Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 12:16

Pinot Noir chápu, že u Viktora tě to prostě znervózňuje a štve. Na druhou stranu pro ty děti, které potřebují jen lehce postrčit v nějakých oblastech, mi to přijde dobré, že třeba víš na co dávat pozor. V šatně veřejně by se to samozřejmě řešit nemělo, o tom žádná.

Online Pinot Noir
29837 příspěvků moje polička 01. února 2024 12:19

Evaeva mě to neštve, ale právě proto, že s tím učitelky umí pracovat. 

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 12:23

Pinot Noir jo, to podprůměrný dite řešeny v šatně prede vsema nebylo naše 

Oni tam teda maj ještě jednoho pruserovyho chlapečka, toho slysim v šatně, ze resej docela často, jakoze se pocurava, neoblika...no, je to asi někdy perny i v ty školce 

Offline Karja
44566 příspěvků moje polička 01. února 2024 12:24

Pinot Noir

Jo, já jsem to pochopila třeba blbě, jakože není to apriori špatně, ale proč to dělat u tříletých dětí. Což mě třeba spíše pobavilo v našem případě (protože dcera tak nějak uměla, zato řvala, že tam nechce být s učitelkou po obědě:-D) a taky protože s tím učitelky umí zacházet...A asi máš pravdu, někoho jinde to může spíš rozhořčit, zvlášt když s tím učitelky neumí.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 12:32

Pinot Noirta vaše školka je super

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 12:33

Karja haha, to syn řval taky. Až letos je ochotný tam sem tam zůstat na spaní jen tak, takže v šesti

Online Pinot Noir
29837 příspěvků moje polička 01. února 2024 12:50

Karja já bych ani nevěděla, že se to dělá. U Ríši jsem to vůbec netušila. A pochopila jsem, že se to dělá každoročně, aby byl vidět vývoj, ostatně některé kolonky byly teď nevyplněné, že se sledují až třeba od pěti let. Je to pro učitelky, pokud vidí problém, pozvou speciální pedagožku, ta se dítěti nějaký čas věnuje a teprve když podezření na problém trvá, jde se s tím za rodiči. Takže u bezproblémovýho dítěte ani nevíš, že nějaké hodnocení bylo. 

Já se to dozvěděla, protože jsem se ptala, jak mám Viktorovo chování ve školce popsat psycholožce, tak mi to učitelky předaly. 

Takže já bych řekla, že to je dobré, i u těchto malých, pokud se to tedy dobře uchopí.

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 13:02

Pinot Noir hele a delaj vám testy na logopedii? Naše dite tam bylo asi 5x, z toho test byl dvakrát, jako na jednu stranu chápu, ze asi potřebuje nějak kvantifikovat, jak na tom dite je, ale naposled tam byl muž a říkal, ze i jemu (haha) ten test přišel docela hodně tezkej, byl to nejakej test na slovní zasobu s takovyma jakoby chytakama a narokama na pozornost, taky pro děti snad 3-8 let, tak prave taky nevim, jak moc vypovídající to je pro tříletý dite 

Offline Karja
44566 příspěvků moje polička 01. února 2024 13:09

Potrefenáhusa my jsme byli na logopedii třikrát, a jsme i objednaní na další návštěvy, žádnej test jsme nedělali a ani o něm nemluvili. Ale u nás je fakt "problém" jen s vyslovováním písmenek v podstatě.

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 01. února 2024 13:12

Vypada to, ze se nejspis budeme jeste ted na jare stehovat z Prahy 6 na Prahu 5 (konkretne Stodulky). Je teda otazka, jestli stihneme cely proces nakupu a prepisu bytu dokoncit do konce dubna, aby se stihlo zmenit bydliste dcery na petku a prihlasit ji tak do skolky pres bezny zapis, a nebo ne. Mate s tim nejakou zkusenost? Jestli je kvuli stehovani mozny nejaky prestup na jinou skolku?

Trochu zvazuju i to, ze bych ji nechala trvale bydliste na sestce az do zari, abych ji mohla pres prazdniny jeste poslat na tamni primestak nebo na tri tydny do prazdninove skolky, a az v zari bych zkusila vyresit ten prestup. 

Online Pinot Noir
29837 příspěvků moje polička 01. února 2024 13:13

Potrefenáhusa o tom jsem nikdy neslyšela.

Offline DruI
5569 příspěvků moje polička 01. února 2024 13:14

Potrefenáhusa My teď teda chodíme na logopedii co čtrnáct dní, ale test jako vysloveně test jsme tam za ty dva roky nedělali ani jednou. Nebo teda občas logopedka po čase zopakuje nějaké cvičení a dělá si poznámky o vývoji, tak jestli se to dá jako test počítat :o)

Online Pinot Noir
29837 příspěvků moje polička 01. února 2024 13:15

Neviděly jste teď někde mikiny s kožíškem uvnitř, nebo aspoň nějaké dvouvrstvé, teplejší. Asi to není problém, já jen, že bych nebrouzdala, ale šla najisto.

Offline DruI
5569 příspěvků moje polička 01. února 2024 13:22

Zuzuli Já bych se domluvila ve vybrané školce, jestli může projít zápisem s poznámkou, že od září bude mít bydliště na Praze 5, aby pro ni měli připravené místo. A gratuluju k novému bytu :o)

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 13:26

Karja Pinot Noir DruI tohle byl prave taky nejakej licencovanej test a taky mi to moc nedava smysl, tak mě zajímalo, jestli je to standard 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 13:37

ZuzuliStodůlky jsou Praha 13 (vítej sousedko), to jen kvůli těm školkám, nespadáme pod prahu 5. Trvalé bydliště je jedno z kritérií na přihlášce, bez něj není moc šance se dostat, ale jak to funguje v případě přestupu, nevím. Já bych asi zatím přehlásila jen jednoho rodiče

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 01. února 2024 13:55

Evaeva tak ja koukam, ze ten byt je na druhe strane Jeremiasove, uz oficialne Reporyje (ty bytovky u makra). To je teda taky P13? Da se dat prihlaska do Stodulek nebo na Luka? Ja doted zila v presvedceni, ze to je vsechno jeste petka. Jsem v tomhle fakt ztracena ssotva jsem se v tom systemu zorientovala na sestce, tak se stehujem pryc

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 01. února 2024 14:01

Evaeva jinak my prave jdeme podepsat teprve rezervacku, ted si to par dni mezi sebou predavali pravnici a ladili detaily. A nez se to cele zprocesuje s hypotekou a prepisem na karastru, tak budeme radi, jestli to do toho konce dubna stihneme. Mozne to je a pak si to trvale bydliste jeden rodic meni, ale taky se to muze nekde zdrzet

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 14:06

ZuzuliStodůlky i luka jsou Praha 13, to je z hlediska školek jedno, ale Řeporyje jsou Praha - Řeporyje, jsou sami pro sebe (to je ta část, kde je starosta Pavel Novotný). Popravdě netuším, jak to mají se školkou, ale řekla bych, že mají vlastní. Ale znám děti, co z té nové části chodí k nám, to by pro vás bylo asi lepší kvůli cestě na metro? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 14:09

Zuzuli tak to leda, že by majitel vám dal nějaký papír a to bydliště šlo převést dřív Malá by tu měla nastupovat až v září? Protože mi asi přijde větší šance na přestup během školního roku. Ale jak říkám, některé děti z Řeporyj na 13. do školky chodí a malá má výhodu, že už jí budou 4.