Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7356 příspěvků moje polička 01. února 2024 14:10

Pinot Noir dvouvrstvé teplejší (a delší, na hubeňoury) má dupeto, chlupaté decathlon. 

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 01. února 2024 14:13

Evaeva ja jen nasla, ze urad mestske casti P13 je uradem s rozsirenou pusobnosti i pro mestskou cast Praha-Reporyje. Tak snad to plati i pro ty skolky. Idealne bych ji potrebovala dat nekam k metru Luka, abychom to meli po ceste. Ja tam asi zitra zavolam a zeptam se. Jinak katastralne to jsou jeste Stodulky. Vubec v tom nemam zmatek

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 01. února 2024 14:22

Pinot Noir kupuju dvouvrstvou bavlněnou Dupeto (jsou oboustranné, z vnější strany vzorovaná látka, vnitřní bez kapes jednobarevná. Mají kapucu.)

A super teplé kupuju opakovaně mikkline, ty jsou vlněné fleecové, moc příjemné, měkké. Mívají je ve slevě na zalandu. Mají náplety na rukávech, stojáček, bez kapuce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 14:25

Zuzuli já si obávám, že to pro školky neplatí. U školek je spádová oblast psaná území městské části Praha 13. Ale neházela bych flintu do žita a určitě to zkusila i sem. 

https://www.praha13.cz/O-Praze-13

Našla jsem, že Řeporyje mají vlastní školku, ale až za tratí, to je nešikovné.

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 01. února 2024 14:25

Zuzuli to bude něco jako na šestce řepy nebo suchdol, mají tu úřad, ale pro školy a školky už tu spádovost neplatí.

Online Pinot Noir
29834 příspěvků moje polička 01. února 2024 14:39

žluťásek Mohučanka děkuju, mrknu na ně.

Offline continuity
42867 příspěvků moje polička 01. února 2024 14:56

Zuzulijá bych se už u ty rezervacky domluvila, že si to bydliště přepišete. Majitel tím nic moc neriskuje, kdyby to nedopadlo, prostě vás nechá odhlasit. To lze. 

Offline continuity
42867 příspěvků moje polička 01. února 2024 14:59

žluťásekneplatí ani pro parkovací oprávnění. 

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 14:59

Pinot Noir my máme dupeto a mikkline taky hodně oblíbeny a taky mi přijde super taková úplně obyčejná fliska z decathlonu, dite ji hodně rádo nosi 

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 01. února 2024 15:29

Karja v škôlke určite nič,  ani pediatra nič,  ja som s ním išla sama v 3 rokoch, lebo som videla, že škuli.

Všetkým ďakujem za účasť. Ten najväčší hnev už prešiel aj mňa,  aj malého. 

Iný názor už nebude, ani nie je u koho. Dr v Púchove naposledy v júli povedala, že skulenie nevidí,  tak to už je jej vizitka. Má oveľa slabšie ľavé oko. Ja mám pravé. Okuliare musíme dať spraviť nové. V Púchove boli dobré 3 roky. Keď teraz čítal písmena,  tak s okuliarmi horšie ako bez nich

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 15:39

letfenixa a to šilhání mu ovlivňuje i vidění? Syna vyšetřují horem dolem, aby se jim to ukázalo.

Škoda, že jste takhle přišli o čas.

Online Karja
44565 příspěvků moje polička 01. února 2024 15:47

Pinot Noir Mně se ted střihově hrozně líbilo Kilpi, je to takové jakoby už dospělácké ten střih, přesně si myslím, že je to na ty hubený, vyčouhlý tipy. Dcera to má přes tělo poměrně obtažené. Chtěla jsem něco fakt pořádného teplého, do té mrazivé zimy co byla... ale recenze mluví o tom, že je to běžná značka outdoorového oblečení. Oni mají teda víc druhů hledej "hřejivá mikina Kilpi"

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 01. února 2024 15:50

Evaeva asi neovplyvňuje,  ale chápeš,  škúli a detská očná doktorka to nevidí??? Ako prvý ho vyšetroval môj očný a pivedal mi, že škuli preto, lebo zaostruje, teda potrebuje dioptrie.

To cvičenie má prebiehať s prelepenym okom a nasadenými okuliarmi kresliť,  písať,  hrať sa s legom. Tj niečo,  čo robí každý deň. Už to mohol mať dávno vycvičene.

Na kontrolu o 3 mesiace continuity 

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 01. února 2024 15:56

Lukaskova najobľúbenejšia mikina je sekáčova H&M, batmaňacka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 16:11

letfenixa ne o tom žádná, to nechápu, že to nenajde

Synovi to právě vidění taky neovlivňuje, takže dáváme okluzor, ale víc to neřešíme, když je to jen kosmetické.

Offline continuity
42867 příspěvků moje polička 01. února 2024 16:20

letfenixaEvaeva 

skulenie je často hlavna příčina tupozrakosti. Problém nie je v oku, ale mozgu, který potlaca signál z problematického oka, přestože inak by videl dvojmo.

Preto sa to nedá zkorigovat dioptriami. Rozdielny vizus je nieco ine, já mám trebars velký rozdíl mezi ocami, ale nie je to prava tupozrakost. Teraz v 50 som sa dostala do krásného stavu, že jedno oko používám na blízko a to druhé lepsie vidí do dialky.

Offline continuity
42867 příspěvků moje polička 01. února 2024 16:24

Evaeva ten okluzor pomáhá tomu, aby tie nervové dráhy mozog stále posiloval. 

Já som mala skuliacu sestru, dokonca som s nou bola kedysi hospitalizovana a já mám problém, který vypadá podobně a ma úplne inu príčinu. 

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 01. února 2024 16:29

continuity to mam ja, veľký rozdiel medzi dioptriami. Neškulim. Pravym okom bez okuliarov vidim najmenšie pismo na svete, a do diaľky možno 10 cm. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 16:39

continuity nám vždycky říkají šilhá, ale vidění to neovlivňuje, takže tupozraký není. Vím právě, že jinak je to dost problém. Ten okluzor by údajně měl posílit svaly toho oka, šilhá prý kvůli tomu. Ale má ho jen dvakrát týdně na dopoledne. Brýle má taky, našli mu ještě astigmatismus.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 01. února 2024 17:44
Reakce na continuity:

Teraz v 50 som sa dostala do krásného stavu, že jedno oko používám na blízko a to druhé lepsie vidí do dialky.

​presne takhle to mam taky :)