Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. února 2024 07:59

letfenixa je pravda, ze cpap moze len odporucat a rozhodnutie je na rodicovi a ked na to matka kaslala..

Offline Kokoska
34808 příspěvků moje polička 01. února 2024 08:10

Garfie mne to prijde hodne drsne, kdyz nestaci polovina pozadovaneho. Vasi skolu bych asi nedala, i kdyby byla v cestine.

Offline Tabea
8073 příspěvků moje polička 01. února 2024 08:23

Garfie od vás jsem nic jinýho nečekala, než že za půlku je už F

Já jen si musím v hlavě přeorganizovat očekávání, když je známkování posunutý o takovej kus oproti ČR.

Offline continuity
42867 příspěvků moje polička 01. února 2024 08:30

Garfie to je až takový vysokoškolský systém. 

Kdyby to udělali u nás na matice, fyzice, kde je pár příkladů, měla by problém půlka třídy. 

Offline Lilly_Ku
4522 příspěvků moje polička 01. února 2024 08:31

Potrefenáhusa ja mam podobny story v primym prenosu.. kamaradka uci na zs, kde se koncentruji deti pristehovalcu, takze tam maji k socialnimu znevyhodneni jeste jazykovy. je to strasny, k tomu osnovy co jsou delany pro decka ze stredni tridy, co se s nima doma rodice uci.. nechapu, jak to zvlada, respektive vidim, jak se tam strasne nadre

Offline JankaM
3096 příspěvků moje polička 01. února 2024 08:32

Ta jsem vzala děti do Action, to bylo radosti. Koupili si samolepky, omalovánky, štětce, a tak, každý asi za 100, to se vyplatí

Jinak v první byly samé 1, ve čtvrté 2 z čj a m, takže dobrý. Neuváženě jsem vytahla vlastní vysvědčení, já ho tedy měla horší, byla i 3 ze psaní, dnes by to byla určitě nějaká diagnóza

Offline continuity
42867 příspěvků moje polička 01. února 2024 08:38

Tabeaneuvádějí u vás třídní průměr?

Já se tím dost řídím,někdy ta písemka byla prostě těžká.

Problém není to, že známkování je přísné nebo ne, ale že je to na každé škole jinak. Když pak tvoří 20% z přijímačky na střední je to bohužel důležité.

Minule mi vykládala matka dcery premiantky, že vůbec neví, co bude dělat se šikovným, ale trochu volnomyšlenkářským klukem, protože s těmi známkami, co má (stačí jedna trojka) se na gympl vůbec nedostane. ani plný počet bodů z testu už stačit nebude. Teď to třeba některé školy přestaly hodnotit, což by trochu mohlo pomoct a ten tlak na známky nebude takový. 

Ale přijde mi to opravdu pitomá motivace, jedno moje dítě se učí kvůli tomu, aby se něco dozvědělo a je to obrovský rozdíl. 

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 08:42

Když jsme u těch hodnocení, v naší školce projeli děti nějakou pedagogickou diagnostikou isophi, priznam se, ze testovat tříletý mimina mi nějak nedava smysl (a ten test je sice i pro kategorii 3-4 roky, ale sami tam pisou, ze je to spis pro čtyřletý děti) - plus teda jsem slyšela učitelku v šatně říkat jiný mamince, ze její dite je podprumerny ve vsech oblastech

prej to má předcházet problémům se školní zralosti, ale tyjo, ta se snad nedá natrenovat, nebo? 

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 01. února 2024 08:51

Kokoska Tabea continuity Jo, je to mazec! Ale zase vůbec netuším, jak si stojí zbytek třídy, vlastně neví ani děti, jak jsou na tom ostatní (a já taky ne, takže tu známku nedokážu zasadit do kontextu). Oni ani nedostávají moc známek v průběhu roku, třeba angličtinář dcery jim dal první známku až někdy v lednu! 

Teď jsem se potkala s jednou matkou, co loni přesunula dítě do státní školy a pochvalovala si, jaká je to pohodička.

Potrefenáhusa No ta školní zralost se asi dá "natrénovat" v tom smyslu, že dítě vypadá, jako zralé na školu, ale později se provalí nějaký problém. Ale zase hraniční děti se dotáhnout dají, je to prostě jenom nácvik, stejně jako na ty přijímačky na gympl, co se tady probírají. 

Jinak teda když mluvíme o škole, já mám zase trochu depresi po schůzce s ostatními rodiči, ti Korejci jsou fakt úplně pošahaní, dřou hrozně, hrozně!!! A prázdniny stráví v korejské škole. A Indové totéž. Od dcery spolužák Ind má samá Áčka, vyhrál meziškolní soutěž v orientačním běhu, hraje A kupinu v basketu a ještě získal školního Oscara za nejlepšího herce, jak, jak???

Offline Tabea
8073 příspěvků moje polička 01. února 2024 08:56

continuity z nás se neuvádí vůbec nic, protože chudý Bavorsko do škol neinvestuje. Naše škola nemá žádnej školní portál ani nic podobnýho. (Některý městský školy u nás ve městě ale něco mají). Známky vím tak, že děti donesou každou písemku domu podepsat. Není žádná žákovské knížka (papír/online), takže si ty pisemky fotím, abych si pamatovala, co dítě dostalo za známky.

Informace rodičům posílají na ofocených papírech, který musíme podepsat a kousek s podpisem vrátit. Jiná, než papírová komunikace, ze školy není. 
To, že je známkování takhle posunutý (tam, kde by to v ČR byla dvojka, je to tady už za 3 a za 50% je za 5), jsem si odvodila sama. Taky už chápu, proc mají děti (obecně, ne moje), takový "horší" známky. 

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 09:03

Garfie no my máme zabržděný červnový dítě, odklad teda rozhodne dopředu neplanuju, ale zase se mi to nijak popostrkavat nechce, protože znám dost příkladů, kdy to byl spis pruser 

(mne teda aktuálně nijak nezrala nepřijde, naopak mi přijde fakt v leccems hodně sikovna, i v tom testu dopadla dobře s vyjimkou disciplín, kde vadilo, ze s nima nemluví , ale hodně dlouho ji trva, než se rozkouka)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 09:06

continuity nás takhle známkovali v některých předmětech na gymplu. Ale teda ten systém chyba - stupeň dolů mi přijde horší, hlavně třeba v diktátu na stránku a půl nebo ve slohovkách.

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 01. února 2024 09:06

Tabea Ty máš smůlu, že tvoje děti nikdy nechodily do české školy, dcera mi včera říkala, že v životě neměla ze známek takovou radost, jako tady! :-) 

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 01. února 2024 09:10

Potrefenáhusa Hele, já hlavně myslím, že na to je fakt ještě brzo, ty děti se vyvíjí i mě tehdy učitelka ve škole říkala, ať v první třídě do poradny nechodím, že ty děti fakt kolikrát udělají obrovský skok během prázdnin...a jak už jsem psala, u syna nenapadlo nikoho, že je nezralý, ani mě, ani učitelky ve školce a později mu tu školní nezralost diagnostikovali, to už byl ale bohužel ve třetí. :-/ A pořád to vidím, jak by mu bylo líp o rok níž. Dcera je zářijová, chtěla jsem ji dát hned, ale právě ve školce mi to vymluvili, tak jsem ji tam nechala a jsem ráda. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 09:14

Potrefenáhusa ta zralost se skládá z různých věcí. Pokud to bude sloužit k tomu, aby se brzy odhalilo, že tohle dítě bude mít problém třeba s grafomotorikou a paní učitelky se mu budou víc věnovat, přijde mi to fajn.

Syn je předškolák a já vůbec nevím, jak na tom je. Je narozený v listopadu, takže o odkladu vůbec neuvažujeme, ale celkem by mně zajímalo, jestli v nějaké oblasti nezaostává. Ale pohovor s rodiči se dělá až někdy v dubnu, to už je pozdě, něco dohnat. Nemyslím tím cpát ho do školy za každou cenu, ale každý má oblasti, které mu jdou líp a které hůř.

Offline Tabea
8073 příspěvků moje polička 01. února 2024 09:15

Garfie možná by stačilo, kdyby chodily chvíli v jiný spolkový zemi. Bavorský školství je v rámci DE počítáno za nejpřísnější, ještě spolu s Baden Württemberg. 

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 09:19

Evaeva no mne ta učitelka rikala, ze třeba sluchový vnímání se dela tak, ze řeknou nějaký slovo špatně a dite má rict, jestli je to dobře, nebo špatně. A ze některý děti můžou mít problém s tím, ze pani učitelka jako autorita rika něco špatně a tak řeknou, ze to rika dobře ...proste u těch triletejch mi to přijde takový fakt nevypovidajici 

Offline Kokoska
34808 příspěvků moje polička 01. února 2024 09:28

Garfie jen jestli milý Ind bude taky použitelný pro normální život.

Mně trochu přijde, že lidi zvyklí plnit nějaký jasně daný cíl, navíc být v tom nejlepší, pak narazí, když se musí vypořádat s problémem, který ta pravidla nemá a musí být trochu kreativní a improvizovat s tím, co je k dispozici. A pak třeba nejsou nejlepší a hroutí se. Nepíšu to o tom klukovi indickým, vaše škola asi kreativitu naopak hodně podporuje, spíš tak obecně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 09:31

Potrefenáhusa to souhlasím, že je brzy. Bude záležet, co s těmi výsledky budou dělat. Ale zajímavý může být ten vývoj, jestli jim to budou dělat každý rok.

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 01. února 2024 09:42

Kokoska Chápu co myslíš, s tím mají problém Japonci. Oni hrozně obdivují (a nesnáší zároveň, hahaha) tu naši kreativitu. Ten Ind je teda výjimečně všestraný, to je jasné. A Korejci myslím mají to školství taky dobré, ale oni teda hrozně tlačí na úspěch a postavení, školu, kterou vystuduješ...všechno je to sociálně hrozně důležité.