Jak se vypočítávají u vás na ZŠ známky? Kolik % je jaká známka z písemky?
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska já doufala, že se ty známky zruší plošně, mluvilo se o tom, v původním návrhu to vycházelo na první třídu nejstaršího. No tak tudle, pochybuju, že se toho dočká nejmladší.
TabeaNie je to úplne jednotné, môže sa to naprieč rôznymi ZŠ líšiť.
Kan no tak mně se 4 z aj v 7. třídě povedlo úspěšně utajit až do vysvědčení. My neměli žákovské a žádné systémy jako teď nebyly. Jako jedničku nečekali, ale překvapení to bylo ![]()
Myrtila to je nějaký vyjetý papír asi ze stránek pro školky. Ale s nějakou výraznější vyrážkou (která se ale pořád nedostavila) je tam nedám.
dorota s tím počítám, ptám se všech. Vyvolala jsem jen jednu přispěvatelku, protože o jiné učitelce tady nevím. Matky jmenovitě vyvolávat nechci.
Tabea já se s tím, že by to bylo takhle přesně stanoveno, jakože písemka ve čtvrtletí je 25% výsledku, nesetkala.
notna známka a slovní je fajn, ale pamatuju se, jak byly děti vždycky nadšené z té veliké jedničky, pak už je to tak nebralo. Nevím, jestli by byly stejně nadšené z veliké trojky, ale to se snad ani prvňákům v pololetí nedávalo.
Asi jsem to blbě zformulovala. Nejde mi o vysvědčení. Jen o jednotlivou písemku, třeba 90-100% z plného počtu bodů = 1, 80-90% = 2, 70-80 = 3, ...
Nikdy jsem nepochopila rodiče, co byli z vysvědčení překvapení, protože to vypovídalo spíš o jejich zájmu o dítě.
Hahaha, u nás je pololetní vysvědčení jedno velké tajemství. Někteří normálnější učitelé to řeknou, někde se to dá spolehlivě odhadnout a někteří prostě drží bobříka mlčení a je to napínavější než Vetřelec
Jedna spolužačka má s váženým průměrem známek 1,4 na vysvedceni za 2. Předem to nevědělo ani dítě samotné. Je to strašné, to souhlasím, ale o mém (ne)zájmu to nevypovídá vůbec nic.
Tabea 100%-90% = 1, 89%-75% = 2, 74%-50% = 3, 49%-25% = 4, 24%-0% = 5
continuity Tak já myslela spíš to, že rodiče očekávají jedničku max. dvojku a ona je tam 4. Na konzultačky taky nechodí. Osobně jsem teda za 1 nebo za 2 brala jako super výkon, ale chápu, že 1,4 někdo vnímá jako tragédii. ![]()
Tabea u nás to má každý učitel nastaveno jinak. Třeba diktaty se bodují tím standardním přístupem, co chyba to horší známka, ale chyby v pravopisném cvičení jinak a mírněji. Což je vtipné, protože ten diktát mi přijde těžší.
To jsme se nepochopili. ja vnímám jako nespravedlivé, že z průměru 1,4 učitel vyrobí dvojku aniž by cokoliv řekl, jen proto, že poslední den před uzavíráním známek se na třídu naštval.
Kdyby ta dvojka byla zasloužená, neřeknu ani popel.
KokoskaKdyž jsem chodila do školy já, měli někteří na vysvědčení jednu velkou dvojku. Švagrová je učitelka a ředitelka a už dlouho říká, že v první třídě mají u nich všichni velkou jedničku. Zase ale ty děti jsou pak bez rozdílu ohodnocené stejně. nevím. Mi to slovní hodnocení přijde prostě lepší.
letfenixa díky! U syna neznám rozpětí u jednotlivých známek, 50% je ale už jasná 5....
Tabea a aj tak sa to mnohym zdá prísne.
continuity známky sa neuzatvaraju z priemeru.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články