Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5569 příspěvků moje polička 01. února 2024 09:45

Potrefenáhusa Já mám dojem, že celá školka je takový nácvik školní zralosti, ne? Ale jinak testovat tříleté dítě se mi asi zdá zbytečné a nevypovídající.

Každopádně některé věci asi nacvičit jdou, ale třeba to zmíněné sluchové vnímání musí prostě dozrát.

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 09:52

DruI jo, jasne. Naše dite bylo třeba nadprůměrný v predmatematickym vnímání, to mi rikala ta učitelka, ze je hodně překvapilo (jak s nima nemluví, tak je tam podle mě trochu za mimoně), tam měli úkoly na větší menší a čeho je  víc - a to by mě zajímalo, jestli je to tím, ze doma docela hodně hrajeme to pitomy nekonečný batanimo, takže to má natrenovany - na druhou stranu ona v tom ani na začátku skoro nedelala chyby, většinou to rovnou ukázala dobře 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 09:58

Potrefenáhusa synovec dřív počítal než mluvil (zcela vážně, ne že by nemluvil jen ve školce), takže na to klidně husička může mít "talent"

Offline DruI
5569 příspěvků moje polička 01. února 2024 10:01

Potrefenáhusa Já myslím, že se to vzájemně posiluje, hrajete to, protože jí to jde, tak jí to baví, hrát to chce a tím si upevňuje tu schopnost. A jak píše Evaeva, tak jestli je budou testovat každý rok, tak ten vývoj by mohl být zajímavý sledovat.

Jen teda z mého pohledu je stejně pro školní docházku nejdůležitější emoční zralost a tu ti asi v těch třech letech nepředpoví :o)

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 01. února 2024 10:03

A ja som teraz veľmi nahnevaná a zároveň mi je do plaču. Boli sme na ocnom, v novom detskom ocnom centre u nás. A výsledky od predchadzajucej dr - ma to dobre, čochvíľa nebude musiet nosit okiare, sa zmenili na -okuliare nonstop,  každý den preliepat oko a efektivne cvičiť. 

Čo som počúvala celú cestu do školy? Nič si preliepat nebudem, okuliare nosiť nebudem, už k tej doktorke nikdy nepôjdem! Prečo som s nim išla na očné v 3 rokoch? Aby, keď bude problém,  sme začali čím skôr. 

Malého musím pochváliť,  je to prvá ordinacia, v ktorej rozpraval, normalne aj písmena čítal.  Rozprával čo najmenej, ale rozpraval.

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 10:09
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa synovec dřív počítal než mluvil (zcela vážně, ne že by nemluvil jen ve školce), takže na to klidně husička může mít "talent"

​to prave nevím, po kom

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2024 10:10

Potrefenáhusa no tak po někom z předků

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 01. února 2024 10:31

Já teď našla grafomotorický sešit s auty, to je něco přímo pro Rostíka. Jak je teď doma, vytiskla jsem mu pár cvičení z netu, docela ho to teď baví. Hlavně teda čísla.

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 01. února 2024 10:32

letfenixa 

To je mi líto. Cítila bych se úplně stejně.

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 10:37

dzizisketa to vypadá jako přesně něco i pro naše dite! 
já teď koupila tohle, doporučili mi to v ty školce, jsou tam klasicky pohádky a oni to tam hodně delaj....ale naše dite to vůbec nezajímá, zatím se mi vůbec nepodařilo ji do toho nějak zapojit 

Offline Karja
44566 příspěvků moje polička 01. února 2024 11:05

Potrefenáhusa Já nevím, jakou máte tu diagnostiku, ale my máme ve školce jako systém, že tím děti projedou, zapíšou si, ty nedostatky, dcera všude teda prošla, ale myslím, že jí nějak nešla nějak časová posloupnout a ony si to zapsaly, že to budou víc trénovat...takže tou přípravou školní zralosti je asi myšleno to, že komu nejde grafomototika, tak zaměří se na to. Je otázka, zda je na to čas. Ale naše školka vytvořila nějakou skupinu předškolní přípravy, myslím, že do ní chodí jen cca 5 předškolních dětí posbíraných z těch dvou tříd, které mají "největší problémy" a prostě něco potřebují a učitelka se jim speciálně věnuje ve vyhrazené dopolední hodině ve vyhrazené třídě. 

Jako když takhle testovali tu mojí dceru ve třech letech, tak mi to taky přišlo spíš usměvný, jakože co neumí ted, bude umět za půl roku. Ale je fakt, že těch dětí je hodně, takhle je to pro učitelky hodně přehledné, kde co komu chybí, jak postupuje a pak z toho vyzobnou těch pár dětí, co potřebují pomoci víc. 

Offline continuity
42867 příspěvků moje polička 01. února 2024 11:15

letfenixaježíšmarjá, moc tlapkam

Chudák malý. Já chápu, že je to pro něj každé vyšetření stres, ale já bych asi cvičila, jde fakt o čas, ale zároveň si zašla ještě pro jiný názor. 

Kdy máte jít na kontrolu?

Offline Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 01. února 2024 11:15

Karja jo, ono je to úsměvný, když diteti jakoby všechno jde 

Offline Karja
44566 příspěvků moje polička 01. února 2024 11:19

Potrefenáhusa jj, přesně tak, ale může se tam odhalit to jedno z 25, kde třeba fakt vidíš, že to nebude jen tak, že o něčem vůbec nemá tušení a čím dřív se to zjistí, tím líp. Ale u nás to nedělali u všech tříletých, ono je to poměrně časově náročné, třeba na tři sezení*75 dětí...no pěkný:-D kamarádky třída tím neprošla ti nejmladší.

Plus si myslím, že na to měli nějakou dotaci, takže i potřebují sbírat ty výsledky, kdyby přišla nějaká kontrola, zda s tím pracují...-

Offline Karja
44566 příspěvků moje polička 01. února 2024 11:21

letfenixa chudák. U vás ve školkách nedělají taková ta oční měření? U nás ano. Je to jediné vyšetření, které tedy moje děti podstoupily. Tak doufám, že je to dostatečné. Myslím, že si to L. nechá časem vysvětlit, je to bystrej kluk;-). Jiná oční lékařka je taky dobrý nápad.

Online Pinot Noir
29837 příspěvků moje polička 01. února 2024 11:39

Potrefenáhusajako matka všech mimoňů krále ti rozumím. Viktor mi připadá až mimořádně chytrej, ale bohužel do žádných tabulek a měřicích škál nejde nijak nacpat. Nám doma se žije a daří skvěle, ale tahle setkání se "systémem" a tabulkami jsou vždycky náraz. 

To srovnání s bezproblémovým, tvárným a nadšeným starším, který má akorát béčko za kecání v hodině, někdy až bolí. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 01. února 2024 11:44

letfenixa achjo, to me fakt mrzi. Na druhou stranu se ta vada mohla rozvinout az ted. Pokud je to tupozrakost, fakt poctive prelepujte, se mnou to nedelali a ja tedka na to oko vubrc nevidim. Resp vidim, ale nezaostrim a neda se to korigovat brylema...tak mu muzes vypravet pribeh o holcicce, ktera to nedelala a tedka toho lituje:-) 

Offline Karja
44566 příspěvků moje polička 01. února 2024 12:06

Potrefenáhusa Pinot Noir Já jsem teda pochopila, že Housátko taky nemá žádný "problém" jestli tak jde ve třech letech tak vůbec nečemu říkat:-D. Jenže je to takový zbytečný nebo zvláštní dělat tyhle věci ve třech letech....což souhlasím. Děti jako Viki snad netabulkují, nebo neřeší se to tímto standardním způsobem. 

Online Pinot Noir
29837 příspěvků moje polička 01. února 2024 12:13

Karja aha, já jsem pochopila, že byl problém s nějakými kategoriemi, kde mělo dítě mluvit. A že učitelky řešily výsledky a hodnoty podprůměrnosti v šatně mezi všemi.

Tak to jsem blbě pochopila. Beru zpět, zůstáváme v našem mimoňství sami.

Online Pinot Noir
29837 příspěvků moje polička 01. února 2024 12:16

Karja ale tabulky měli i na Viktora, předávala jsem je psycholožce. Musím smeknout před jeho učitelkami, protože tam přesně vystihly úroveň těch ukazatelů, a to i u chování a dovedností, o kterých jsem myslela, že ve školce neuplatňuje nebo skrývá. Za pár měsíců ho měly přečteného dost přesně. Ale umím si představit, že tahle lejstra se v rukou nějaké megery dokážou proměnit v dost nepříjemnou zbraň.