu. Nějak mě to sebralo. Je už velká  

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 11:26

Mně z těch našich sousedů klepne! Pět minut, ani ne pět minut si tady děcka kutálela balón a běhala pro něj a už na nás zespoda mlátili! Děcka vstávají ráno v půl osmé, nejdříve v sedm málokdy, od šesti navečer se uklízí a pak večeří, protože po sedmé chodí děcka do postele. Pokud nejsou nemocní jako Rosťa tento týden a zrovna dneska tu prší, je kluk do odpoledne ve školce, s Šárkou chodíme dopoledne ven a odpoledne dvě hodiny spí a pak jdem do školky a vracíme se nejdříve v půl páté. 

Tak co mám jako ještě dělat, naučit ty děcka levitovat nebo co?

A nejlepší byla stížnost, kterou nám přednesli loni, když jsme se po týdnu vrátili z dovolené a ráno jsme všichni vstávali v půl deváté, že oni by si o víkendu chtěli přispat. Jsou to důchodci! Už několik let!

Uffff, jsem to už musela někde vypustit.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 11:29

notna Náš synek používal: Historie se neptá jak, ale jestli. Jo letí to.

Offline letolet
745 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 11:33

notna dcera je dobrá a chapu tě

Moje děcka přistupují k vysvědčení stejně jako ta tvoje. Starší si ještě nevyzvedla vysvědčení z konce 2. ročníku (a ano, škola i třídní už ji několikrát upozorňovala). Jaké známky dnes donesou nevíme, ani po tom nepátráme. Jakýsi hrubý přehled mám z edookitu. Stačí nám, že vidíme, že se do školy připravují, mluví s nama průběžně tom, co tam dělají, co je baví a naopak. Ještě na ZŠ by mě nenapadlo, že k tomu budu časem přistupovat takto.